Bixler 2

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Joshuax

Re: Bixler 2

#76 Příspěvek od Joshuax »

Mno nepochopil jsem, proc jsi to okopiroval a nic k tomu nenapsal ? :) nejaky dotaz, nebo proc tedy ?
dawwwid

#77 Příspěvek od dawwwid »

Dejfak píše:Motor doporučuji spíš tento a 40A Plushe
Kdybys časem chtěl vozit třeba kamerku.
Mám to tak na svém a paráda

Motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=12919
Unašeč MPjet to je důležité a APC podle toho kdo co snese :D
Regl Plush 40A
Serva 6x HXT900 bílé převody
Baterie 3s 2200mA alespoň 25C

Ideální setup na jakou koliv zábavu. :-)

Muzes prosim napsat, v cem je vyhoda MPjet unasece? Predem diky
dawwwid

#78 Příspěvek od dawwwid »

APC Style 6x4 nebo TGS Sport 6x4E? Je mezi nimi vubec nejaky rozdil? Diky
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Dejfak »

MPJet unašeč je rovný, v tom spočívá jeho obrovská výhoda oproti Cínským, přibalených k motoru.
U tak malé vrtule to nemusí být až tak znát. Ale je to jistota. Možná někdo namítne že ty Čínské fungují dobře. Já takovou zkušenost nemám z žádným. Rovnou tu Čínu házím do koše. Už jsem se mnohokrát setkal s tím, že co je v Číně vytočené, není vždy rovné. MPJet je jistota a stojí kolem 45,- nemá cenu riskovat, a nechat si rozebrat letadlo vybracema.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
JM

#80 Příspěvek od JM »

Dejfak píše:Motor doporučuji spíš tento a 40A Plushe
Kdybys časem chtěl vozit třeba kamerku.
Mám to tak na svém a paráda

Motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=12919
Unašeč MPjet to je důležité a APC podle toho kdo co snese :D
Regl Plush 40A
Serva 6x HXT900 bílé převody
Baterie 3s 2200mA alespoň 25C

Ideální setup na jakou koliv zábavu. :-)

Čaues, chystám se objednat kit Bixlera 2 a zajímalo by mě, proč je lepší motor D2826-6 2200kv (viz odkaz v citaci) než ten 2826-10 1400kv(jen kvůli rezervě výkonu)? A pokud vezmu ten 2200kv, bude potřeba nějak upravovat uložení motoru? Když už budu objednávat-napadá vás ještě něco co bycj měl vzít k tomu? (nějaká bižu, panty, konektory k motoru-reglu atd..)
Díky :wink:
Traxxas Summit 5607 - 2x2S LiPo - iCharger 106B+
Bixler2-Turnigy 9X v2
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Dejfak »

Ano, ten 2200kv je výkonější
Jinak nic se upravovat nemusí, tento motor jde přidělat na původní lože.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Joshuax

#82 Příspěvek od Joshuax »

Je tu jenom 6 stran. Myslim, ze kdyz je projdes, tak ty odpovedi najdes ;) Ty ruzne navrhy jsou ruzne odlisene podle zpusobu pouziti. Vykon navic nikdy neni naskodu, ale vykon ktery schazi uz nicim nenahradis, takze kdyz vezmes setovku a budes ji chtit osadit FPVckem, kamerou, nebo jenom fotakem, muzes narazit na nedostatek vykonu. Vzdy je to o tom, co s tim mas v planu delat a k tomu by jsi mel prihlizet uz pri stavbe modelu.
JM

#83 Příspěvek od JM »

Díky moc, takže mám rozmyšleno. Jen ještě k těm pantům-nevíte o nich někdo v NL skladu? Nějak nemůžu ty vhodné najít. Jo a lepení-trošku se to v jiném vlákně dohadovalo, zda použít dodané ve stavebnici, nebo jiné?
Vrtule-předpokládám, že ta dodávaná s kitem je ok, ale nevím jak je to s unašečem-je tam také, nebo se musí k motoru D2826-6 2200kv dokupovat? Pokud ano, prosím o link (klidně i na ten lepší tuším MPJet v CZ, ne že bych byl línej hledat, ale fakt vůbec nevím jaký).
Naposledy upravil(a) JM dne úte 23.04.2013 16:47, celkem upraveno 1 x.
Traxxas Summit 5607 - 2x2S LiPo - iCharger 106B+
Bixler2-Turnigy 9X v2
Joshuax

#84 Příspěvek od Joshuax »

To co je ve stavebnici je dostatecne kvalitni. Chybu delaji spise lidi, ze s tim neumi zachazet.... Moc lepidla, nebo naneseni jenom na jednu stranu, nedostatecne zavadnuti lepidla atd atd... To vsechno ovlivnuje vysledny spoj a pevnost.
Skala79

#85 Příspěvek od Skala79 »

Unašeč je v kitu, motor jsem koupil D2822/14 Brushless Outrunner 1450kv (NL Warehouse) (Z důvodu nedostupnosti 2200kv). Unašeč byl přibalen i u motoru.
S D2822 se létá pěkně, ale rezervy tam skutečně nejsou. Ale proti poměrně silnému větru jsem letěl dopředu :).

Protože jsem začátečník, uvažoval jsem cca 5 minut po zapojení baterky, zda to za takového větru mám hodit, nakonec jsem neodolal a za minutu letu jsem se přestal bát, i když s tím vítr poměrně dost mával.

