Obří B-17 z Rakouska
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Obří B-17 z Rakouska
Pořádnej macek. Na přistání neměl moc velkou rezervu dráhy. Klobouk dolů...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9owlwlxJxPw[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9owlwlxJxPw[/youtube]
Re: Obří B-17 z Rakouska
Lidé o mě říkají že jsem Flegmatik, ale mě je to jedno a kašlu jim na to!
Pro pilota a nejen jeho určitě nezapomenutelný žážitek. Krásné video.
- Přílohy
-
- is.jpg (5.21 KiB) Zobrazeno 2719 x
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
No prostě paráda, obdivuji, že se s tím odvážil na tak stísněné letiště...
Zvuk motorů moc pěkný, škoda že mu jeden chcípl... Kdo umí, ten umí
Zvuk motorů moc pěkný, škoda že mu jeden chcípl... Kdo umí, ten umí
jako přistát na tři ... klobouk dolu ... je vidět jak se to letadlo chovalo uplně jinak jenom na ty tři
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, těšte se. Možná nepatrně menší B17 staví jeden člověk z Pardubicka a letos by měla lítat. Je tady, ale asi se zatím nechce vyjadřovat. A pokud vím, pilot je to suprovej, takže je opravdu se na co těšit!
Jirka
Jirka
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Tohle mě po ránu zvedlo náladu. Bylo vidět, že pán má podporu i od manželky. Jinak to letiště nic moc.
By mě zajímalo, co by k tomu řekl UCL. (no Flame)
By mě zajímalo, co by k tomu řekl UCL. (no Flame)
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
....................
Naposledy upravil(a) tks dne úte 23.04.2013 10:29, celkem upraveno 1 x.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Mám na to podobný názor. Krásny model i pilotáž, no bol to hazardér.
Zaujal ma ale použitý motor štvortakt VT 42, nikde nemôžem nájsť predajcu.
Mrknite prosím niekto na to. Dík.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Myslím si, že ho tu zbytočne zatracujete.
To letisko nie je zas také malé a odstup divákov bol vcelku primeraný. Vidno to hlavne ku koncu videa kedy kameraman nepracuje s vysokým zoomom. Naproti tomu pri snímaní štartu zrejme sníma z väčšej vzdialenosti, používa veľké priblíženie zoomu a to značne deformuje vnímanie perspektívy. Kto je fotograf a má s tým skúsenosti, tak mi to iste potvrdí. Nakoniec tento efekt sa dá pozorovať aj pri pozeraní ďalekohľadom. Preto to pri štarte vyzerá ako keby lietadlo štartovalo rovno do drôtov VN vedenia, pritom ono je od nich v skutočnosti dosť ďaleko, rovnako ako aj od stromov, čo nakoniec vidno zo záverečných záberov. Takisto aj tí diváci a cesta sú od dráhy omnoho ďalej, než by sa zdalo podľa zoomom skreslených záberov pri štarte.
Koniec koncov odohralo sa to v Rakúsku, kde sú predpisy dosť prísne (napr. bez poistenia tam do vzduchu nemôžeš), ale nielen to. Ľudia sú si vedomí svojej zodpovednosti a neriskujú problémy, ktoré by ich mohli aj zruinovat, a tak ich v drvivej väčšine aj dodržiavajú (aký to veľký rozdiel voči anarchii na Slovensku a možno aj v Česku).
Takže by som sa vyvaroval posudzovania bezpečnosti podľa videa, ktoré dosť skresľuje. Baviť sa o tom môžu zodpovedne iba tí, čo tam boli priamo na mieste

To letisko nie je zas také malé a odstup divákov bol vcelku primeraný. Vidno to hlavne ku koncu videa kedy kameraman nepracuje s vysokým zoomom. Naproti tomu pri snímaní štartu zrejme sníma z väčšej vzdialenosti, používa veľké priblíženie zoomu a to značne deformuje vnímanie perspektívy. Kto je fotograf a má s tým skúsenosti, tak mi to iste potvrdí. Nakoniec tento efekt sa dá pozorovať aj pri pozeraní ďalekohľadom. Preto to pri štarte vyzerá ako keby lietadlo štartovalo rovno do drôtov VN vedenia, pritom ono je od nich v skutočnosti dosť ďaleko, rovnako ako aj od stromov, čo nakoniec vidno zo záverečných záberov. Takisto aj tí diváci a cesta sú od dráhy omnoho ďalej, než by sa zdalo podľa zoomom skreslených záberov pri štarte.
Koniec koncov odohralo sa to v Rakúsku, kde sú predpisy dosť prísne (napr. bez poistenia tam do vzduchu nemôžeš), ale nielen to. Ľudia sú si vedomí svojej zodpovednosti a neriskujú problémy, ktoré by ich mohli aj zruinovat, a tak ich v drvivej väčšine aj dodržiavajú (aký to veľký rozdiel voči anarchii na Slovensku a možno aj v Česku).
Takže by som sa vyvaroval posudzovania bezpečnosti podľa videa, ktoré dosť skresľuje. Baviť sa o tom môžu zodpovedne iba tí, čo tam boli priamo na mieste
Naposledy upravil(a) VTjr dne úte 23.04.2013 10:34, celkem upraveno 1 x.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Ale inak je to nádherný model aj let.
A tie burácajúce 4 motory - nuž v istých záberoch by si človek mohol myslieť, že ide naozaj o skutočné lietadlo a nie o model. Dosť ma to po ránu potešilo. 
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
No to moc maketa neni, B17 s dvoulistejma vrtulema? Kdyz uz si s tim takle vyhral, tak koupit odpovidajici vrtule je snad to posledni. Ale jako moh to rozstiskat, to jsou vdecny videa, rc crash compilation atd. Snad se mu to nekdy podari.
Naposledy upravil(a) Joza dne úte 23.04.2013 9:23, celkem upraveno 1 x.
TERAZKY píše:Mám na to podobný názor. Krásny model i pilotáž, no bol to hazardér.
http://www.modellmotoren.homepage.t-online.de/
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Video je to nádherné. PAN pilot a skvělý model. Letiště je stísněné, ale to je v Rakousku normální. O plácek, kde létáme na závodech v Admontu, bych normálně nezavadil ani okem.
Některé "pomocné strážce vzdušné bezpečnosti" bych upozornil na několik věcí:
Na cestě stojí pořadatelská služba, která zastavila auto a nechala ho jet až po přistání modelu. Stojící vozidlo je vidět při přistávacím manévru. V průběhu gratulací projede a vzadu jsou vidět stojící lidi na cestě.
Diváci, jsou až za mlíkem. Předtím jen členové klubu, u kterých se předpokládá rozum.
ÚCL k tomu nemá co mluvit. Je to model. Nebo si myslíte, že by po takovém videu měl dorazit vyšetřovací tým ÚCL a zjišťovat, proč došlo k závadě na motoru??
Některé "pomocné strážce vzdušné bezpečnosti" bych upozornil na několik věcí:
Na cestě stojí pořadatelská služba, která zastavila auto a nechala ho jet až po přistání modelu. Stojící vozidlo je vidět při přistávacím manévru. V průběhu gratulací projede a vzadu jsou vidět stojící lidi na cestě.
Diváci, jsou až za mlíkem. Předtím jen členové klubu, u kterých se předpokládá rozum.
ÚCL k tomu nemá co mluvit. Je to model. Nebo si myslíte, že by po takovém videu měl dorazit vyšetřovací tým ÚCL a zjišťovat, proč došlo k závadě na motoru??
TomasC píše: "pomocné strážce vzdušné bezpečnosti"