COPTER - rada pro nováčka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ananas

Re: COPTER - rada pro nováčka

#166 Příspěvek od ananas »

heh tak moc sem neušetřil :-D u baliku s hodnotou 99 doláčů sem zaplatil clo + poplatek celkem 706kč
a u balíku za 40doláčů 400kč :-D tož tak
ananas

#167 Příspěvek od ananas »

a jinak ta telemetrie vám ta šla vpohodě nacvaknout? mě to nepusti ty piny aby to dosedlo.. :?
ananas

#168 Příspěvek od ananas »

jinak moc neumim engliš tak jak nastavit failsafe na D8R-II plus nebo neni někde návod? ja ho nikde nenašel :? joo už to mám :-) nastavit na požadovanou hodnotu a zmačknou tlačitko na příjmači :-)
Naposledy upravil(a) ananas dne pon 08.04.2013 17:11, celkem upraveno 1 x.
macil

#169 Příspěvek od macil »

Clo si zrejme neplatil ani u jedného z balíkov. Platil si DPH.
ananas

#170 Příspěvek od ananas »

jo za celni služby u každého 180,- zbytek dph.. je to tak.. da se u hobbykingu zaridit aby nepsali na balik cenu?
Troll

#171 Příspěvek od Troll »

Dá, klidně to vyzkoušej. Je tam na to přímo kolonka kde si vybereš kolik procent skutečné ceny mají na balík napsat. Nicméně to, co oni ( HK) na balík napíšou není příliš důležité, záleží na tom, jak to odhadnou naši celníci.Celníci vůbec nejsou blbí, takže když necháš na dvokilový balík s padesáti položkami uvnitř napsat cenu 25 USD, tak to stejně neprojde. Pošta balík zadrží a adresát bude vyzván k doložení ceny.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od zskal »

Chtěl bych vás poprosit o radu co si mám myslet o baterii, resp. dvou paralelně zapojených baterii 3S 2200mAh 25C Zippy, které mi v poslední době několikrát hodně zatopily...Mám je na copteru (Naza) připojené jednou baterií k alarmu, který je nastaven na 3,6V a už se mi nepravidelně několikrát stalo, že ihned po spuštění alarmu jsem už téměř nebyl schopen copter ovládat. I když jsem dal plyn naplno, tak už nebyl schopen stoupat a taktak jsem s ním bezpečně sedl. S tímto balíčkem nelítám FPV ale jen LOS tak na "rozehřátí" protože už těm baterkám nevěřím. Ale včera jsem asi po minutě letu zase nebyl schopen coptera udržet a to se ještě ani alarm nespustil. Obě baterie v balíku byly nabité naplno a slušně vybalancované. Je možné že takhle můžou baterie vyměknout že už nezvládnou nakrmit ty motory a přitom napětí neklesne tak aby se spustil alarm? V Naze nemám nastaveno hlídání napětí. Copter není nijak lehký, kompletně naložený má 1,7kg. Mám ty baterie vyhodit, nebo může být chyba jinde?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
azni

#173 Příspěvek od azni »

Ahoj, muzete mi, prosim, poradit a napsat svuj nazor na http://www.rcking.eu/cs/rc-vrtulniky-vi ... one20.html ? Nemate s nim nekdo osobni zkusenost nebo nevite o nejakem videu z te HD palubni kamerky ?
Dekuji.
Trinom

#174 Příspěvek od Trinom »

zskal píše:Chtěl bych vás poprosit o radu co si mám myslet o baterii, resp. dvou paralelně zapojených baterii 3S 2200mAh 25C Zippy, které mi v poslední době několikrát hodně zatopily...Mám je na copteru (Naza) připojené jednou baterií k alarmu, který je nastaven na 3,6V a už se mi nepravidelně několikrát stalo, že ihned po spuštění alarmu jsem už téměř nebyl schopen copter ovládat. I když jsem dal plyn naplno, tak už nebyl schopen stoupat a taktak jsem s ním bezpečně sedl. S tímto balíčkem nelítám FPV ale jen LOS tak na "rozehřátí" protože už těm baterkám nevěřím. Ale včera jsem asi po minutě letu zase nebyl schopen coptera udržet a to se ještě ani alarm nespustil. Obě baterie v balíku byly nabité naplno a slušně vybalancované. Je možné že takhle můžou baterie vyměknout že už nezvládnou nakrmit ty motory a přitom napětí neklesne tak aby se spustil alarm? V Naze nemám nastaveno hlídání napětí. Copter není nijak lehký, kompletně naložený má 1,7kg. Mám ty baterie vyhodit, nebo může být chyba jinde?
Mám takový neblahý pocit, že máš moc slabé motory, nebo blbé vrtule na takovou váhu. To, co popisuješ je, že copter jede, co to dá, ale lítat se s tím nedá.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
zskal
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od zskal »

Trinom píše:Mám takový neblahý pocit, že máš moc slabé motory, nebo blbé vrtule na takovou váhu. To, co popisuješ je, že copter jede, co to dá, ale lítat se s tím nedá.

Nene...baterky to utahnou, tohle se nestane pravidelně. Jen v poslední době častěji. motory jsou tam RCTimer A2830-11 1000kV, ty jsou v pohodě. Vrtule mám Graupner e-prop 10x5. V tom problém nebude. Dřív jsem s tímto copterem lítal i na jednu baterku 3S 2200mAh. Sice jen 6 min, ale v pohodě a s rezervou. No teď mám dvě paralelně zapojené a občas mě to takhle vyšplouchne. Jinak lítám na 4S 4000mAh což je naprosto bez problémů. Připadá mi jako by ty spojené baterie nějak zničehonic vyměkly a už coptera nedokážou najednou utáhnout. Ale nečekal jsem že to nastane při letu tak rychle a bez toho že by pokles napětí u některého z článku zaznamenal alarm na balančáku. Ale je taky pravda, že na alarmu mám jen jednu z těch dvou spojených baterií...
Trinom

#176 Příspěvek od Trinom »

Ideálka by bylo mít je spojený právě přes balančáky, pokud jsou stejný.

BTW, už jsi ty baterky zkoušel samostatně, nejdřív jednu a pak druhou, abys vyloučil, že jedna je hyn a dává na prdel té druhé?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od zskal »

Trinom píše:Ideálka by bylo mít je spojený právě přes balančáky, pokud jsou stejný.

BTW, už jsi ty baterky zkoušel samostatně, nejdřív jednu a pak druhou, abys vyloučil, že jedna je hyn a dává na prdel té druhé?

No dříve jsem s nimi lítal samostatně, ale kvůli delšímu letovému času jsem je paralelně spojil. Taď jsem je samostatně nezkoušel. Při měření nebo nabíjení jsou obě OK. Je pravda, že jedna z nich je už starší a má toho víc za sebou. Já jsem tušil že už nebudou nejvhodnější na lítání a proto s nimi lítám jen tak na rozběhnutí kolem nosu, ale myslel jsem si, že když už nebudou moct, tak to poznám na alarmu...no ale to jsem se spletl :(
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od Kajosek »

azni píše:Ahoj, muzete mi, prosim, poradit a napsat svuj nazor na http://www.rcking.eu/cs/rc-vrtulniky-vi ... one20.html ? Nemate s nim nekdo osobni zkusenost nebo nevite o nejakem videu z te HD palubni kamerky ?
Dekuji.

to si děláš p**, že? o 3 témata níže je o tom celé vlákno! http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=106&t=57014
btw, google, youtube atd. znáš? kdo hledá, najde

zskal píše:
Trinom píše:Ideálka by bylo mít je spojený právě přes balančáky, pokud jsou stejný.

No dříve jsem s nimi lítal samostatně, ale kvůli delšímu letovému času jsem je paralelně spojil. Taď jsem je samostatně nezkoušel. Při měření nebo nabíjení jsou obě OK. Je pravda, že jedna z nich je už starší a má toho víc za sebou. Já jsem tušil že už nebudou nejvhodnější na lítání a proto s nimi lítám jen tak na rozběhnutí kolem nosu, ale myslel jsem si, že když už nebudou moct, tak to poznám na alarmu...no ale to jsem se spletl :(

jak psal Trinom, bude to jednou z baterek .. paralelní spojování je fajn, pokud obě mají stejnou (dobrou) kondici
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
azni

#179 Příspěvek od azni »

Bud tak hodnej a snaz se na me nereagovat kdyz nevis co mluvis - uz ve vedlejsim vlakne jsem ti vysvetloval, ze nechci zadna videa upravena youtube - ze jsem chtel videt nejake tak, jak "vyleze" z kamerky ! Za dalsi dohady mi nestojis, zvlast s tim tvym tonem...
Trinom

#180 Příspěvek od Trinom »

Ať se ti to líbí, nebo ne, tak AR Drone se prostě řeší v tématu, které ti nalinkoval. Pošli tu otázku tam a vidíš, že ti někdo odpoví.

//tak koukám, že už jsi tam napsal. Bohužel tohle po sobě nemůžu smazat :?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“