F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
srabsrab

Re: F45 - motorky

#961 Příspěvek od srabsrab »

Takze po par padech s HK250 okamzite po vzletnuti .. no nejspis si poridim simulator abych zjistil zda je to v rukach nebo spatnem nastaveni tahel, vysilacky, gyra ..... no prakticky vseho :d se vracim k F45
Prvni poznatek o flybaru ... zmenseni zavazicek sice udela v bezvetri zajimave letove schopnosti, ale bohuzel se mi nekolikrat stalo a prakticky vzdy pri zavanu vetru (nebo trochu vetsi rychlosti), ze jde nahodne k zemi a neda se s tim nic delat .. proste se obcas nakloni a zadny zasah proti tomu nepomuze ... nereaguje - teda reaguje (motor slysim ze pridava a servo nejspis taky krouti co to da i kdyz to nemuzu kontrolovat..) ale smer k zemi a naklon nezmeni :( budu muset zase pridat na zavazi i kdyz to znamena skoro nulove reakce, nebo s obrovskym zpozdenim...

K zadnimu motoru - porad letam na puvodni s prilepenym uhlikem (neodesel motor ale zlobi nekde kontakt u prijimace takze obcas nejde a musim promackavat .... da s to sestavit zpet tak ze se vyvrtaji 2 dirky a tema se protahnou nite a tema se pridrzi ockem ty plechy s uhlikama a pak se jednoduse vytahnou, mozna to u zlepsuje chlazeni :D
No ale to hlavni mam dotaz na tento regulator - http://www.eshop-rychle.cz/model-rozumn ... ar-10A-ESC
Ma stale Atmega procesor? Nevite ktery presne? Pri preprogramovani mam pouzit hexa kda? dle https://github.com/sim-/tgy to je multistar 30A a mene ...
a hlavne pojistky na atmega nechat jake jsou puvodne nastavene?
Prosim poradte at to mam konecne cele ostridakovane a ne ze zase vyhodim penize zbytecne za nefunkcni veci (programator na SIL kupovat nebudu - kdyz to ma fungovat na atmel a nebude tak neverim ze to lze udelat na SIL - uz jsem takovych zarucene funkcnich "navodu" vyzkousel dost a prestalo me to bavit) ... to radsi koupim nekolik SS motorku do zasoby .... Jde mi to jestli jsem to tedy uz konecne pochopil spravne a bude to fungovat s timto regulatorem a hexa kodem z https://github.com/sim-/tgy kda.hex a pripojenim dratu ja kjsem jiz psal drive k prijimaci .... nebo to zase nepojede??? :D (uz jsem zkusil jen tak z legrace levny attiny13 flashnout hex prevodnikem PWM na PPM a neslo :d .. regulator plush 10A ten signal nepobral a bud pipal ze neni zapojen nebo roztocil motor uplne na maximum a po odpojeni signalu tocil stale do odpojeni baterie :D, Nevim jestli je takovy rozdil mezi pouzitim nekolika PWM signalu z jineho prijimace a prevod na jeden PPM pro multicoptery, ostridakovanej dvourotor, ... a tim co leze z f45 prijimace ... proste to pouzit nejde nebo nevim jak presne to ma byt? - nikdo nedava uplnou a presnou dokumentaci :( ... flashnuty funkcni regler na zadek mi nikdo dosud nenabidnul)
Vidlák

#962 Příspěvek od Vidlák »

[ k F45
Prvni poznatek o flybaru ... zmenseni zavazicek sice udela v bezvetri zajimave letove schopnosti, ale bohuzel se mi nekolikrat stalo a prakticky vzdy pri zavanu vetru (nebo trochu vetsi rychlosti), ze jde nahodne k zemi a neda se s tim nic delat .. proste se obcas nakloni a zadny zasah proti tomu nepomuze ... nereaguje - teda reaguje (motor slysim ze pridava a servo nejspis taky krouti co to da i kdyz to nemuzu kontrolovat..) ale smer k zemi a naklon nezmeni :( budu muset zase pridat na zavazi i kdyz to znamena skoro nulove reakce, nebo s obrovskym zpozdenim...

