Dolfi píše:Trup je kompletní...funkční. Akorát..na výškovku jsem použit klasické pantíky a mám dotaz...čím přilepujete tu plexi kabinku??? A jaké jste dávali motory a Baterie?? Díky za odpovědi.
Už se to tu psalo několikrát lepidlem na kabiny Formula 560
Pro výbavu si prolistuj tohle vlákno je to tu několikrát.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Mě tedy ta disperze, Formula 560, nijak nenadchla, potřebuje hodně času na vytvrzení, a já asi s tím neumím lepit
Na lepení kabin používám Pattex 100%, ke své veliké spokojenosti, dost dobré i na fixaci elektroniky a kabeláže. Moje Marabu, má okno zalepené tímto lepidlem.
Tak moje Marabu minulý víkend letělo. První start bylo potřeba hodně potlačit a vytrimovat vlevo. Dal jsem dva lety, lítá to celkem slušně, je to takovej malej hajzlík Největším problém neřiditelná ostruha, na zemi to nejde řídit, takže na starty celkem nic moc.
Tak hlavně, že se ti zadařilo. Mě to teprve čeká....., doufám, že to hned nerozmlátím. Tu pevnou ostruhu jsem nepoužil, mám tam kolečko řízené směrovkou.
Já už v luftě byl taky, celkem ok, jen to chce se směrovkou opatrně páč jsem to asi přehnal s výchylkou a havaroval. Takže z cca 15 ti metrů vývrtka do voraniště. Odprdla to pouze přepážka motoru a vrtule. Stačilo přepážku vlepit zpět a vše ok. Crash test dopadl dobře . Teď jsem nalepil ten turbulátor jak p. Hiesbok nabízí tak uvidíme jak se to bude chovat. Zatím nebyl čas na testnutí.
Spektrum DX6i mode 4. List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Dobrý den přeji ve spolek, včera jsem se pokoušel natočit let El Marabu. Kameraman jsem velice špatný, nedařilo se mi. Přes to jsem chytil alespoň přistání. Hmotnost 620g, motor v nule, 3 článek 1000 mAh, vrtule graupner 6/4. Létal 15 ti letý syn, který nelétá pravidelně.
Pošlu dva typy turbolátoru (přistání je s druhým testovaným typem). Těm co jsem poslal první typ dopošlu automaticky druhý. Ještě jsem zapomněl k videu dopsat, že model neměl nakroucené žádné negativy. Je to postaveno tak jak to "vyleze" z původní testovací verze. Syna jsem také pochválil za přistání, vzkážu mu to. (děkuji za pochvalu) Vzhledem k tomu, že od začátku roku bojuji s trubicema v obou laserech hodně maluju. Protože El Marabu je sportovní (rychlejší ) model, připravil jsem nový týp stavebnice El Bambi (vycházející z modelu Bambi gumáček). Profil NACA 4412, rozpětí 1100 mm , plocha křídla větší o cca 25% než u El Marabu, lehčí konstrukce (o cca 20 % menší hmoty materiálu než u El Marabu). Model je poměrně vysoký , takže by měl být stabilní. Tak uvidíme. Pokud se mi podaří konečně opravit stroje, začnu ostrou verzí El Marabu, velkou verzí El marabu, tímto modelem (v testovací verzi) a obnovíme výrobu modelu Pirát. Přeji hezký den.
Zdravím, nemáte někdo tip na srovnání vyvrtulení křidélka? (ještě není potažené). Nesedí mi s odtokovkou asi o milimetr? Jak reaguje ta překližka na napaření? dík
maak píše:Zdravím, nemáte někdo tip na srovnání vyvrtulení křidélka? (ještě není potažené). Nesedí mi s odtokovkou asi o milimetr? Jak reaguje ta překližka na napaření? dík
Zkus to nafotit a hodit sem, pak se uvidí. Pokud je to milimetr dalo by se to srovnat.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám