DJI NAZA
Re: DJI NAZA
chlapy jen se chci zeptat, vím že má každý jiné hodnoty ale kolik máte vy nastaveno u nazy zakladní zisky pitch roll yaw vertical a polohove zisky pitch roll??... nějak se stím nemůžu domluvit a je to takové celé ukolíbané.. u starého menšího rámu 500mm to šlo nastavit jedna baseň ale ted mám quada 690mm a nemůžu se stím domluvit
Potreboval by som trochu poradiť
Mám NAZU a nejako sa mi nedarí prekalibrovať kompas, jednoducho neviem zapnúť režim kalibrácie kompasu
V návode som čítal, že rýchlym prepínaním režimov manual a GPS atti (6 až 10 krát) by mala NAZA začať trvale svietiť na žlto
a nič...... asi som blbý ale neviete mi niekto poradiť ???
ďakujem
nadstavené hodnoty
mounting:
X=-6
Y=0
Z=-6
motor mixer:
mixer type= quad X
motor idle speed= recommand
TX monitror:
receiver type= Tradition
cut off type= inteligent
módy GPS atti, atti a manual (3 polohový prepínač)
autopilot:
basic parameters= pitch:165, roll:175, yaw:170, vertical:121
attitude gain= 164, 164
enhanced failed safe methods:
go home and landing
inteligent orientation control= home lock
Mám NAZU a nejako sa mi nedarí prekalibrovať kompas, jednoducho neviem zapnúť režim kalibrácie kompasu
V návode som čítal, že rýchlym prepínaním režimov manual a GPS atti (6 až 10 krát) by mala NAZA začať trvale svietiť na žlto
a nič...... asi som blbý ale neviete mi niekto poradiť ???
ďakujem
nadstavené hodnoty
mounting:
X=-6
Y=0
Z=-6
motor mixer:
mixer type= quad X
motor idle speed= recommand
TX monitror:
receiver type= Tradition
cut off type= inteligent
módy GPS atti, atti a manual (3 polohový prepínač)
autopilot:
basic parameters= pitch:165, roll:175, yaw:170, vertical:121
attitude gain= 164, 164
enhanced failed safe methods:
go home and landing
inteligent orientation control= home lock
krsny11:
Bohužel s tou kalibrací mám stejný problém. Už se bojim že si za chvíli ukroutim přepínač.
Zkoušel jsem to rychle, pomalu, s pauzami atd a taky ani ťuk.
Bohužel s tou kalibrací mám stejný problém. Už se bojim že si za chvíli ukroutim přepínač.
Zkoušel jsem to rychle, pomalu, s pauzami atd a taky ani ťuk.
- Homer.Simpson
Par stran spat sa to tu riesilo...
Ide o to, ze musite mat na trojpolohovom vypinaci GPS-Atti-Manual a musite rychlo prepinat 6-10x medzi GPS<->Manual (cely vtip je v tom ze to musi ist cez Atti)
Dufam ze si to dobre pamatam, lebo som to pisal zpamati...Ked tak si to najdite
Ide o to, ze musite mat na trojpolohovom vypinaci GPS-Atti-Manual a musite rychlo prepinat 6-10x medzi GPS<->Manual (cely vtip je v tom ze to musi ist cez Atti)
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Jasný, ale přesně tak to mám a stejně se nic neděje.
Ještě jedna věc mě překvapila a nevím jestli to je tak normální.
Když zapnu failsafe, model se mi začne sám vracet a cestou failsafe vypnu, tak stejně pokračuje v návratu až uplně na zem. Prostě jak jednou začne návrat, tak už ho neumím přerušit a převzít zpět kontrolu. Je to normální, nebo mám zase něco extra?
Ještě jedna věc mě překvapila a nevím jestli to je tak normální.
Když zapnu failsafe, model se mi začne sám vracet a cestou failsafe vypnu, tak stejně pokračuje v návratu až uplně na zem. Prostě jak jednou začne návrat, tak už ho neumím přerušit a převzít zpět kontrolu. Je to normální, nebo mám zase něco extra?
mě jde kalibrace i přez dvoupolohovy.. gps-atti a manual... skoncit v gps po cca 6-8 prepnutich, nikdy sem nemel problem..
mas dobře nastavene v assistantu?
ananas píše:mě jde kalibrace i přez dvoupolohovy.. gps-atti a manual... skoncit v gps po cca 6-8 prepnutich, nikdy sem nemel problem..
Kdybych to měl nastavené špatně, tak by mi koptera nelítala. Mě ale lítá v pohodě a veškeré funkce fungují (jak GPS, Atti, tak i Manual a do failsafe to můžu přepnout z jakékoli pozice).