Zdravím,
psal jsem Ti, že s tím závaží musíš opatrně. Doporučuji přečíst příspěvky do stránky 50 od ,, Dávy" na http://www.modelarske-forum.cz/viewforum.php?
Je tam popsaná celá problematika s oběma střídavými motory .
Jinak F45 je jenom hračka a brzy dojdeš taky k tomu , že budeš hledat vrtulník 6ch.
srabsrab

#963 Příspěvek od srabsrab »

Vidlák píše:[ k F45

Zdravím,
psal jsem Ti, že s tím závaží musíš opatrně. Doporučuji přečíst příspěvky do stránky 50 od ,, Dávy" na http://www.modelarske-forum.cz/viewforum.php?
Je tam popsaná celá problematika s oběma střídavými motory .
Jinak F45 je jenom hračka a brzy dojdeš taky k tomu , že budeš hledat vrtulník 6ch.

Hned na zacatku pisu ze mam HK250 .... tazke poznamku o 6 kanalu beru jako naproste ignorovani meho prispevku vcetne meho dotazu ... neptal jsem se na zbytecne, nekolikrat tazane veci (ano ctu pozorne a stale se ptaji lide na to same, a nedostava se jim konkretnich odpovedi protoze neexistuje uplny a jasny navod nikde na zadnem foru! A prispevatelu kterym se to udajne povedlo je na prstech jedne ruky, prestoze majitelu f45 resp f645 je tisice ... je nekde mimo fotek i video letici f45 se zadnim stridakem? neznam zadne...) nebo na fotky vrtulniku, ktery mam, at uz po nebo pred upravou .. ptal jsem se jak presne na to, protoze si nevim rady, a nejsem si jisty, zda dalsi investice do dalsiho regulatoru povede konecne k funkcnimu ostridakovani zadku f45 ...
Vidlák

#964 Příspěvek od Vidlák »

Myslím, že brzy dojdeš k tomuto:... to radsi koupim nekolik SS motorku do zasoby ....
corona

#965 Příspěvek od corona »

srabsrab píše:.....k funkcnimu ostridakovani zadku f45 ...

Nemám sice F-45, ale nešel by použít jiný stejnosměr s přímým náhonem bez převodu?

Na HB V2 to tak provozuju a životnost je značná....
srabsrab

#966 Příspěvek od srabsrab »

corona píše:Nemám sice F-45, ale nešel by použít jiný stejnosměr s přímým náhonem bez převodu?

Na HB V2 to tak provozuju a životnost je značná....

No pokud by nekdo nenadhodil, ze tento jezdi na 3clanek ... takze opet nekompatibilni reseni (vyrobci si to radi pohlidaji jak co nejvic vydelat :D ), tak bych do nej sel ... ale opet by nekdo musel dat video, ze to vazne funguje...

jinak tento levny konvertor pwm na ppm (attiny13) vypadal hodne verohodne, ale nejde mi :D ..... pouzit jiny nez f45 vystup z prijimace jsem pravda nezkousel....(specialni mjx reseni ???, spatne nastavene fuses?? ...) odkaz http://home.versanet.de/~b-konze/koax_h ... x_heli.htm

EDIT:
Tak prinasim dobre zpravy ... mozna - nemam dneska uz cas vicero experimentovat.... ale prevodnik z odkazu nejspis funguje - problem je ze nefunguje pokud zapojite jenom jeden vstup... kdyz propojite oba 2 tak jsem byl schopen ovladat stridavy regulator esc turnigy plush 10A ...(prec jenom je to napsane pro 2rotor) bohuzel uz jsem toliktrat letoval ten spoj ze obcas blbne kuli tomu gyro ... snad to pujde i primo z vystupu na motor pres naky odporovadlo...
Naposledy upravil(a) srabsrab dne stř 08.05.2013 12:42, celkem upraveno 1 x.
corona

#967 Příspěvek od corona »

srabsrab píše:No pokud by nekdo nenadhodil, ze tento jezdi na 3clanek ... takze opet nekompatibilni reseni (vyrobci si to radi pohlidaji jak co nejvic vydelat :D ), tak bych do nej sel ... ale opet by nekdo musel dat video, ze to vazne funguje......

