Fokker E III Modelmax 1:4

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
jirajirajira

Fokker E III Modelmax 1:4

#1 Příspěvek od jirajirajira »

Ahoj,stavěl jste někdo tuto maketu.Pokud ano ,jakou to má letovou hmotnost?
rtep
Kontaktovat uživatele:

Re: Fokker E III Modelmax 1:4

#2 Příspěvek od rtep »

Fokkera E III 1:4 mám právě dokončenýho z výřezů od Martina Hubenýho, ale je ta samá konstrukce jako od Modelmaxu. S motorem Roto 35 FS je váha cca 8 kg. Blíže na e-mail.
jirajirajira

#3 Příspěvek od jirajirajira »

Tak těch 8kilo mi vychází taky.Na stránkách Modelmaxu uvádějí letovou hmotnost 5,5kg,tak jsem z toho trošku vyděšenej.
LV
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od LV »

jirajirajira píše:Tak těch 8kilo mi vychází taky.Na stránkách Modelmaxu uvádějí letovou hmotnost 5,5kg,tak jsem z toho trošku vyděšenej.

E trojka je motorizovany vetron a poleti bez problemov.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jirajirajira

#5 Příspěvek od jirajirajira »

13-03_Fokker_Stancik_08.jpg
Tak v sobotu jsem to chtěl zalétnout....a něco je asi špatně.Jakmile na zemi éro začne zrychlovat stává se neřiditelným.Jde třeba do leva,dám kontra směrovku,po chvíli to zareaguje,ale dost brutálně.Celý se to stočí přes pravé kolo do "hodin".Zkoušel jsem upravit zbíhavost a pořád stejný.Jednou doleva,pak zas doprava.Ještě to zkusím na trávě,ale nevím.
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kamil »

Pekný model.
Dosiahol si pri štarte takú rýchlosť, aby sa zdvihla ostroha od zeme?
Pokiaľ je ostroha bez kolesa na zemi, tak je smerové ovládanie niekedy naozaj problematické, ale keď sa zdvihne, tak by to malo ísť.
Pomalé rozbiehanie, opatrné riadenie smerovkou, čo najskôr zdvihnúť chvost.
O vplyve predsadenia osi kolies pred ťažiskom zrejme netreba polemizovať, pretože sa v tvojom prípade jedná o stavebnicu, kde je to hádam odladené.
Skús presnejšie popísať priebeh štartu.
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kamil »

Na tej tráve to bude asi lepšie.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TERAZKY »

Jedným z riešení je i gyro na smerovku. A os podvozku daj čo najviac dopredu. Chce to pozvoľný štart, inak to bude odskakovať do strán.

Má to vysoko položené ťažisko,maličkú smerovku...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
LV
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od LV »

TERAZKY píše:Jedným z riešení je i gyro na smerovku. A os podvozku daj čo najviac dopredu. Chce to pozvoľný štart, inak to bude odskakovať do strán.

Má to vysoko položené ťažisko,maličkú smerovku...

gyro preboha nie....
z miesta treba pridat plny plyn a prvych 5 metrov drzat natiahnutu vyskovku na doraz. Potom ju pustit do neutralu a model sa vznesie.
Je to zmensenina trojmetroviek co litaju u nas v skupine. Vsetko su to pohodalety.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jozefbb »

Ozaj, gyro v takomto lietadle by bolo ako past na oko, a mozno aj neucinne, neboj sa, naucis sa, ale lepsia by bola trava a pristatie ti bude krutit este viac . To vyleti na 5 metroch
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RadimHnilica »

zkontroluj zda ti některé kolo nebrzdí víc než druhé a pokud nemš vzadu řízené kolečko na ostruze tak na tom asfaltu to bude trochu boj. něco málo jsem s EIII 3m odlétal a je to školní model.
Zkus to z trávy pujde to líp. Pamatuju jak jsem při vystoupení cirkusu v Gotovanech tenkrát ještě s DVIII nebyl schopný dostat to do vzduchu pořád jsem točil hodiny, tak jsem tomu nakonec rukou zvednul ocas druhou jsem přidal na kniplu plný a ocas už se země nedotknul a já to odlepil. Od té doby si WWI bez ostruhového kolečka nepostavím
Radim
Svaťa
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Svaťa »

mrkni na tohle . http://www.youtube.com/watch?v=jMTVi3CFCvc v čase 1:19 je tam start E III a v závěru přistání. Tento model létá a přistává sám. Pokud se s tím vrtíš při startu zkontroluj chod a volný pohyb kol. Jak píše Radim na asfaltu je problé s většinou modelů které namají řízené ostruhové kolo. Nedávno jsme viděl takový dobový film. Jedna z věci která mne tam zaujla a že téměř do poslední chvíle při startu tehdejších letadel pomocníci přidržovali a pomáhali zatáčení při rolování. Modely se chovají velmi podobně. většinu techto problémů opravdu řeší řízené ostruhové kolo. Jen je pak otázka co je lepší. Nemaketové kolečko nebo nemaketový start kdy se s modelem vrtíš jak čamrda.
rtep
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od rtep »

RadimHnilica píše:zkontroluj zda ti některé kolo nebrzdí víc než druhé a pokud nemš vzadu řízené kolečko na ostruze tak na tom asfaltu to bude trochu boj. něco málo jsem s EIII 3m odlétal a je to školní model.
Zkus to z trávy pujde to líp. Pamatuju jak jsem při vystoupení cirkusu v Gotovanech tenkrát ještě s DVIII nebyl schopný dostat to do vzduchu pořád jsem točil hodiny, tak jsem tomu nakonec rukou zvednul ocas druhou jsem přidal na kniplu plný a ocas už se země nedotknul a já to odlepil. Od té doby si WWI bez ostruhového kolečka nepostavím

Radime můžeš mi prosím Tě sdělit v kolika % hloubky křídla máš těžiště u EIII? Díky. :?:
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RadimHnilica »

KDE je to težiště na bráchovo EIII nepamatuju a na mojí nové je cca v 1/3 a po záletu se uvidí
Radim
jirajirajira

#15 Příspěvek od jirajirajira »

Děkuji všem za rady.Fokker čeká na upravený podvozek,a příští víkend snad první start z trávy.Dám pak vědět,a přidám foto.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“