Ray, Stork, Aspire - pokec o lítání
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ray, Stork, Aspire
...tak to dopadlo dobře - to byla zatáčka po větru, že? Taková "třetí okruhová" ?
graup15 píše:Víš!! Ono není nic černobílé a toto platí u modelů letících díky vztlaku. Až se dostane na vyšší level a bude třeba lítat 3D akrobacii, tak už to není zase tak úplně pravda. Tam se tahá i pod pádovkou, ale na vektoru tahu motoru.
To gro, které řízení modelů obnáší, jsou..znalosti mechaniky letu a řízení. To za prvé, bez toho to prostě nejde.
Za druhé, a to se vysvětlit nená, to si musí prožít a nadrilovat, je odhad rychlosti za všech podmínek,náklonu a povětrnostních podmínek. Patří k tomu i schopnost reagovat malinko dřív než nežádoucí změna letu nastane. A hlavně reagovat velmi rychle.
Každý z nás s tím občas šlehne, někdo když se to učí, někdo na krávovinu (to se týká např mne),důležité je nepovolit, nepřestat!! Učit se, létat..i za cenu trosek.
Pak se to jednou zlomí a najednou to jde. Na kamarádech z Bubákova je to přesný příklad, Jirka i Ondra ze začátku dělali stejné chyby a dnes je to o 1000% jinde.
Dalibore, jak jsem psal na začátku (v neděli ), jsem rád, že jste kolem mě, že jste mi prakticky poruce.
Určitě nepřestanu, jsem téměř posedlý tím, že i přes zimu, každý den, sleduji jaké bude počasí, vítr ....jestli to už nepůjde jít ven. Když mi bylo nejhůř v zimě, zachraňoval to částečně Phoenix. Ale to jak víme není vůbec ono. A praxe, jak jsem viděl, je šeredně někde jinde než na monitoru PC. A s bublinami je to také úplně jiné, teď už jsem to sakra pochopil a po večerech budu určitě ještě pročítat nějakou teorii letu apod.,mám toho v pdf - knihy celkem dost.
Naopak mě to vyburcovalo ještě víc a jdu do toho..... ovšem určitě na 200% pro začátek s vámi, s vaší účastí.
Ješte jednu poznámku přímo pro Tebe. Když jsem viděl, jak tam lítáš s tou krásnou raketou a kamarád to točil, tak jsem fakt doslova zíral a nezmohl se ani na slovo! Byl to prostě fantastický koncert, pro který se vyplatilo jet (pro mě )37 km
Doufám, že někdy , třeba za 3 roky ???, budu létat alespoň z 20% z toho, co jsem viděl.
- graup15_junior
sumik píše:graup15 píše:Víš!! Ono není nic černobílé a toto platí u modelů letících díky vztlaku. Až se dostane na vyšší level a bude třeba lítat 3D akrobacii, tak už to není zase tak úplně pravda. Tam se tahá i pod pádovkou, ale na vektoru tahu motoru.
To gro, které řízení modelů obnáší, jsou..znalosti mechaniky letu a řízení. To za prvé, bez toho to prostě nejde.
Za druhé, a to se vysvětlit nená, to si musí prožít a nadrilovat, je odhad rychlosti za všech podmínek,náklonu a povětrnostních podmínek. Patří k tomu i schopnost reagovat malinko dřív než nežádoucí změna letu nastane. A hlavně reagovat velmi rychle.
Každý z nás s tím občas šlehne, někdo když se to učí, někdo na krávovinu (to se týká např mne),důležité je nepovolit, nepřestat!! Učit se, létat..i za cenu trosek.
Pak se to jednou zlomí a najednou to jde. Na kamarádech z Bubákova je to přesný příklad, Jirka i Ondra ze začátku dělali stejné chyby a dnes je to o 1000% jinde.
Dalibore, jak jsem psal na začátku (v neděli ), jsem rád, že jste kolem mě, že jste mi prakticky poruce.
Určitě nepřestanu, jsem téměř posedlý tím, že i přes zimu, každý den, sleduji jaké bude počasí, vítr ....jestli to už nepůjde jít ven. Když mi bylo nejhůř v zimě, zachraňoval to částečně Phoenix. Ale to jak víme není vůbec ono. A praxe, jak jsem viděl, je šeredně někde jinde než na monitoru PC. A s bublinami je to také úplně jiné, teď už jsem to sakra pochopil a po večerech budu určitě ještě pročítat nějakou teorii letu apod.,mám toho v pdf - knihy celkem dost.
Naopak mě to vyburcovalo ještě víc a jdu do toho..... ovšem určitě na 200% pro začátek s vámi, s vaší účastí.
Ješte jednu poznámku přímo pro Tebe. Když jsem viděl, jak tam lítáš s tou krásnou raketou a kamarád to točil, tak jsem fakt doslova zíral a nezmohl se ani na slovo! Byl to prostě fantastický koncert, pro který se vyplatilo jet (pro mě )37 km. Doufám, že to video někdy brzy uvidím.
