Crack YAK EPP kit
Re: Crack YAK EPP kit
ja som sa dostal na váhu 160g komplet (model serva 3x motor )samozrejme bez batt akurád neviem či sprijimačom alebo bez prijimač má 10g
začiatočník
- LittleFalco
Oranzovou 90x50 a triclanek. Prvni mesic jsem pouzival i dvouclanky,ale 3cl tomu dava tu spravnou dynamiku. Nutno dodat, ze letam jenom venku.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Tříčlánek o jaké kapacitě?
jano101 píše:ja som sa dostal na váhu 160g komplet (model serva 3x motor )samozrejme bez batt akurád neviem či sprijimačom alebo bez prijimač má 10g
A toto je ten problem co som si nedavno uvedomil. O akej vahe sa bavime? Ked vyrobca takehoto typu modelu uvadza bez blizsich podrobnosti vahu je to vaha s baterkami alebo bez bateriek? Tych mojich 235 g je s baterkami 2s a 450 mAh. Ale tiez s upevnenou vrtulou.
Takze ake vahy (hmotnosti) modelov si tu vlastne uvadzame?
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Vlado C píše:jano101 píše:
Takze ake vahy (hmotnosti) modelov si tu vlastne uvadzame?
Na rcgroups.com vídám termín AUW (All up weight) myslím, že to je ideální, prostě letová hmotnost.
Žádný má to 99gramů ale chybí mi tam ještě přijímač, baterky.......
Samozřejmě u těchto lehkých poletuch je vhodné přidat údaj o článcích a kapacitě baterie, příp. jaký pohon.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
No to je podla mna úplne jasné
vždy sa udáva hmotnosť bez batt
môj model nech má 160g a teraz neviem či s prijimačom alebo bez tak nech 170g a to je hmotnosť čo uvádza výrobca
ak si zoberiete že dvoj článok 850mAh váži cca 46g tak potom 170+46=216g váha komplet modelu
PS
na mojom staršom modely Edge 540 som v pohode lietal i z bat dvojčlánok 1300mAh presnú hmotnosť neviem ale je určite tažší ako 850mAh
PS1 však spočítajte si hmotnosť čistého modelu + nutné servá 2x5g 1x9g a motor 23g príklad +prijimač cca 10g a je jasné že na 170g sa nemôžete dostať
môj model nech má 160g a teraz neviem či s prijimačom alebo bez tak nech 170g a to je hmotnosť čo uvádza výrobca
ak si zoberiete že dvoj článok 850mAh váži cca 46g tak potom 170+46=216g váha komplet modelu
PS
na mojom staršom modely Edge 540 som v pohode lietal i z bat dvojčlánok 1300mAh presnú hmotnosť neviem ale je určite tažší ako 850mAh
PS1 však spočítajte si hmotnosť čistého modelu + nutné servá 2x5g 1x9g a motor 23g príklad +prijimač cca 10g a je jasné že na 170g sa nemôžete dostať
začiatočník
Tak som to dnes aj s tou vahou zalietal. Bolo takmer bezvetrie. Snehova prikryvka cca 20 cm. Teplota -3 stupne. Lietal som na protipovodnovej hradzi vysokej cca 1,5m. Zamracene a najma pri 3. starte bolo uz slabsie vidiet. Vaha 180g + 31g baterka 2s 450 mAh. Takze celkom letova hmotnost 211g. V uvode som to musel pretrimovat uz na zemi. Lietavam s pultom, ale zabudol som ho doma aj s popruhom.
Takze to bolo "zaujimave" pri starte bez podvozku. Ale podarilo sa 3x bez vacsich problemov. K letovym vlastnostiam aj vzhladom k tomu ze som lietal bez pultu aj zavesneho popruhu tazko jednoznacne vyjadrit.
V zasade ma to prekvapilo malou rychlostou a lepsou ovladatelnostou ako som cakal. Premet to vytocilo pri max vychylke vyskovky s priemerom cca 2m a bez presadnutia. Vykruty su dost bez problemov ale znacny vplyv na ich rychlost mala rychlost letu. Prijemne ma prekvapilo ze ani pri malych rychlostiach vo vykrute neprepadal.l VYchylky som mal obidvoje mensie kvoli zaletu a pouzil som vsak vacsie z nich. Prekvapila ma schopnost visenia. Bolo to vo vise o dost stabilnejsie ako Zoom 4D. ((Moj Zoom vsak je o hodne tazsi lebo ma laminatovy podvozok s mechovymi kolami a dvojite vystuhy kridel co je cca 50-100 g navyse.) Viselo to uz na cca 60% vychylky. Cas letu cca 6 min ale lietal som bez pustenych stopiek lebo ma nezvyklost podmienok a dlhsia prestavka od oktobra trochu rozhodili.