Motůrky N60 se používaj jako hlavní i pro Syma 022, která je na dvoučlánek.
Holt by někdo musel zaexperimentovat....
nuotatore

#968 Příspěvek od nuotatore »

Zdravím,ja tiež chcem chostový motor striedavý,ale zatial som velmi spokojný
http://www.rcking.eu/cz/blade-sr/10043- ... ode-2.html
http://www.youtube.com/watch?v=pCgcKZzACcw
Ja som velmi slabý v elektronike,angličtina mínus aj vek,ak niekto aspon čiastočne vysvetlí v češtine to video,bol by som rád
BorgMcz
Kontaktovat uživatele:

#969 Příspěvek od BorgMcz »

Na jednom fóru jsem narazil na tohle řešení, jak je spolehlive nebo dobré nedokáži říci, každopádně je ten set vyprodanej :-(
http://helidirect.com/xtreme-direct-dri ... -13505.hdx
Stránky o elektro bastlení a digitální modelové železnici - http://www.dccmm.cz
corona

#970 Příspěvek od corona »

BorgMcz píše:Na jednom fóru jsem narazil na tohle řešení, jak je spolehlive nebo dobré nedokáži říci, každopádně je ten set vyprodanej :-(
http://helidirect.com/xtreme-direct-dri ... -13505.hdx

HB V1 = 2-článek.
Pokud to někdo skutečně provozoval, pak to musí fungovat i na F-45.
tadik

#971 Příspěvek od tadik »

Já zadní střídavý motorek zprovozněný na F45 mám. Aktuálně jsem dal celou heli po dlouhé době dohromady s originální hlavní deskou, protože to celé chci prodat (posunul jsem se na šestikanál). Kvůli prodeje tu heli budu stejně fotit, takže vám tady nějaké fotky nasázím. Snad zvládnu i nějaké to video, ale to neslibuji.
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
AJRimmer

#972 Příspěvek od AJRimmer »

Tak jelikož sem přesedlal na 450 a F45 si nechám akorát do zálohy tak mě tu zbylo hodně náhradních dílů :) ( i po kusech)
2 ks zadní motorek 120Kč.
1 ks kompletní zadní ocas (motorek+převody+trubka+vertikální a horizontální “stabilizátory” v červené) po 250Kč
1 ks hlavní listy po 100Kč
1 ks zadní vrtulka 60Kč
2 ks podvozek po 100Kč
1 ks rotorová hlava 100Kč
1 ks vertikální stabilizátor červený 50Kč
1 ks táhlo na flybar 50Kč
1 ks táhlo od cikliky k listům 50Kč
2 ks červené hlíníkové kolečko které je na rotorové hlavě po 50Kč
Osobní předání Brno nebo poštou 50Kč.
Kontakt: Pokorny2@gmail.com
Naposledy upravil(a) AJRimmer dne ned 12.05.2013 10:21, celkem upraveno 1 x.
sitra

#973 Příspěvek od sitra »

jak řešíte AKU? máte nějaký zajímavý odkaz. čekat 2-3h na nabití není to pravé ořechové :-(
Phoenix 4.0, WL911, mcpx, e325
corona

#974 Příspěvek od corona »

sitra píše:jak řešíte AKU? máte nějaký zajímavý odkaz. čekat 2-3h na nabití není to pravé ořechové :-(
2-3 hodiny? Dvoučlánek 1500 mAh?
A čím to nabíjíš?
Nejspíš origo setovkou, tj. parodií na dobíječ + parodií na balancer...?
sitra

#975 Příspěvek od sitra »

A čím to nabíjíš?
Nejspíš origo setovkou, tj. parodií na dobíječ + parodií na balancer...?[/quote]

Ano, přesně tím :-)
Phoenix 4.0, WL911, mcpx, e325
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“