Semis píše:...Když zapnu failsafe, model se mi začne sám vracet a cestou failsafe vypnu, tak stejně pokračuje v návratu až uplně na zem. Prostě jak jednou začne návrat, tak už ho neumím přerušit a převzít zpět kontrolu. Je to normální, nebo mám zase něco extra?
Přepni ještě z GPS na Atti a potom zpět na GPS pokud to nechceš doletět na Atti.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Homer.Simpson píše:Par stran spat sa to tu riesilo...
Ide o to, ze musite mat na trojpolohovom vypinaci GPS-Atti-Manual a musite rychlo prepinat 6-10x medzi GPS<->Manual (cely vtip je v tom ze to musi ist cez Atti)![]()
Už jsem to tu někde psal - taky to nešlo, ale když začnu v Manual a přepínám rychle přes Ati do GPS (cca 5x) a skončím v GPS a počkám, tak se ta kalibrace zapíná na 100% úspěšně.
Tak to tak zkus a dej vědět ...
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
Henry1 píše:Už jsem to tu někde psal - taky to nešlo, ale když začnu v Manual a přepínám rychle přes Ati do GPS (cca 5x) a skončím v GPS a počkám, tak se ta kalibrace zapíná na 100% úspěšně.
Máš pravdu. Konečně se mi to povedlo. Jen s tím rozdílem, že jsem to musel přepnout 11x, jinak to nebralo. Háček tedy opravdu bude v tom že chce začít a skončit v manual modu.
Díky
zskal:
Zkusím to příště, snad to pomůže. Neměl jsem uplně dobrý pocit když to letělo zpátky a nemohl jsem to jakkoli ovlivnit. Stál jsem totiž kousek od domu a nejdřív si to zamířilo směrem k němu
HENRY1
Už jsem to tu někde psal - taky to nešlo, ale když začnu v Manual a přepínám rychle přes Ati do GPS (cca 5x) a skončím v GPS a počkám, tak se ta kalibrace zapíná na 100% úspěšně.
Fakt to funguje - stačilo 7x a počkať
Dík moc za radu
Fakt to funguje - stačilo 7x a počkať
Dík moc za radu
- Homer.Simpson
Henry1 píše:Homer.Simpson píše:Par stran spat sa to tu riesilo...
Ale aj tak to je zaujimave...Ja zatial kalibrujem skoro pred kazdym lietanim, kedze vkuse nieco upravujem a zatial som s prepnutim do kalibracneho modu problem nemal(a kalibrujem stale tak, ze proste cvakam prepinac jak sa podary)
Homer.Simpson píše:...Ale aj tak to je zaujimave...Ja zatial kalibrujem skoro pred kazdym lietanim, kedze vkuse nieco upravujem a zatial som s prepnutim do kalibracneho modu problem nemal(a kalibrujem stale tak, ze proste cvakam prepinac jak sa podary)
Já s tím přepnutím do kalibrace taky nemám problém, ale myslím si jestli to náhodou nějak nesouvisí s nastavením v mixu u toho přepínače. Tam se zadávají nějaké hodnoty (teď to tu nemám tak nedokážu přesně popsat) a ty by mohly ovlivňovat právě moment té inicializace kalibračního režimu. Ale možná že je to taky blbost a vůbec to s tím nesouvisí...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
Ahoj,
potřeboval bych znát vaše poznatky z registrace NAZA Assistant.
Včera večer jsem se registroval ale pořád mi nepřišel aktivační email.
Jak dlouho trvalo Vám než přišel? Díky
Zkoušel jsem to i na další dva emaily a na jiném pc ale pořád mi nic nepřišlo.
!!!!!VYŘEŠENO!!!!!
Založil jsem si email na googlu.
potřeboval bych znát vaše poznatky z registrace NAZA Assistant.
Včera večer jsem se registroval ale pořád mi nepřišel aktivační email.
Jak dlouho trvalo Vám než přišel? Díky
Zkoušel jsem to i na další dva emaily a na jiném pc ale pořád mi nic nepřišlo.
!!!!!VYŘEŠENO!!!!!
Založil jsem si email na googlu.
Naposledy upravil(a) Carso dne stř 17.04.2013 17:37, celkem upraveno 1 x.
Optic 6, Hoaxi II, Sky Lady II, Canary, Extra 260, Pitts S2CX, T-Rex 450 Pro, T-Rex 600 ESP, atd.
- Homer.Simpson
Já s tím přepnutím do kalibrace taky nemám problém, ale myslím si jestli to náhodou nějak nesouvisí s nastavením v mixu u toho přepínače. Tam se zadávají nějaké hodnoty (teď to tu nemám tak nedokážu přesně popsat) a ty by mohly ovlivňovat právě moment té inicializace kalibračního režimu. Ale možná že je to taky blbost a vůbec to s tím nesouvisí...
Mozno ze hej...Ty ktory s tym mate problem, mohli by ste sem napisat typ vysielaca...