Pristat sa podarilo do vzdialenosti cca 5-10m kedze som trochu musel hladat miesto bez trciacich travnych a inych stebiel. Pomerne skoro je tiez mozne stratit prehlad o polohe ale na lietanie v malej vzdialenosti je to najlepsie ero ake som kedy mal. (Je to moj 16. RC model.)
Polohu taziska som mal podla doporucenia. Pri mensej rychlosti lietal na vacsom uhle nabehu a potreboval pridat. Nestihol som vsak okrem zakladneho poletovania za letu presnejsie kontrolovat polohu taziska. Velke posuny, ale nepredpokladam ani po odlaborovani v potrebnych letovych polohach. Na moje pilotne schopnosti boli 3 lety malo.
Myslim ze je to dobre az velmi dobre kondicne ero bud do haly alebo aj na von podla moznosti do bezvetria. Takze zda sa ze ciel sa podarilo dosiahnut. Vyzera to ze by to mohlo byt moje celkom oblubene ero.
Najvacsim dojmom bola mala rychlost a schopnost citelnejsie stabilnejsieho visenia. Takisto mi velmi vyhovovala mala vybava. Okrem modelu som mal len vysielac v ruksaku s jednou nahradnou vrtulou a 3 ks bateriek. Zima mi paradoxne vadila podstatne menej ako som cakal. V zasade sa to dalo vybavit za cca 30 min aj s prestavkami na pobehovanie kvoli miernemu zahriatiu.
V zasade ma to prekvapilo malou rychlostou a lepsou ovladatelnostou ako som cakal. Premet to vytocilo pri max vychylke vyskovky s priemerom cca 2m a bez presadnutia. Vykruty su dost bez problemov ale znacny vplyv na ich rychlost mala rychlost letu. Prijemne ma prekvapilo ze ani pri malych rychlostiach vo vykrute neprepadal.l VYchylky som mal obidvoje mensie kvoli zaletu a pouzil som vsak vacsie z nich. Prekvapila ma schopnost visenia. Bolo to vo vise o dost stabilnejsie ako Zoom 4D. ((Moj Zoom vsak je o hodne tazsi lebo ma laminatovy podvozok s mechovymi kolami a dvojite vystuhy kridel co je cca 50-100 g navyse.) Viselo to uz na cca 60% vychylky. Cas letu cca 6 min ale lietal som bez pustenych stopiek lebo ma nezvyklost podmienok a dlhsia prestavka od oktobra trochu rozhodili.
Polohu taziska som mal podla doporucenia. Pri mensej rychlosti lietal na vacsom uhle nabehu a potreboval pridat. Nestihol som vsak okrem zakladneho poletovania za letu presnejsie kontrolovat polohu taziska. Velke posuny, ale nepredpokladam ani po odlaborovani v potrebnych letovych polohach. Na moje pilotne schopnosti boli 3 lety malo.
Myslim ze je to dobre az velmi dobre kondicne ero bud do haly alebo aj na von podla moznosti do bezvetria. Takze zda sa ze ciel sa podarilo dosiahnut. Vyzera to ze by to mohlo byt moje celkom oblubene ero.
Najvacsim dojmom bola mala rychlost a schopnost citelnejsie stabilnejsieho visenia. Takisto mi velmi vyhovovala mala vybava. Okrem modelu som mal len vysielac v ruksaku s jednou nahradnou vrtulou a 3 ks bateriek. Zima mi paradoxne vadila podstatne menej ako som cakal. V zasade sa to dalo vybavit za cca 30 min aj s prestavkami na pobehovanie kvoli miernemu zahriatiu.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
V rcfactory jsme pro vás připravili teamová trička s Crack Yakem a Clikem evo! Jen jsme vám to zapomněli říct. Takže pokud máte zájem, tak objednávejte na emailu order()rc-factory.cz, cena 300kč (přibližně). Je to kvalitní sítotisk, mám ho od září a drží 
Na zádech je velké logo RC Factory
Další fotky šéfů v tričkách a kolegů v tričkách můžete vidět zde:
https://plus.google.com/u/0/photos/1164 ... 969?cfem=1
+ přidávám dvě fotky jak to celé vzniklo!
Na zádech je velké logo RC Factory
Další fotky šéfů v tričkách a kolegů v tričkách můžete vidět zde:
https://plus.google.com/u/0/photos/1164 ... 969?cfem=1
+ přidávám dvě fotky jak to celé vzniklo!
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Zdravím. Přemýšlím o osazení motoru do Crack yaka Gold mám dva tipy. http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=0744 nebo http://www.goodluckbuy.com/cobra-2204-4 ... opter.html nebo ještě AXIka co vy na to? Popřípadě jakej jinej osadit aby motor něco vydržel. Letadlo bude určitě létat jen venku před barákem. A ještě přemýšlím jestli nevzít raději tu verzi MINI Yaka a nebo Pittse. S 3D nemám vůbec žádnou zkušenost a právě s tímto érem bych chtěl se chtěl 3D "učit" takže který bude nej nej nej.