Doufám, že někdy , třeba za 3 roky ???, budu létat alespoň z 20% z toho, co jsem viděl.
Jo jo bracha je hoodne dobrej
Nazdárek brašule..ještě v rachotě?
Já a dobrej?...kdepak, pouze to tak nějak uřídím.
Já a dobrej?...kdepak, pouze to tak nějak uřídím.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=di7jAMW_kV4[/youtube]
Tak to mi hlava nebere. To bych měl tep asi 200/150 a puls 220
A je řada jiných videí ...
KLuci, tak jsem byl u Valenty na zkouknutí nového stroje CARBONARA. Vojta mě vzal na jeden z kopců, na kterých dělá zelítávání nových mašin. Nádherné údolí a tam jeden krásnější svah, vedle druhýho. Vybral jeden z nich s protivětrem, složil Carbonáru a začalo to. Vítr byl asi 12-15m/s, větroně hodil bez motoru a v tu ránu mu to vylítlo do perfektní výšky. Musím říct, že jsem celou dobu jenom tiše slintal. Lítá to jako Daliborův brus. Je vidět, že Vojta umí a já můžu jenom čumět. Tak jsem byl vyjukanej, že jsem si nevzpoměl ani na mobil, na který jsem to mohl natočit. Je vidět, že 4m rozpětí a nový profil dělají své. Holt si na něj budu muset ještě nějakou výplatu počkat. Prostě nádhera.

Naposledy upravil(a) kovaco dne pát 19.04.2013 12:25, celkem upraveno 1 x.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
kovaco píše:KLuci, tak jsem byl u Valenty na zkouknutí nového stroje CARBONARA. Vojta mě vzal na jeden z kopců, na kterých dělá zelítávání nových mašin. Nádherné údolí a tam jen krásnější svah, vedle druhýho. Vybral jeden z nich s protivětrem, složil Carbonáru a začalo to. Vítr byl asi 12-15m/s, větroně hodil bez motoru a v tu ránu mu to vylítlo do perfektní výšky. Musím říct, že jsem celou dobu jenom tiše slintal. Lítá to jako Daliborův brus. Je vidět, že Vojta umí a já můžu jenom čumět. Tak jsem byl vyjukanej, že jsem si nevzpoměl ani na mobil, na který jsem to mohl natočit. Je vidět, že 4m rozpětí a nový profil dělají své. Holt si na něj budu muset ještě nějakou výplatu počkat. Prostě nádhera.![]()
Ondrášku..
Jo a ..kurńa,jedeš na špionáž a nevezmeš foťák!!! To,že to letí...hmm letí kde co, ale fotečky detailů provedení konstrukce(Už určitě víš,na co se u Vojty zaměřit),to tě nenapadne..
Nějak se mi nechce věřit,že u Valentů,kde je to postavené na manufaktuře a modely dělají zaměstnanci,by překročili svůj stín a dostali se na kvalitativní provedení F3X výrobců..
Nechceš si radši našetřit na tohle? Jsem ve fázi zbírání informací a referencí..
http://www.pcm.at/Elvira/index.htm
Jo do konce týdne mu napíšu o informace .
Jo a přepni se na angl stránky, jsou tam hezké fotky.
hihi...teď to študuju, se jukni na tu gumičku přez vrtuli,že by to první vymysleli v rakousku

http://wshp.de/elvira/elvira.html
http://www.pcm.at/Elvira/index.htm
Jo do konce týdne mu napíšu o informace .
Jo a přepni se na angl stránky, jsou tam hezké fotky.
hihi...teď to študuju, se jukni na tu gumičku přez vrtuli,že by to první vymysleli v rakousku
http://wshp.de/elvira/elvira.html
...no Dalibore, je čas založit nové téma ne
:-D a koupit větší auto a Ondrův startovací vozík
:-D:-D, no nic, jdu si zalítat a využít ještě to hezký počasí než přijdou ty slibované hromy...
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Dalibore, nevypadá to špatně, ale tentokrát to má Vojta (myslím v první kategorii) zpracovaný daleko líp, jak Elvira. Táhla na křídlech nejsou vidět a ta mezera mezi křídlem a klapkou je u Elviry hnusná, u Vojty je fakt jemná, minimální. Do trupu u Carbonara vleze daleko líp vybavení. To je asi tak vše, co můžu z těch fotek zatím posoudit.
Jo..Ok, taková velká mašina nechce uspěchat, stojí to raketu,tak pomalu a obezřetně:-)
Kluci, jestli bude zítra o pár stupňů víc a o pár m/s míň, tak to Bubákov jistíííííí. 
Ahoj, Ondro zítra se chystáme taky, ale asi na kopeček, teda jestli bude dobrý počasí.
Nevím, nevím, ale počasí venku je nějaký divný. 
Ondro počkej zítra až půjdem do práce jaký bude počasí, to je klasika.