Přechod na 2,4 GhZ od Frsky?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Pista.Wassermann

Přechod na 2,4 GhZ od Frsky?

#1 Příspěvek od Pista.Wassermann »

Dobrý den, už delší dobu chci přejít na 2,4 GhZ. Vysílač Mc-19, řeším zda jít do Frsky i za cenu omezení počtu kanálů ( těch 8 mi stačí ) i když bych samozřejmě radši víc, nebo radši uvažovat o duplexu či Mzk twin ?

Rád bych věděl, zda je Frsky přijatelný kompromis, jelikož nějaká vlákna o poruchách tohoto systému tady jsou....
je tady někdo, kdo má konkrétně Mc-19 ku s modulem od Frsky?
Ps. s cenou modulu + dvou přijímačů od jeti jsem na ceně pomalu bazarové Mc-22 s duplexem, navíc bych musel našetřit...
Díky za každý názor...
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
tomashr

Re: Přechod na 2,4 GhZ od Frsky?

#2 Příspěvek od tomashr »

Pokud ti jde prioritně o cenu, tak nejlevnější je dnes asi Spektrum v čínské verzi od Orange, umí DSM/DSM2/DSMX. Levné jsou hlavně přijímače, v to nemá Orange/Spektrum konkurenci.

FrSky není špatný systém, ale asi nejvíc ho ocení "bastlíři", kteří si různě zpracovávají telemetrii, zejména ve spojení s TGY 9X to je zajímavé. U MC19 bude možností méně, ale funkční by to bylo. Cena je pořád dobrá.

Ze značkových systémů pak vedle Duplexu určitě zvaž taky Graupner HoTT - tenhle je přímo do MC19: http://www.der-schweighofer.at/en/produ ... t_graupner . Proti Jeti je HoTT dokonce levnější a kvalitou je přitom možná i lepší.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ČKALOV »

Kámoš narouboval Frsky DHT-U na MC-15 a je spokojený. Telemetrie maká a netřeba nic bastlit. Na připojení koupil nějakej set od JETI.

Obrázek

Obrázek
Drondys

#4 Příspěvek od Drondys »

Jen pro informaci Frsky připravuje nový VF modul XJT viz tento odkaz na informace k tomu na webu Frsky. Měla by tam být možnost přepínání pro 8/12/16 kanálů. Takže do budoucna už Frsky nebude omezeno jen na 8 kanálů.

Obrázek
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Blurcak »

Ja si do sve FC-18 koupil DHT (toggle switch) + FLD-02 jel cca rok pak me zacaly "postupne odumirat" D8R-IIplus az fungovala vysilacka jen s VD5M dneska me dorazilo DHT-U. Prijmace snim jedou coz me tesi i s..e.
Mozna sem mel holt stesti, doufam ze novy modul uz neumre. Ono to postupne umirani bylo hodne zvlastni. U toho DHT-U me jeste mrzi ze nema podsviceni jako to FLD-02
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

Blurcak píše:U toho DHT-U me jeste mrzi ze nema podsviceni jako to FLD-02

Tak to podsvícení tam nejspíš půjde lehce dobastlit. DHT-U má zas navíc oproti FLD-02 slot na SD karty a umožňuje na SD logovat data telemetrie.
Pista.Wassermann

#7 Příspěvek od Pista.Wassermann »

Ten nový modul od Frsky je fajn, více kanálů....ale je to výměnný modul, né DIY. Což je trošku škoda....No popravdě jsem teď z toho trochu jelen, nevím absolutně, do čeho jít....? původně jsem měl v plánu DHT případně i s monitorem, ale dle předchozího příspěvku už si nejsem tak jistý...
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

Pista.Wassermann píše:Ten nový modul od Frsky je fajn, více kanálů....ale je to výměnný modul, né DIY. Což je trošku škoda....No popravdě jsem teď z toho trochu jelen, nevím absolutně, do čeho jít....? původně jsem měl v plánu DHT případně i s monitorem, ale dle předchozího příspěvku už si nejsem tak jistý...

Tak ještě popřemýšlej jestli se MC-19 nezbavit a nekoupit si raději novou 16-ti kanálovou vysílačku FrSky Taranis viz tento odkaz, která by měla přijít do prodeje v průběhu dubna až května. Má integrovanou telemetrii a dokonce i hlasový výstup tj. hlásí hlasem stavy alarmů, data z telemetrie atd.. Jeden z prodejců už má stanovené ceny viz tento odkaz.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ČKALOV »

Tak to jsou velmi slušné ceny. Uvidí se jaká bude spokojenost. A zas mám o čem přemýšlet. :)
Pista.Wassermann

#10 Příspěvek od Pista.Wassermann »