Díky za informace
Díky za informace
tak nikdo neporadí? Chtěl bych si to ještě dnes objednat ale nejsem si jist s tím výběrem modelu a i motoru.
Já ty motory neznám
Nějaký Axi 2203 Race by možná šel, Axiky ale lítá Votavík, já ne. Já používám Pulso a Tmotor (originál od RC Factory).
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Ked zacinas s 3D tak je to skoro jedno a je to skor otazka financnych moznosti.
Ja lietam s tymto:
http://www.modelhobby.sk/elektropohony/elektromotory/s-rotacnym-plastom/blackmagic_2/blackmagic-2204-21-22g-1800ot-v-70w-6192
Cena cca 22€
Porovnaj si technicke parametre toho AXIKA a ak je to pobliz tak ho kludne kup ak ta to financne nezatazuje.Bude to hlavne spolahlivejsie, presnejsie povedane viac to vydrzi pri havariach a tak skoro sa ti neohne hriadel motora pri narazoch.
Dost dlho nepoznas vykonovy rozdiel. Takze je otazka ci sa toho ten Crack dozije alebo ho stihnes odrovnat.
Nie je v tom ziadna ironia - je to tvrdy pragmatizmus. Ja mam v Zoomovi Megu ktora je uz v 3 modely a ma odlietane 4 sezony. Cenovo je to skoro to iste ako AXIKy. TEraz som mal pocit ze vsadim na lacnejsi motor ale nie z tych najlacnejsich. Zatial mam s tym cca 10 startov vonku lebo halu tuto sezonu nemam k dispozicii. Zaleti to aj loping v nozi takze vykonovo nie som privelmi obmedzovany. Avsak nepredpokladam ze Black Magic vydrzi 4 sezony. Ak vydrzi jednu budem spokojny. Neskor kupim pripadne nejaky kvalitnejsi motor do nasledovnika Crack Yaka. Do mini Yaka by som nesiel. Toto je pomerne dobre trafene a ako tak sa s tym da lietat aj vonku pri zavnoch vetru. U 3D a tejto velkosti by som do 2 plosnika nesiel. Naj, naj, naj riesenie je vzdy individualne riesenie.
A ty na tej urovni este nie si. POtrebujes dobre standardne spolahlive riesenie. Ato Crack Yak je ci uz s motormi od RC faktory, Axikom alebo aj podobnymi lacnejsimi.
Vela stastia. Nespekuluj ale konaj a hlavne lietaj.
Ja lietam s tymto:
http://www.modelhobby.sk/elektropohony/elektromotory/s-rotacnym-plastom/blackmagic_2/blackmagic-2204-21-22g-1800ot-v-70w-6192
Cena cca 22€
Porovnaj si technicke parametre toho AXIKA a ak je to pobliz tak ho kludne kup ak ta to financne nezatazuje.Bude to hlavne spolahlivejsie, presnejsie povedane viac to vydrzi pri havariach a tak skoro sa ti neohne hriadel motora pri narazoch.
Dost dlho nepoznas vykonovy rozdiel. Takze je otazka ci sa toho ten Crack dozije alebo ho stihnes odrovnat.
Nie je v tom ziadna ironia - je to tvrdy pragmatizmus. Ja mam v Zoomovi Megu ktora je uz v 3 modely a ma odlietane 4 sezony. Cenovo je to skoro to iste ako AXIKy. TEraz som mal pocit ze vsadim na lacnejsi motor ale nie z tych najlacnejsich. Zatial mam s tym cca 10 startov vonku lebo halu tuto sezonu nemam k dispozicii. Zaleti to aj loping v nozi takze vykonovo nie som privelmi obmedzovany. Avsak nepredpokladam ze Black Magic vydrzi 4 sezony. Ak vydrzi jednu budem spokojny. Neskor kupim pripadne nejaky kvalitnejsi motor do nasledovnika Crack Yaka. Do mini Yaka by som nesiel. Toto je pomerne dobre trafene a ako tak sa s tym da lietat aj vonku pri zavnoch vetru. U 3D a tejto velkosti by som do 2 plosnika nesiel. Naj, naj, naj riesenie je vzdy individualne riesenie.
Vela stastia. Nespekuluj ale konaj a hlavne lietaj.
ja som tam napasoval Xmotor XM2812CA-33 a povim vam je to uplna pecka.Věm je to low motor ale vykon je dostačujici .Viseni pohoda aj kolmy štart to zvlada hej a ty vykruty no to je něuveritelne ako to ero lieta som z toho vola aky čudny .kokoti čo povedaju že to nieje pekne .
s Axi 2203/Race se lze u lite držet stále na velmi nízké váze a to je plus pro letové vlastnosti
takže Axika s Jeti 12A jedině doporučuji
takže Axika s Jeti 12A jedině doporučuji
U nas bol dnes olejicek, vtedy lieta yak(3S) luxusne. Prve slnecne luce po dlhej dobe sme si uzili naplno