HK Mini OSD - zapojeni

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

HK Mini OSD - zapojeni

#1 Příspěvek od Amper »

resim par veci ohledne http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=29798

- netusite jak to zapojit ? Podle navodu bych to mel pripojit paralelne ke kamere coz se me nejak moc nezda, cekal jsem ze video z kamery do toho vleze a pro vysilac vyleze :-( Ale vypada to ze se ma propojit zem na spolecne a pichnout to paralelne ke kamere.

- pouzivate nekdo CL-OSD ?

- hadam ze modifikovat CL-OSD jste nikdo nezkousel :-) Chci to jednak procesat - myslim ze z OSD staci par zakladnich udaju, nechapu ty OSD kde neni pomalu videt kam clovek leti - a druhak uvazuju o tom ze bych tam zkusil nacpat cteni dat Duplex protokolu. Pouzivam MUI sondy a kdyz budu koukat do brejli tak neuvidim na Jetibox
Naposledy upravil(a) Amper dne pon 06.05.2013 12:51, celkem upraveno 1 x.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

Re: HK Mini OSD - zapojeni

#2 Příspěvek od rcfrant!k »

Ja jsem ted cerstve toto OSD testoval a fakt se zapojuje paralelne. Vzhledem k tomu ze obraz z kamery je analogovy, tak to tam pousti o neco silnejsi signal nez kamera a prebije ho. Taky jsem se ale ze zacatku divil. Flash na jiny firmware mam v planu, uz jsem vykuchal osd z buzirky. Jde mi hlavne o RTH sipku....
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
3zuli

#3 Příspěvek od 3zuli »

viewtopic.php?f=96&t=54629

Pouzivam ho uz niekolko mesiacov, ako zakladne OSD celkom staci. Mam na nom CL-OSD (neupravene - AVRstudio mi nechce skompilovat kod, lebo je o par bajtov vacsi :roll: ). CL-OSD to premeni na pomerne schopne OSD, v podstate mas vsetky potrebne udaje (napatie, home arrow, vyska, rychlost, LOS a RSSI). Hlavna nevyhoda je len 1Hz update, pri nej sluzi aj home arrow len orientacne, pretoze vo vzduchu je 1 update/s proste malo...
Zapojuje sa to naozaj paralelne k videu. Vramci OSD je obvod, ktory snima Vsync a podla neho ovlada par tranzistorov a odporov, ktore na okamih zvysia alebo znizia napatie video signalu a tym vykreslia bielu alebo ciernu. Nejake info napr. tu: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1473207 je to zrejme podobna schema...
Amper

#4 Příspěvek od Amper »

OK, dikec za info
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jameson »

Došiel mi minulý týždeň, tiež sa chystám ho trošku poľudštiť. Obrovské kone na obrazovke spraví aj MAX7456, o to nestojím. Ideálne by bolo dačo na spôsob SimpleOSD, len toto sa nedá pripojiť na prijímač... no, uvidíme. Kúpil som si to vyslovene na hranie sa, chystám sa strašne ho pokaziť :).

Paralelné zapojenie sa používa pomerne bežne, SimpleOSD to má tiež tak, akurát to robí blbosti pri niektorých kamerách a niektorých svetelných podmienkach - nevie sa poriadne zosynchronizovať. Na vyblbnutie ale stačí až-až...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“