Super výkonné elektrovětroně - povídání

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání

#511 Příspěvek od graup15 »

pepin píše:to ale těžko vysvětlíš někomu, kdo si s větroni vystačí v komíně cihelny---změřit rychlost nahoru, pak dolu a šup domu stahovat data :mrgreen:

Vole!! :-) Když jsi min rok zavítal do Bubákova, tak jsem tam byl skoro dvě hodiny v kuse (v termice).
Málokdy je to nahoru a šup dolů:-) Pravda je,že lítání n kopci se mi taky líbí, ale stejně tak i na rovině. Nějak mezi tím moc nerozlišuji. Saiser a pod je něco jiného, to je extrem, ale ten nám tu bohužel neroste.
pepin

#512 Příspěvek od pepin »

no pravda je taková, že čumět 2 hodiny do nebe na tečku v celorepublikovým stoupáku už vyžaduje určitou zručnost, fyzickou zdatnost a nadání pro cit ten model perfektně řídit :D

PS: v tom stoupáku jsem byl od té chvíle co mě vyvlekali i s čínskou sračkou a profilem E 205----bez motoru, stejně tak jako všichni ostatní až do té chvíle, než ta obr bublina zmizela, pak jsme postupně popadali všichni.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#513 Příspěvek od TERAZKY »

Chlapci, chlapci... ešte že jar je o týždeň definitívne tu.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
pepin

#514 Příspěvek od pepin »

Víš Dalibore, ono je to těžký, hezky se tady čtou ty vaše bubákovský sranda tahanice kdo co má lepšího a horšího, ale občas si vážně nejsem uplně jistý, jestli ti vubec dochází, že třeba nějaká Jéčka nevznikli kuli tomu, aby soupeřili s Daliborovým béčkem, ale jen a pouze kuli tomu, že disciplínu kterou mají létat nelze vyrovnaně létat s ery třídy B.
Ty si pak vždy jen vybereš pro demonstraci kvalit třídy B povětrnostní podmínky vyhovující spíš právě tvému eru a pak to tady předkládáš jako jasný dukaz kvality tvého modelu, což je samozřejmě blbost, jako legranda dobrý, ale ty tomu asi opravdu věříš a to je podle mého docela pruser :D HIHI

že je béčko univerzálnější ero, o tom žádná, v tom s tebou bez výhrady souhlasim, blbost je jen pořizovat další béčka, pokud nemá jít o záložní ero k těm současným, takže odjet na letiště s Vikingem a Skary, no nevim nevim, co to má za smysl se v nich snažit hledat nějaký zásadní rozdíl---ano, jedno z nich bude trochu pomalejší a změřit to jde.Prostě až se bude létat soutěžně v těch komínech, budeš mít bezesporu před konkurencí náskok.HIHI :D
graup15

#515 Příspěvek od graup15 »

Pepine ty prostě máš krámy,já to jinak nevidím.Je to dost podobná snůška kydů jako na Saiseru.
graup15

#516 Příspěvek od graup15 »

pepin píše:no pravda je taková, že čumět 2 hodiny do nebe na tečku v celorepublikovým stoupáku už vyžaduje určitou zručnost, fyzickou zdatnost a nadání pro cit ten model perfektně řídit :D

PS: v tom stoupáku jsem byl od té chvíle co mě vyvlekali i s čínskou sračkou a profilem E 205----bez motoru, stejně tak jako všichni ostatní až do té chvíle, než ta obr bublina zmizela, pak jsme postupně popadali všichni.

Máš poněkud krátkou paměť, byl jsem tam o hodinu dřív než vy všichni protože, a to si dobře pamatuju se strašně dlouho čakalo až bude vlečná vůbec tahat, díky větru kolmo na dráhu. Takže sis to trošku upravil..viď?
tomashr

#517 Příspěvek od tomashr »

Když jsme tak u té univerzálnost, tak ono by pro nesoutěžní piloty možná bylo "nejuniverzálnější" některé starší F3J v pevnějším provedení. Ona totiž není tak dávno doba, kdy se třeba Eraser prodával jako F3J i F3B a lišil se jen množstvím uhlíku, velikost F3J a F3B ale byla v podstatě stejná, profily měly blíže k F3J atd. Dnešní výrazné odlišení F3B a F3J, kdy se výrazně liší velikost i profily je trend tak 5 let starý, nejde o zas tak dlouhou dobu.
pepin

#518 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:
pepin píše:no pravda je taková, že čumět 2 hodiny do nebe na tečku v celorepublikovým stoupáku už vyžaduje určitou zručnost, fyzickou zdatnost a nadání pro cit ten model perfektně řídit :D

Máš poněkud krátkou paměť, byl jsem tam o hodinu dřív než vy všichni protože, a to si dobře pamatuju se strašně dlouho čakalo až bude vlečná vůbec tahat, díky větru kolmo na dráhu. Takže sis to trošku upravil..viď?

