Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
klingon77
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#586 Příspěvek od klingon77 »

warhawk píše:Já si s motýlem taky ještě hraji, Mám seřízený perfektně kluz pro všechny letové režimy (motor, termika, normal) Křidélka také chodí ale u toho motýla se mi nedaří dělat ploché zatáčky. Na výchylku motýla reaguje "divně", nejvíce tak, že se model jakoby při směrovce nahrbí, zpomalí a zbytečně ztrácí výšku.
Jako není to katastrofa, lítám zatím bez dalších mixů, nicméně vím, že to jde "lépe".

Nějaké tipy jak postupovat při seřízení motýla ?

Jak to v tech plochych zatackach ridis? Jen smerovkou? I pri plochych zatackach se pouzivaji kridelka, smerovky se dava jen tolik, aby byl trup "rovne" na vzduch, tedy aby zatacka nebyla skluzova/vykluzova.
Pri prechodu do zatacky je potreba kompenzovat rozdilny odpor kridelek (to, co jde dolu brzdi vic nez to, co jde nahoru) proto tam je mix kridelka-smerovka (jen diferenciace na to nestaci). Tedy ne na samotne krouzeni, ale jen na prechod do zatacky.
creagel

#587 Příspěvek od creagel »

To vis, jsem profesne postizeny (programator), tak jsem premyslel co brani lehcimu nastavovani :) Ja jsem si na pohodu nastavil rozsahy vychylek bez diff motyla. Pak jsem freemixem zapnu diff a ejhle - serva chtela chodit az za roh. Tak znova ladit - proste voser :(

Ono stejne - nejak netusim, jak prave nastavit diff u motylu - aby byla diff akceptovana v mixu kridylka-smerovka.Zkousel jsem to v MC32 a porad nic :)

Jinak dneska jsem se vecer odpoutal od prace a zase trochu pohonil moje minicorado. Zkousel jsem ruzne pomery diff kridelek a nasledne chovani era. Az jsem zustal u nastaveni, ktere mi vyhovuje. Krasne tocim (sice sisaty) kruhy a nepropadam se pri tom o metry dolu :)
creagel

#588 Příspěvek od creagel »

Stejne by me zajimalo, co by na moje serizeni rekl nekdo ze zkusenych f3x soutezaku. Jestli to mam uplne blbe, stred a nebo dobry. Treba pod motorem sem se snazil nastavit, abych mel vykruty jak na dratku. Ale porad jsou priserne sudovity, at s vychylkama kridelem/klapek delam cokoliv. Zkousel jsem velikosti vychylek, diff, ....

Nehlede na to, ze udelat pekny kruh pres pulku oblohy pro me neni problem. Ale uzoulinky kruh uz moc nedavam - strasne se v nem propadam. Ale to stejne bude spis o rukou nez o nastaveni era :)
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od klingon77 »

creagel píše:To vis, jsem profesne postizeny (programator), tak jsem premyslel co brani lehcimu nastavovani :) Ja jsem si na pohodu nastavil rozsahy vychylek bez diff motyla. Pak jsem freemixem zapnu diff a ejhle - serva chtela chodit az za roh. Tak znova ladit - proste voser :(

To, ze se vychylky kormidla a mixu scitaji, je spravne a aby to neslo "za roh" tak je v menu radia ten "koncovy bod" ;-)

Ono stejne - nejak netusim, jak prave nastavit diff u motylu - aby byla diff akceptovana v mixu kridylka-smerovka.Zkousel jsem to v MC32 a porad nic :)

Precti si znova tu diskusi u Lomcovaka, tam vysvetluju PROC tam mam ty volne mixy. Z toho je pak zrejme i JAK to musi byt naprogramovano.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#590 Příspěvek od klingon77 »

creagel píše:Stejne by me zajimalo, co by na moje serizeni rekl nekdo ze zkusenych f3x soutezaku. Jestli to mam uplne blbe, stred a nebo dobry. Treba pod motorem sem se snazil nastavit, abych mel vykruty jak na dratku. Ale porad jsou priserne sudovity, at s vychylkama kridelem/klapek delam cokoliv. Zkousel jsem velikosti vychylek, diff, ....

Nehlede na to, ze udelat pekny kruh pres pulku oblohy pro me neni problem. Ale uzoulinky kruh uz moc nedavam - strasne se v nem propadam. Ale to stejne bude spis o rukou nez o nastaveni era :)

Tak prijed do Trebovy 8)

Uzky kruhy "na uchu" jsou hlavne o perfektni souhre vsech kormidel a je za tim hooooodne hodin litani....
semi
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od semi »

Měl bych dotaz. Sestavil jsem si pohon s převodovkou SNeu 1107/2Y + Kontronik KPG25 5,2:1.
Když chci protočit rukou motor tak to skoro nejde a tak divně to cvaká, na motor ale jede dobře.
Je to normální?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
ST
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od ST »

Jako, že se snažíš točit rukou za hřídel převodovky s namontovaným motorerm ? Motor má určitou kompresi a ta se převodovkou ještě násobí, takže to je normální.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
semi
Kontaktovat uživatele:

#593 Příspěvek od semi »

ST píše:Jako, že se snažíš točit rukou za hřídel převodovky s namontovaným motorerm ? Motor má určitou kompresi a ta se převodovkou ještě násobí, takže to je normální.

Ano, točím rukou kuželem i s vrtulí.
DS-14
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od Genagen »

semi píše:Měl bych dotaz. Sestavil jsem si pohon s převodovkou SNeu 1107/2Y + Kontronik KPG25 5,2:1.
Když chci protočit rukou motor tak to skoro nejde a tak divně to cvaká, na motor ale jede dobře.
Je to normální?

Nevim, jestli je to tvuj pripad nebo ne - ale mam dva sneu - jeden se protaci lehounce a druhy skoro nejde. Graup mi vysvetloval, ze je to normalni - ten co jde lehce protacet je novejsi konstrukce. Ty starsi nejdou.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od Genagen »

Akorat si hraju s MC - o vikendu jsem delal prepazku pro sneu 1110/1/6.7 kuzel bude 36 a vrtule rfm 13/10.5 na 4s. nemuzu se dockat az bude zalet :-)
Přílohy
DSCN1425.JPG
DSCN1422.JPG
semi
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od semi »

Genagen píše:Nevim, jestli je to tvuj pripad nebo ne - ale mam dva sneu - jeden se protaci lehounce a druhy skoro nejde. Graup mi vysvetloval, ze je to normalni - ten co jde lehce protacet je novejsi konstrukce. Ty starsi nejdou.

- samotný motor - rukou protočit nešel
- převodovka - rukou za výstupní hřídel - perfektní hladký chod
- sestavený motor + převodovka:
-- rukou nejde protočit
-- s kuželem těžce a cvaká
-- na motor - běží normálně , nezahřívá se, nehlučí
DS-14
ST
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od ST »

Pokud máš dobře vystředěné konverzní čelo vůči motoru tak se není čeho bát, já to středil na soustruhu se stovkovýma hodinkama a dalo mi to celkem dost vrásek než jsem to dostal do středu + - do 4 setin.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
semi
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od semi »

ST píše:Pokud máš dobře vystředěné konverzní čelo vůči motoru tak se není čeho bát, já to středil na soustruhu se stovkovýma hodinkama a dalo mi to celkem dost vrásek než jsem to dostal do středu + - do 4 setin.

O to jsem se taky pokoušel, nakonec jsem to vzdal a udělal jsem to v ruce, tak, že jsem šroubky postupně dotahoval a šrouboval převodovku, aby si to spolu sedlo.
DS-14
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od Milan Nes »

ja mam sestaveno u horejsiho a taky vyrazne cvaka - zapadkovy efekt, prijde mi to bezproblemove, ono by se to asi ani nemelo delat - pocitam ze to neni pro prevodovku nic moc ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
semi
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od semi »

Milan Nes píše:ja mam sestaveno u horejsiho a taky vyrazne cvaka - zapadkovy efekt, prijde mi to bezproblemove, ono by se to asi ani nemelo delat - pocitam ze to neni pro prevodovku nic moc ...

Díky všem, měl jsem strach, že jsem málo zkrátil hřídel na motoru.
DS-14
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“