No do té doby se ji určitě nezbavím, je to dobré rádio a pokud jej osadím 2.4, tak si ho na nějakou dobu ponechám....ok, vidím, že možností je opravdu hodně, místo zúžení obzoru jsme se dopracovali k dalším možnostem, až mi z toho přechází zrak, co vše se nabízí, například ze sortimentu Frsky. No zřejmě zvolím DIY modul od Frsky a budu doufat, že dva tři roky vydrží :-)
tomashr

#11 Příspěvek od tomashr »

Víš co je hlavní problém FrSky, ale částečně i třeba Duplexu? Ne něco ve funkčnosti, ta bude OK, ale to, že pokud na to teď předěláš starou MC-19 a ta se ti za dva roky rozsype, tak pak možná narazíš na docela velký problém s koupí nového rádia, do kterého bys to FrSky opět dal... Dneska už se v podstatě žádná pultovka bez modulu totiž nedělá, u palcovek je to trochu lepší, ale taky se situace horší. Zlaté časy předělávek rádií na 2,4GHz jsou už do značné míry minulostí, dneska už jasně převládají kompletní celky. To je ostatně taky hlavní (a zcela logický) důvod, proč FrSky dělá vlastní rádio, nebo proč u Jeti uvedli DC-16, kšeft s moduly už jde dolů a bude hůře.

Já bych ti na tvém místě z tohoto důvodu doporučil velmi vážně přemýšlet o HoTT, zejména pokud jsi spokojen s pultovým TX... U palcovek asi bude i do budoucna variant vždy více, ale u pultovek to je trochu potíž.
Pista.Wassermann

#12 Příspěvek od Pista.Wassermann »

tomashr píše:Víš co je hlavní problém FrSky, ale částečně i třeba Duplexu? Ne něco ve funkčnosti, ta bude OK, ale to, že pokud na to teď předěláš starou MC-19 a ta se ti za dva roky rozsype, tak pak možná narazíš na docela velký problém s koupí nového rádia, do kterého bys to FrSky opět dal... Dneska už se v podstatě žádná pultovka bez modulu totiž nedělá, u palcovek je to trochu lepší, ale taky se situace horší. Zlaté časy předělávek rádií na 2,4GHz jsou už do značné míry minulostí, dneska už jasně převládají kompletní celky. To je ostatně taky hlavní (a zcela logický) důvod, proč FrSky dělá vlastní rádio, nebo proč u Jeti uvedli DC-16, kšeft s moduly už jde dolů a bude hůře.

Já bych ti na tvém místě z tohoto důvodu doporučil velmi vážně přemýšlet o HoTT, zejména pokud jsi spokojen s pultovým TX... U palcovek asi bude i do budoucna variant vždy více, ale u pultovek to je trochu potíž.

To máš do jisté míry určitě pravdu, ale na druhou stranu nové, lepší rádio než Mc-19 s modulem je podle mě pořád o kus dražší a vzhledem k tomu, že to chci na přechodnou dobu, nechci to předělávky vrážet moc peněz, neb si myslím podobně jako ty, že už to nemá význam...a konkrétně co se týče pultovky, naprosto mi vyhovuje, co se týče Hott systému, koupit modul Hott + přijímače je cenově sice trochu levnější než Duplex, ale už se pomalu dostávám na cenu nového rádia se systémem HOTT. Takže, ano, uvědomuji si to, ale v této chvíli mi stačí "nějaký" modul 2.4 s rozumným poměrem cena výkon a dva přijímače...Což snad ještě smysl má...Doufám :-)
tomashr

#13 Příspěvek od tomashr »

Jde o to, kolik budeš na tu "přechodnou dobu" kupovat přijímačů. Pro pár kousků to opravdu nemá cenu řešit a klidně to lze brát ve stylu "teď ušetřím a pak se uvidí, ani prodej se ztrátou mě nezabije", ale já třeba mám momentálně doma přijímačů určitě přes 30 kusů (spolu se synem) a to by mě asi trefilo měnit značku :?
denny_ul
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od denny_ul »

Tady přikládám fotky z mé předělávky MC-19 s modulem FrSky DJT, ještě tam chybí bindovací tlačítko, ale na ukázku to stačí.

foto 1

foto 2
Naposledy upravil(a) denny_ul dne úte 09.04.2013 20:29, celkem upraveno 2 x.
*** FX-32, FX-30 2,4GHz, MC-19 2,4GHz a FlySky GT3B 2,4GHz na auta ***
Drondys

#15 Příspěvek od Drondys »

Pista.Wassermann píše:Ten nový modul od Frsky je fajn, více kanálů....ale je to výměnný modul, né DIY. Což je trošku škoda...

Pokud by ses inspiroval tím jak si denny_ul do MC-19 zabudoval taktéž původně výměnný modul DJT tak by sis mohl podobným způsobem do MC-19 zabudovat i XJT modul tj. vyjmout ho z krabičky a umístit uvnitř MC-19 a mít tak možnost více kanálů.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“