Rozdělení módů vysílačů
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaky mod?
Mod1, a ptej se raši tady viewforum.php?f=128
duruz píše:Ahoj, jsem budoucí začátečník, pravák a nadšený do letadel. Rád bych se proto zeptal, kde je lepší mít plyn. Jako dítě jsem občas létal s modelem, ale už si to dost nepamatuju. je tedy lepší plyn na levé ruce, jak si myslím?
Pro praváky bývá pocitově přirozenější plyn na levé ruce (módy 2 nebo 4), ale není to podmínkou a řada začátečníků byť praváků dává přednost plynu na pravé ruce.
Důvodem bývá obvykle to, že s plynem na pravé ruce (obvykle mód 1) léta v ČR více zkušenějších modelářů a když pak nějaký začátečník potřebuje pomoc třeba se zalétnutím nějakého svého modelu tak pak může mít problém někoho sehnat. Sám jsem také pravák a používám mód 4. V minulosti jsem zažil několikrát na vlastní kůži to když mi někteří byť mnohem zkušenější modeláři při žádosti o pomoc řekli, že používají výhradně jen mód 1, a že v jiném to nebudou riskovat.
Takže pokud nejsi vysloveně samotář a předpokládáš, že budeš občas potřebovat pomoc jiných tak se zorientuj podle toho v jakém módu létají převážně známí modeláři ve tvém okolí.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
1) Zvol si takovy mod ktery se ti zda prirozenejsi.
2) ber ohled i na to v jakem modu litaji tvi kamaradi, kolegove z letiste, zkusenejsi modelari v okoli (protoze pak je budes moct treba pozadat aby ti zalitali tvuj model)
3) neposlouchej chytre reci nekterych lidi, kteri ti budou tvrdit ze neco nejde zalitnou v modu tom a neco nejde zase v modu onom, jde vsechno (aspon pokud jde o letadla, u vrtulniku nedokazu posoudit).
Litam v modu 2 a to proto, ze kamarad co me to ucil mel taky mod 2 a uz mi to pak zustalo.
Edit - Drondys byl (zase!) rychlejsi...
2) ber ohled i na to v jakem modu litaji tvi kamaradi, kolegove z letiste, zkusenejsi modelari v okoli (protoze pak je budes moct treba pozadat aby ti zalitali tvuj model)
3) neposlouchej chytre reci nekterych lidi, kteri ti budou tvrdit ze neco nejde zalitnou v modu tom a neco nejde zase v modu onom, jde vsechno (aspon pokud jde o letadla, u vrtulniku nedokazu posoudit).
Litam v modu 2 a to proto, ze kamarad co me to ucil mel taky mod 2 a uz mi to pak zustalo.
Edit - Drondys byl (zase!) rychlejsi...
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
A zkoušel jsi už hledat? Bude se Ti to hodit i do budoucna na tomto webu.