Vzpomněl jsem si ve vzduchu na kolegu, kterému se bohužel rozlepily při loopingu křídla lepené (myslím) styrolepem :( . Tak jsem po dvou minutách přistál a spoje se zdály OK. Já to lepil tím přibaleným a vypadá to po čtyřech baterká ve větru OK. To přibalený lepidlo se ale táhne, je takové gumové, ale drží a to je hlavní. To co mi přeteklo, jde po zavadnutí normálně utrhnout prsty.

Výkruty a loopingy jsem ještě ale nezkoušel (kvůli větru) a taky se ještě bojím.

Silnější motor asi taky zkusím, až bude skladem, regl mám trošku dimenzovaný...
HK Bixler 2 / Turnigy 9X + modul FrSky (OPENTX CZ)
Joshuax

#86 Příspěvek od Joshuax »

No pokud si nejsi jisty, muzes ty spoje pretahnout jeste sklolaminatovou lepici paskou.

Jinak aby jste se taky pobavili, pujcil jsem Bixlera 2 kolegovi. Tak to vypadalo ok, az se zacal nebezpecne blizit zemi, trosku se mu pomotalo co je vlastne vrch a co spodek a napral to cumakem naprimo do zeme :) Takze mam za sebou nejake to lepeni, cumak jsem jeste nechal volna, slepil jsem to jenom u kabiny, aby se to mohlo jeste trosku srovnat, ono se to vraci docela uspesne samo do puvodniho tvaru, akorat mista kde to prasklo jsem teda slepil. Utrhly se obe kridla, preci jenom mely potrebu jit dale ve smeru letu, takze oba zadni uchyty KO... Tak jsem to taky slepil a pretahl jeste paskou, tak uvidime zitra :) Pokud to nepomuze, tak uz zbyva budto nakup novych kridel, nebo je proste napevno vlepit do trupu.

Jinak to vypada snad OK. Elektronika funguje, snad bude zitra pocasi na testovaci let :)
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od jamesgsf »

Tak bixler je doma, brzo započne stavba :-)
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Joshuax

#88 Příspěvek od Joshuax »

Hmm, me se pri padu muselo hnout ulozeni motoru v trupu, protoze na motor se model staci doprava, coz jsem teda dokazal vytrimovat, ale bez motoru se pak zase staci doleva :D Takze jsem ten subtrim zase zrusil a holt aktualne na stoupani koriguju a az bude nalada, tak to zkusim opravit, nebo holt objednam novej kit a prehazu osazeni...

Jinak jsem pri testech delal za docela silneho vetru trosku psi kusy, kdyz jsem testoval jestli oprava uchyceni kridel drzi a byl jsem na vyskovce fakt zlej, prvni jsem to nechal po vetru na plnej knedlik rozletet a nasledne jsem tomu fakt zarval pres kridlo proti zemi do loopu, az jsem myslel, ze se to musi zlomit :D No nezlomilo, kridla drzi, ale konce kridel se rozkmitaly, jako bych je v tu chvili obe zlomil :) Ale ne, neni tam zadne poskozeni, ani praskliny, proste je to za tim koncem te tyce mekke a kridla holt mavaj :) Ale bylo na nich opravdu extremni pretizeni, pri normalnim letu na ktery byl ten model urcen se to nedeje.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Ancistrus01 »

Joshuax píše:Hmm, me se pri padu muselo hnout ulozeni motoru v trupu, protoze na motor se model staci doprava, coz jsem teda dokazal vytrimovat, ale bez motoru se pak zase staci doleva :D Takze jsem ten subtrim zase zrusil a holt aktualne na stoupani koriguju a az bude nalada, tak to zkusim opravit, nebo holt objednam novej kit a prehazu osazeni...

Jinak jsem pri testech delal za docela silneho vetru trosku psi kusy, kdyz jsem testoval jestli oprava uchyceni kridel drzi a byl jsem na vyskovce fakt zlej, prvni jsem to nechal po vetru na plnej knedlik rozletet a nasledne jsem tomu fakt zarval pres kridlo proti zemi do loopu, az jsem myslel, ze se to musi zlomit :D No nezlomilo, kridla drzi, ale konce kridel se rozkmitaly, jako bych je v tu chvili obe zlomil :) Ale ne, neni tam zadne poskozeni, ani praskliny, proste je to za tim koncem te tyce mekke a kridla holt mavaj :) Ale bylo na nich opravdu extremni pretizeni, pri normalnim letu na ktery byl ten model urcen se to nedeje.

Jo to jsem předevčírem lítal tky v pořádným větru a je to docela sranda :lol: asi 10 m/s a jak to točí loopingy a výkruty :DD
Joshuax

#90 Příspěvek od Joshuax »

No pozor na to :) V urcite rychlosti kdyz jsem sel po kridle uz to nebylo schopne vratit model zpet jenom na kridelkach, musel jsem pres vyskovku prvni zpomalit, nez se to zase chytlo. Nevim jestli to bylo slabymi servy, nebo co se na tom modelu v te rychlosti uz deje, ale skoro jsem jeden takovej manevr uz nevybral :) Packuje packujes a ono nic... Asi to neni na drsnejsi zachazeni :)

Asi primixuju jeste klapky, abych tomu dal fakt kour :D Mi rekni ze se to ve vzduchu nerozpuli :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“