Nabíjení baterií za jízdy v autě

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
Skala79

Re: Nabíjení baterií za jízdy v autě

#16 Příspěvek od Skala79 »

Mno alternátoru bych se tak nebál. Ten to utáhne, pokud tam připojíš nějakejch 5000 mAh a nabíjíš 5C 25A (např 3S - baterka resp. altík hodí něco málo přes 14V) :)

Dalších 15A bych počítal na světla a elektroniku, pokud nemáš denní svícení. (např. 2x55W světla > cca 10A+ 5A elektronika a dobíjení)

Takže budu celkem na 40A.

Já mám v autě alternátor 70A a nebude asi z těch nejsilnějších.

Takže při nabíjení 1C u asi většiny baterek to bude OK. Nevím ale, jestli je má teorie správná...

Ještě jde o to, aby to utáhl motor :) (viz vtip s trabantem a přibouchnutou pampeliškou ve dveřích. Ten ji musel ukroutit aby mohl vyrazit :) )
Nevím, kolik si bere v autě klima, ale u benziňáku 1,6 16V 75 kw musím po zapnutí klimy více šlapat na plyn :) Takže s těma většíma packama (@ 5C) by to mohlo být u slabších aut podobné.
HK Bixler 2 / Turnigy 9X + modul FrSky (OPENTX CZ)
cilek

#17 Příspěvek od cilek »

S odběrem klimatizace se to rovnat nedá - ta má spotřebu v řádu jednotek kW :!: . A takovým příkonem asi nikdo ze zásuvky nabíjet nebude.
Skala79

#18 Příspěvek od Skala79 »

No jasně, ten alternátor má výkon kolem 1 kW (max). Myslel jsem to tak, že mi auto zpomalí zapnutá klimoška (výkon brán z motoru) a u trabanta by to mohla zabrzdit baterka :)
HK Bixler 2 / Turnigy 9X + modul FrSky (OPENTX CZ)
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“