DINGO F3B-E

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
rumcajs

Re: DINGO F3B-E

#196 Příspěvek od rumcajs »

... už to tam jen nacpat
Přílohy
C.JPG
petrajksner

#197 Příspěvek od petrajksner »

Tak to je pohon pro F3B dle mého gusta, panečku :D
Sice jsem myslel, že začneš 4 článkem, ale zase proč ne, stejně by si k tomu došel :lol:
Připrav to a vyrazím na výlet, trošku se bojím, že mě namlsáš a můj pohon mi stačit nebude :(
petrajksner

#198 Příspěvek od petrajksner »

Moje lazení těžiště, přineslo ovoce, odbrousil jsem asi 3 - 4 gramy olova z ocasu, které jsem tam tak pracně dodával a těžiště se hnulo maximálně do 2mm, nikdy bych nevěřil jak rapidně se můžou změnit vlastnosti i většího letadla, prostě je to mé staré Dingo, na které jsem byl zvyklí.
Je asi jasný, že posunutím těžiště dopředu jsem přišel o výhodu citlivosti na termiku, ale nejsem takový "termikomaniac" a tak slabou termiku oželím. Já nevydržím ani půl hoďky hledat malé stoupáky, lítám termiku kdy lítají i vrata od chlíva, pak mě to baví jak to mizí před očima. Takže jsem opět nadšen :D
johl

#199 Příspěvek od johl »

petrajksner píše:Ano, hlavní je pocit z řízení.
Kdyby fungoval tak jak jsem na něj byl zvyklý, nic bych neřešil, ale nesedí mi to tak jak to je, bejvávalo to o dost lepší :D
Bohužel možnost posouvání baterek je u mě nemožné, pouze dolepování olova a nebo jeho odbrušování.

No tak sláva! Ono je fakt, že toho prostoru v Dingoškovi není nazbyt- Já mohu posouvat jen dík pidipohonku a 3S Li 1200 bych tam možná vecpal i dvoje :)
johl

#200 Příspěvek od johl »

rumcajs píše:... už to tam jen nacpat

podobnou sestavičku má kámoš v Cereskovi jen 2026/5500 na čtyřčlánek- ale momentálně si nemohu vzpomenout na vrtuli- (16/17 GM??) zeptám se ho.
A je to fikot - Takže Ceresovi zdar
Péca

#201 Příspěvek od Péca »

FOTKY 14.2.2012 004.jpg
Je tam GM 17,5/17,5, no bere to kolem 300A
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od Milan Nes »

tyhle malé tématické fotky prostě nikdy neomrzej :) paráda ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Péca

#203 Příspěvek od Péca »

Snímek 009.jpg
Jo jo,někdy se i zadaří.
Ariane V6 můj první rychlík.
Omlouvám se že jsem vám to tady trošku zaneřádil.
Dzordzik

#204 Příspěvek od Dzordzik »

petrajksner píše:Moje lazení těžiště, přineslo ovoce, odbrousil jsem asi 3 - 4 gramy olova z ocasu, které jsem tam tak pracně dodával a těžiště se hnulo maximálně do 2mm, nikdy bych nevěřil jak rapidně se můžou změnit vlastnosti i většího letadla, prostě je to mé staré Dingo, na které jsem byl zvyklí.
Je asi jasný, že posunutím těžiště dopředu jsem přišel o výhodu citlivosti na termiku, ale nejsem takový "termikomaniac" a tak slabou termiku oželím. Já nevydržím ani půl hoďky hledat malé stoupáky, lítám termiku kdy lítají i vrata od chlíva, pak mě to baví jak to mizí před očima. Takže jsem opět nadšen :D

Takže seš teď na jakém těžišti? Nějak mě to uniklo.
petrajksner

#205 Příspěvek od petrajksner »

Takže seš teď na jakém těžišti? Nějak mě to uniklo.[/quote]

Jsem na 101 - 102, spíš něco mezi tím, ty půlmilimetry už neodměřím :D
1 - 1,5mm jde znát dost, až mě to překvapilo.
Dzordzik

#206 Příspěvek od Dzordzik »

To víš že to jde poznat. I 1 mm poznáš, pokud ten model máš v ruce. Poznáš, že se chová jinak.
petrajksner

#207 Příspěvek od petrajksner »

Před tím mě zlobilo na minimálkách, když jsem se s ním pokoušel točit úzký stoupáky, tak se mi doslova sesypalo po křídle, teď je to takový blbuvzdornější, až bych řekl že mi ukáže co dělám špatně a sám se pak i dořídí :D
vlk1
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od vlk1 »

rumcajs píše:... už to tam jen nacpat

Ahoj,odkud jsi objednaval?
DogFighter,Beach,MiniTitan E325S,JP540,T8FG,
johl

#209 Příspěvek od johl »

Péca píše:
FOTKY 14.2.2012 004.jpg
Je tam GM 17,5/17,5, no bere to kolem 300A

Jo jo- Cerések je skoro tak hezkej jako Dingošek.
Ale takys mu dlouho ladil těžiště. Už se těším na společné polétání.
johl

#210 Příspěvek od johl »

dnes jsem byl s Dingoškem na svahu. Funělo mezi 7-10m/s. Konečně jsem pořádně vyzkoušel jak chodí na svahu: parádně. Otočky s mixem snap flaps prakticky na místě bez stráta výšky. Obratnost vynikající.

Chtěl jsem se zeptat jestli přístroj nakládáte olovem- zdálo se mi že v poryvech by mu to prospělo. Ale i bez závaží pronikal proti větru perfekně, ale už bylo znát , že je pomalejší. Lítal jsem s trupem motorovým, protože čistý ještě nemám vyvážený a ten pak bude min o 100-150g lehčí( pak nějakých 2300g). Pak bych asi závaží raději dal.

Dává se to do spojky nebo do díry v křídle. Jak má takové závaží vypadat? stačí třeba ocelová kulatina, nebo hranatá tyč? Jak to děláte? Díky za odpověď.

Pak přistání ve větru do omezeného prostoru -to je adrenalinek a kapitola sama pro sebe. Ještě se mám co učit! Ale s Dingošem je to dobré učení.
Budu ještě muset popracovat na seřízení batterfly. Při vycápnutí se čumák stále natáhne ale mix do výškovky už je moc velký. Když ho pustím z větší výšky tak už stroj zrychluje. Takže ubírám potlačení a budu ten vzpínající se čumes krotit sám výškovkou....

Snad mi stroj někdo natočí abych si to mohl taky pouštět na videu-když bude pršet

Letu zdar
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“