vždyt píšu, že po vyvlekání jsme tam visely i všichni ostatní, já nepsal, že to byli také 2 hodiny, možná se pletu, ale tuším, že jsem tam byl asi třičtvrtě hodinu, než to lehlo--ty jsi myslím přistával cíleně o něco dřív, hlavně je to uplně jedno, prostě to byl dvouhodinovej stoupák--hele co chceš řešit, jako že Vikouš je perpetummobile, vždyt v tom stoupáku je i vcelku uplně jedno jak je to ero potuněný a kvalitní, lepší stoupe víc, horší huř, ale pokud to není nějaká lepší nulka, tak stoupá kdejaká sračka včetně bublinkoletu, jediný kde se zásadně láme chleba je pak při pruletech klesákem do dalšího stoupáku, tam to mnohdy s horšim erem bez motoru ani dost dobře nejde--easyglidery, culáris a podobně, je to moc lehký, tlustý profil, hrbolatý povrch, takže jediná možnost je přeskočit přez motor, jinak to musíš neuměrně k dopřednému pohybu tlačit, ve větru bude pak v nevýhodě právě třeba i to nenaložené jéčko, to ale není chyba era, ale pouze volba pilota, nenaložit ho, nebo zvolit do větrného počasí ero vhodné do klidu.
neblbni nám hlavu blbostma :wink:

vždyt pro to jéčko v termice už hraje jen to, že je nejspíš větší a je lépe vidět, tak se dá zvětšit rádius kde mužeš něco hledat.bgez bubliny si mužeš jakkoli suprové ero leda tak naložit do octu vikinga nevyjímaje.
pepin

#519 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Pepine ty prostě máš krámy,já to jinak nevidím.Je to dost podobná snůška kydů jako na Saiseru.

je to klidně možný.asi to fakt vidim trošku jinak, což je samozřejmě špatně, páč správně bych to měl vidět jen jako ty a nikdy jinak.
pepin

#520 Příspěvek od pepin »

Dalibore, možná se pletu, ale nejsou plachtařská letiště povětšinou právě v hornatém terénu ?
Dzordzik

#521 Příspěvek od Dzordzik »

Pepine Pepine, mám mápad, koukni z okna, vem první okřídlenou věc o kterou zakopneš a val to vylítat, fakt :) Asi fakt nemá smysl rozebírat co je univerzálnější a o Valentových modelech už taky asi začínat nebudu, je to tvoje srdcovka a je zbytečné ti to brát. Kluci, jaro je túúúúúúúúúúú :D
pepin

#522 Příspěvek od pepin »

Dzordzik píše:Pepine Pepine, mám mápad, koukni z okna, vem první okřídlenou věc o kterou zakopneš a val to vylítat, fakt :) Asi fakt nemá smysl rozebírat co je univerzálnější a o Valentových modelech už taky asi začínat nebudu, je to tvoje srdcovka a je zbytečné ti to brát. Kluci, jaro je túúúúúúúúúúú :D

Máš pravdu, je ta zima asi opravdu moc dlouhá , trošku už mi z ní hrabe a jsem naprdnutej na všechno a na všechny :evil:

lítat ale nejdu, je to stabilní, posraná meteorologie, jak mě bylo dobře když jsem nevěděl, že dnes to nemá smysl lovit nějakou termiku :twisted:

Ale je to tam přesně na příjemnou procházku se psem :D
graup15

#523 Příspěvek od graup15 »

Dzordzik píše:Pepine Pepine, mám mápad, koukni z okna, vem první okřídlenou věc o kterou zakopneš a val to vylítat, fakt :) Asi fakt nemá smysl rozebírat co je univerzálnější a o Valentových modelech už taky asi začínat nebudu, je to tvoje srdcovka a je zbytečné ti to brát. Kluci, jaro je túúúúúúúúúúú :D

Hihi,mně Pepin nasrat nemůže,kdyby jsi zažil jeho přednášku u piva v Alpách,leccos by ti došlo:-) :-):-):-)
PS...Do Donoval bude Dingo OK?
pepin

#524 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:

Hihi,mně Pepin nasrat nemůže,kdyby jsi zažil jeho přednášku u piva v Alpách,leccos by ti došlo:-) :-):-):-)
PS...Do Donoval bude Dingo OK?

:D :D :D :D

ale za tim, kdo loví termiku uprostřed pole s pšenicí si stojím stále :D
graup15

#525 Příspěvek od graup15 »

Neboj..mi si tam časem necháme navozit 50 metrový kopec hlíny aby jsme si před Pepinem a jeho Condorem z čajny nepřipadali méněcení :-) :-):-)
Jo a jdu olaminovat krovky Culárise aby to bylo super dělo do příštích Alp:-) :-):-)
Hihihihihhi.....íííí
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“