Marabu
Re: Marabu
Ahoj.to srovnas uz jedine pri potahovani folii.ja bych to uz jinak neresil.
To k tvemu problemu.jinak jsem sam resil podobne problemy ohnutych dilu z krabice.staci je na okamzik pred slepenim lehce ohnout na druhou stranu a treba je i slepit v tom pruhybu.
Ale to je spojeno prave s tim, ze je stavebnice urcena pro pokrocilejsi modelare...nechci soudit jak je kdo zkuseny ale diky prave zkusenostem se pak vyhnes ....treba slepeneho kriveho kridelka.
Jinak chci pripojit fotografii mych marabu.
To k tvemu problemu.jinak jsem sam resil podobne problemy ohnutych dilu z krabice.staci je na okamzik pred slepenim lehce ohnout na druhou stranu a treba je i slepit v tom pruhybu.
Ale to je spojeno prave s tim, ze je stavebnice urcena pro pokrocilejsi modelare...nechci soudit jak je kdo zkuseny ale diky prave zkusenostem se pak vyhnes ....treba slepeneho kriveho kridelka.
Jinak chci pripojit fotografii mych marabu.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
maak píše:no nedělám to přišpendlený na podložku a to je důsledek
Tohle půjde podle mě srovnat při potahování a vypínání potahu.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- maak
- Kontaktovat uživatele:
no vzhledem k tomu, že jsem potahoval naposledy před pětadvaceti lety, tak to bude boj...
(tehdy to byl upoutanec MOSKYT http://www.jyrry.cbcnet.cz/grafika/Moskyt.jpg od Fary)
Jdu na to s Japanem a těším se na to. Lepicí lak se natírá i přes papír? nebo pak už jen napínákem?
jinak pardon za drobný začátečnický offtopic, ale přijde mi to tady takový domácí
Jdu na to s Japanem a těším se na to. Lepicí lak se natírá i přes papír? nebo pak už jen napínákem?
jinak pardon za drobný začátečnický offtopic, ale přijde mi to tady takový domácí
Nemáte někdo fotku a údaj jak daleko od náběžky nalepit turbolátor (malej/velkej)
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Oba turbolátory se používají samostatně. "Tlustší" bude součástí stavebnice, protože se lépe lepí.
Umístění obou je stejné.Špičky turbolátorů se dotýkají "špiček" náběžné lišty křídla
Přeji hezký den.
Umístění obou je stejné.Špičky turbolátorů se dotýkají "špiček" náběžné lišty křídla
Přeji hezký den.
Děkuji tak jsem si to myslel, ale radši jsem se zeptal.
Hiesbok píše:Pošlu dva typy turbolátoru (přistání je s druhým testovaným typem). Těm co jsem poslal první typ dopošlu automaticky druhý.
Ještě jsem zapomněl k videu dopsat, že model neměl nakroucené žádné negativy. Je to postaveno tak jak to "vyleze" z původní testovací verze.
Syna jsem také pochválil za přistání, vzkážu mu to. (děkuji za pochvalu)
Vzhledem k tomu, že od začátku roku bojuji s trubicema v obou laserech hodně maluju.
Protože El Marabu je sportovní (rychlejší ) model, připravil jsem nový týp stavebnice El Bambi (vycházející z modelu Bambi gumáček).
Profil NACA 4412, rozpětí 1100 mm , plocha křídla větší o cca 25% než u El Marabu, lehčí konstrukce (o cca 20 % menší hmoty materiálu než u El Marabu).
Model je poměrně vysoký , takže by měl být stabilní. Tak uvidíme.
Pokud se mi podaří konečně opravit stroje, začnu ostrou verzí El Marabu, velkou verzí El marabu, tímto modelem (v testovací verzi) a obnovíme výrobu modelu Pirát.
Přeji hezký den.
Jak to prosím vypadá s přípravou El Bambi?
Musím oznámit smutnou zprávu:
Dnes v odpoledních hodinách mé El Marabu skonalo vinou špatných rukou a nohou pilota.
Budiž mu země lehká...
špatné ruce: nepodařený odhoz pod plným plynem do pole = zničený čumák, zlomené křídlo
špatné nohy: při otáčení jsem se zamotal s berlou a fláknul sebou i modelem = rozlámané uložení křídla, kabinka a ocas.
Dnes v odpoledních hodinách mé El Marabu skonalo vinou špatných rukou a nohou pilota.
Budiž mu země lehká...
špatné ruce: nepodařený odhoz pod plným plynem do pole = zničený čumák, zlomené křídlo
špatné nohy: při otáčení jsem se zamotal s berlou a fláknul sebou i modelem = rozlámané uložení křídla, kabinka a ocas.
- maak
- Kontaktovat uživatele:
Upřímnou soustrast, nechť povstanou nový Marabuové z tvých rukou a dobudou nebesa.
Naposledy upravil(a) maak dne stř 29.05.2013 22:35, celkem upraveno 1 x.
- maak
- Kontaktovat uživatele:
kroxigor píše:Tohle půjde podle mě srovnat při potahování a vypínání potahu.
jakým způsobem? přišpendlit k podložce s podloženým nerovným rohem a pak nalakovat vypínákem?
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
maak píše:...jakým způsobem? přišpendlit k podložce s podloženým nerovným rohem a pak nalakovat vypínákem?
...pár praktických poznámek a několik obrázků, jak postupovat při potahování papírem, nebo Vliesem ( a proč zrovna tak) , včetně kroucení negativu na křídle ( tedy i vyrovnání zkroucené konstrukce) visí napr. na tomto odkazu :
http://www.vekamodel.cz/montazni-navody ... bni-navod/
Podrobněji o potahu a povrchovce modelu viz tyto odkazy:
http://www.vekamodel.cz/rekonstrukce-%2 ... ve-upravy/
Obecné info o potahování je zde:
http://www.vekamodel.cz/potahovani-mode ... jak-na-to/
veka1
- maak
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji, vyčerpávající.
Budu o víkendu studovat.
Budu o víkendu studovat.
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
kroxigor píše:.. v odpoledních hodinách mé El Marabu skonalo ....]
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
- maak
- Kontaktovat uživatele:
Jak spojím elegantně obě pohyblivé části výškovky? Hledal jsem ve výbavě stavebnice nějakej propojovací ohnutý drátek pro zádlab, ale nenašel...
dík
dík
Drátek předohnutej by tam být měl.