Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
Seru na proudy. Tobě to lítá parádně, tak není důvod aby to nedalo i mě. Víc mě ničí ty záplavy, ale ponorky dělat nebudu. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Stando, tak v neděli přijeď do Řáholce... tady skoro sucho
Problém je v tom, že mám auto v servisu a není jisté, že bude na víkend doma. 
S čim kdo nevěří? Že YEP100A dá 190A? Já to potvrzuju, páč mě to v Arianě lítalo s YEP100A od 190 do 210A a neřikal nic. Jo a na BEC bez přijímačovek
ale neřikejte to Daliborovi, to by nepřežil... 
-
petrajksner
graup15 píše:Jo..rovnou ke mně. Ještě přišli křídla na opravu Vikinga....Romana (Audi-Killer) G.![]()
Jo dobrá story...dělal jsem jednoho do DE a dodnes nelétá...páč jsem místo osvědčené YEP kopie použil (pro germány) důvěryhodnější YGE.
YEP 100 jede v pohodě na 190A impulzně a naprosto neprotestuje. YGE při plném výkonu (je to YGE- 120LV řada),při najetí do max výkonu a přerušuje...a pípáním ač je hlídání baterek vyplé,signalizuje podpětí . A pak si kup origoš za 5 litrů...![]()
![]()
Mimochodem,ve Scarym mám YEP 150 a jede na (to jsem z počátku nevěděl) ..na 230A
Jsem na tom stejně s YGE, jen už mi to přerušuje při půlce plynu. Poklesem napětí to není, v půlce plynu mi napětí na aku ukazuje 22Voltů mám 6tičlánek. Loni jsem lítal Castla a z něj jsem vylogoval, že přes 130A tento pohon nešel, tak typuji že půlka plynu je cca max 85A, motor se mi jako zasekává, ale nic na mě nepípá. Čekám na kartu myslím ProgCard III a zkusím to a trošku poctivěji a různé kombinace.
Jen pro zajímavost Dalibore, jakou si měl v tom Vikingu kombinaci pohonu s tím YGE 120 LV?
Pokud Ti regl nepojde plamenem, tak není důvod proč by ten BEC neměl fungovat. Ale mě prostě ty proudy na pohonu do Vikinga nevychází. Nechci vůbec pochybovat o Daliborových měřeních a jeho zkušenostech, ale prostě mi to nevychází. Nejsem žádná rychlokvaška. S elekrolety lítám už od dob prvních fialek. Zasvěcení ví o čem je řeč. Regly a převodovky jsem si taky vždycky dělal sám a pohony taky měřil. Takže asi tak. Prostě se těším na první let Vikinga. Když to bude takové WAW jako před 3 rokama když jsem zase začal blbnout s elekropohony v OPTIMě tak budu spokojenej.
-
petrajksner
Stando, mě ty proudy a Kilowaty taky nikdy nevycházely stejně, až drasticky rozdílně, ale výsledky ve vzduchu se dostavily. Když se podíváš na grafy jedná se o ampérový špičky, který ti ten klešták nikdy neukáže, protože to jsou zlomky vteřiny. Ono je to vše o rozběhu předstihu a pak ty proudový špičky docela dost opadnou, ze začátku jsem byl ve stejném rozpoložení jako ty, že mám něco špatně, ale ve finále to funguje stejně.
petrajksner píše:graup15 píše:Jo..rovnou ke mně. Ještě přišli křídla na opravu Vikinga....Romana (Audi-Killer) G.![]()
Jo dobrá story...dělal jsem jednoho do DE a dodnes nelétá...páč jsem místo osvědčené YEP kopie použil (pro germány) důvěryhodnější YGE.
YEP 100 jede v pohodě na 190A impulzně a naprosto neprotestuje. YGE při plném výkonu (je to YGE- 120LV řada),při najetí do max výkonu a přerušuje...a pípáním ač je hlídání baterek vyplé,signalizuje podpětí . A pak si kup origoš za 5 litrů...![]()
![]()
Mimochodem,ve Scarym mám YEP 150 a jede na (to jsem z počátku nevěděl) ..na 230A
Jsem na tom stejně s YGE, jen už mi to přerušuje při půlce plynu. Poklesem napětí to není, v půlce plynu mi napětí na aku ukazuje 22Voltů mám 6tičlánek. Loni jsem lítal Castla a z něj jsem vylogoval, že přes 130A tento pohon nešel, tak typuji že půlka plynu je cca max 85A, motor se mi jako zasekává, ale nic na mě nepípá. Čekám na kartu myslím ProgCard III a zkusím to a trošku poctivěji a různé kombinace.
Jen pro zajímavost Dalibore, jakou si měl v tom Vikingu kombinaci pohonu s tím YGE 120 LV?
Neu 1509/2D/6.7 Vrtule GM 17/13 na kuželu RF 40mm, 5S-2600mAh ThunderPower 65C
Podle starého měření ještě na Castle Ice 100 to baštilo 180A na zemi, v logu z letu 150A.
graup15 píše:Pepane!!Dorazil tvůj double carbonový nový mazlík:-)
Kurňa budu si muset koupit nový foťák,ty fotky jsou čím dál horší
Jo kde je černá na fotce, tam je v reálu pohledový uhlík.
Taky se už na něj těším jako malej.
Dneska jsem byl zase s psiskem okouknout stav letových ploch a je to proti včerejšku radikální obrat, takže neděle bude na 100% pro mého Vikinga jasná volba. No konečně .. 
Plováky nebudou třeba? 
Né nebudou, vypadá to že i u nás je konečně dneska jaro. Konečně... 
...tak hlavně zajisti Stando foto popř. video dokumentaci ze záletu

JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Hodně štěstí Stando. Teďka sem se vrátil z naší louky, kde sem byl zakakat a ikdyž mi nevyšla uplně hodina (šero) hezky sem zatrénoval poprvé v sezóně