graup15 píše:Mi jsme se v Bubákově sešli opravdu ve velkém počtu a bylo to kurňa super..kluci s F5J mašinama lítali stratosféry. Však oni se pochlubí

Nějak loni jsem se ti snažil lehce naznačit, ať ty stratosféry TAM nelétáte, protože jsem tam potkal něčí model.
Hele, tohle nedopadně dobře. Jestli si nepletu ten Bubákov s jinou plochou, tak jste v TMA II, FL 145/3000 MSL. Některými "výškovými výkony" jste dokonce v tom omezení TMA. Jste přímo na ose přistávacího koridoru na Ruzyň. Tam se nemusíte ani s ničím srazit, stačí, když si toho někdo všimne a poštve na vás vrtulník (loni se řešily 2 případy, na ÚCL to mají v živé paměti a jenom by zachrochtali, kdyby někoho z vás chytili. Zrovna tam by to šlo, protože odtamtud jen tak jednoduše za pět minut nezdrhnete).
Průserové je to i do výšky 3000MSL, protože ostatní letecký provoz musí pod tuhle výšku a právě tam kde létáte je to dost frekventované.
Když budeš ve třech stovkách, tak jsi tam v podstatě legálně. Když budeš v pěti stovkách, tak se snažíme s velkýma letadlama nebýt tak nízko. Když budeš v osmi stovkách, tak je to na průser, protože přesně tam někde můžeme letět. Když jsi v téhle výšce, tak absolutně neodhadneš výšku proti jinému leteckému provozu a navíc máš silně zúžené periferní vidění. Já mám zase minimální šanci, že ten model vůbec uvidím.
Nějak to zkuste vyhodnotit a udělat si z toho nějaké závěry

Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka