H1N1 píše:Rizeni z auta neni sice to nejbezpecnejsi, ale kdyz prihlednes k okolnostem, da se to pochopit. Zamerne to pisi, protoze ja osobne bych akceptoval pilata Rakusaka i Terazkyho jak pilotuje z auta. Oba to totiz maji pod kontrolou.
no vidíš, a pro mě je třeba pochopitelnější věřit tomu, že pod tou kontrolou to má spíš pilot, co řídí právě mimo to auto, navíc ohledně toho videa bych klidně předpokládal, že jak bývá obvyklé, před prvním přistáním většinou každý provede několik zýkušebních náletu--né vždy, ale tak nějak počítá s tím, že není problém přistání několikrát opakovat, nebyl to přeci větron bez motoru a rozhodně ta plocha byla natolik veliká, že kdyby jooo šlo do tuhého, má ten pilot stále volbu to do té trávy zapíchnout i po čumáku bez ohledu na to, že ten model zničí, teda pokud je to pilot, který má v hlavě srovnané priority.
Zjednodušeně--sednul tam? sednul, no tak co řešíte?vždyt z videozáznamu nejde vubec odhadnout skutečné proporce té dané plochy, v reálu je to vždy trošku jiné.
Když sem dám video, jak sedám mezi padáčkáře a rogalisty se 4 metrovkou a nakonec škrtnu koncem křídla o složený padák v batohu, tak tu budete lamentovat , kdyby tam někdo stál, tak by ho zabil, houbeles, než sednu, tak to všem na ploše řeknu, kdo mi tam a co vadí a co mi už nevadí, jako třeba právě ten bágl o kterém vím, že se o něj jen maximálně dřív zastavím, podstatně nebezpečnější je situace, kdy tam potřebuje sednout právě padáčkář, ale nemá absolutně žádnou komunikaci s lidmi na přistávací ploše.
jasně, vždy se muže něco stát, třeba než všechny obejdu, klidně mužu dostat infarkt a kdyby tam co je pole stálo město, tak by to ero mohlo místo do pole spadnout do města.
Dobré téma na mánii
Já třeba nejsem nijak odvařenej z veřejných leteckých akcí, ty ruzné letecké dny, at skutečných letadel, nebo modelu, je to předváděčka a absolutní bezpečnost tam zajistit nikdy nepujde. Co mě ale dostalo, když jsem se loni nechal ukecat na létání na dětském dni a nakonec se řešilo, že jsem možná letěl moc blízko, nebo moc nízko, tak at těm dětem na ten dětský den rozdaj rodiče ukoly z matiky ale netahaj je na modelářské nebo jiné atrakce, ale abych dělal někomu kašpárka a nakonec mě za to někdo ještě jebal, no to snad ne, chceš se svézt na horské dráze? no tak sií pak nestěžuj, když se bojíš, že se to muže rozbít a ten vozík vyletět z kolejí, vždyt to je ten jediný duvod proč to absolvuješ, to vzrušení a strach a né, že si zaplatíš horskou dráhu aby sis v klidu v sedě snědl svačinu a nadával, že to drncalo sem a tam a že ses vlastně bál.
Vždyt je to poslední dobou uplně šílený, ruzný auto rallye se ruší jedna za druhou a proč? páč pár náctiletejch to vymyslej , jak se dostat do zakázanýho prostoru, aby zažili adrenalin, za to ti řidiči nemužou, tam se jasně ví, kde to auto muže z té trati vyletět, proto jsou ty zony zakázané, jenže ono to v té telce nebo na rovince zase takový adrenalin není, ale bezpečné zcela určitě.Chceš zažít adrenalin na divoké vodě? no tak ale počítej s tím, že občas se tam někdo muže utopit, pokud to nechceš podstoupit a ta motivace zase až tak silná není, no tak zkoukni dokument o sjezdu divoké řeky na ČT 2 a máš jistotu, že se ti nic nestane, měl jsem kámoše, co sjížděl jez v Modřanech, docela veliký halo, páč je u toho někdo viděl, pak jsme jeli na kajacích jarní Otavu, lodě na sračky, já se vzpamatoval, on v tom adrenalinu jel dál, ruzné přeskakování z auta do auta na dálnicích, ruská ruleta a nakonec to ukončil napíchnutím na držák na prádlo, když přelejzal ve 4 patře z obýváku z okna do okna u kuchyně, měl to od mala, proto ho dali rodiče na krejčího, aby se sklidnil, vžedycky nadával, že to pro něj není, že potřebuje trhat rukama pařezy, prostě každý jsme jiný, ale to dění okolo nás nevzniká samovolně, to jsme si vytvořili sami, každý podle svých potřeb, kdyby všem lidem stačilo čumět do blba, tak by to bylo samozřejmě podstatně bezpečnější pro všechny.