Multiplex FunCub

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ferulik
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiplex FunCub

#361 Příspěvek od ferulik »

LTZ400M píše:Díky za radu ohledně serv,uvidím jakse to bude chovat ve vzduchu a když tak nastavím rychlejší zavírání.
Vím,že za slunce nejsou ty ledky moc vidět,ale předvečerní létání bude pěkné.Proto jsem řešil ovládání světel na rádiu :D

Máš to super spravené a ledky Fun Cubu rozhodne pristanú 8)
Ja som ich inštaloval počas stavby,takže káble mám pekne schované v trupe.Na krídlach som málinko prehlbil špáry
kam sa ukladajú káble serv aby sa zmestili aj káble lediek.V podvečer som ešte s Fun Cubom nelietal ale kvôly ledkam sa chystám.
Štve ma len mäkký podvozok,ktorý sa po pár pristátiach nepekne rozchádza.Ten ocelový drôt na viac ako kilový model je slabý.Možno výrobca vypočuje ohlasy modelárov a spraví nápravu tak ako s kovovou motorovou prepážkou.
LTZ400M
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od LTZ400M »

Já jsem objednal tento- http://jirkufblok.blogspot.cz/search?up ... date=false
Uvidíme jak se bude chovat :D
Mig 3-Hacker,Dogfighter MPX,Revo vxl,Toro 900
Jiri

Re: Multiplex FunCub - Jak přepravujete?

#363 Příspěvek od Jiri »

Prosil bych (pro mého otce) o tipy, jak nejlépe balit / chránit FunCub při přepravě (krabice, bublinkové fólie apod.). Jeden příklad už tu nedávno prošel (universální přepravní box) - máte někdo další typy?
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
RedAce

#364 Příspěvek od RedAce »

Zpocatku jsem ho skladal do orig krabice - kdyz v ni vyriznes diry na vrtuli a ocas, tak se tam da po sundani podvozku dobre slozit. Pak jsem to prestal resit...Funcub je na litani, ne na okrasu.
LTZ400M
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od LTZ400M »

:D Zdravím kolegové,jak moc jste řešily vyosení motoru.Nastav jsem to dle návodu tedy horní šrouby 3mm a dolní 1,5mm. Připadá mě to docela dost,pokusím se nafotit.
Přílohy
Takto se to tváří :-)
Takto se to tváří :-)
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od ferulik »

Mám to tiež podľa návodu.
Tvári sa to podobne...
Fun Cub.JPG
LTZ400M
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od LTZ400M »

Díky jen mě překvapilo jak to je vyoseno.Uvidíme ve vzduchu :D
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od ferulik »

Lieta to ,,normálne,, :D
Ja si tam nastavím mix motor - výškovka,pri plnom výkone mi to dvíha nos,ale cca pri 3/4 výkonu to má tendenciu letieť mierne nahor čo je ok.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od JirkaA »

ferulik píše:Lieta to ,,normálne,, :D
Ja si tam nastavím mix motor - výškovka,pri plnom výkone mi to dvíha nos,ale cca pri 3/4 výkonu to má tendenciu letieť mierne nahor čo je ok.

tak mas neco spatne. Tohle ero pri spravnem vyoseni leti rovne jak po kolejich.
OK2WY
Jiri

#370 Příspěvek od Jiri »

U tátova Funcuba jsme motor museli potlačovat ještě víc, spíš je to u inbusů tak 3mm nahoře 0,5 dole. Motor celkem silný (průměr 37 mm, max co se vejde), kv1000, vrtule 11/4,7, zvládá kolmé stoupání. Takže se toho potlačení motorů neboj, je to menší zlo než mixovat motor do výškovky.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od ferulik »

JirkaA píše:tak mas neco spatne. Tohle ero pri spravnem vyoseni leti rovne jak po kolejich.

Pripúšťam,poľahky sa dá nastaviť vyosenie.Aby sme sa rozumeli:nie je to nič dramatické zaťial mám cca 10 letov.
Ale radšej s ním viac blbnem ako sa venujem vyladeniu... :D
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od Elfew »

Letadlo by melo letet rovne i bez mixu... ten mix je vcelku prasarna, nezda se ti? Neni jednodussi nastavit poradne ero nez tam cpat mixy atd? to si myslim je az krajni moznost...

Osobne to mam vyosene zhruba stejne, pouzivam duralovou prepazku (ne tu ze stavebnice, ale trosku jinou s jinym uchycenim).

Jak mate vyresene zapojeni svetelneho modulu kdyz mate 7mi kanal? Musel jsem to vyresit pres samostatny spinac v eru... Mam tam 8mi kanal prijimac ale vse je obsazene

- plyn
- 2x kridelka
- vyskovka
- smerovka
- klapky na Y kabelu
- hacek na tahani
- stabilizace na 3polohovym

takze na svetelny modul nezbylo v prijimaci misto... mam to napajene z BECu na samotny vypinac ON/OFF. Zde asi ani zadna jina moznost nebude, maximalne poridit ten pokroilejsi svetelny modul ktery dokaze poznat vystup z vysilace pro dane kanaly a dle toho spinat...

Jinak dnes mi prisel STANDBOX, diky za radu a obrazky! Mam na FC usitou tasku (podobna jak na T-Rexe od Alignu ty černé)... stálo mě to pár korun přes kolegu, teď jen upravit tašku aby se do ni vešel standbox a bude to idealni.

Kameru pouzivam tu z HobbyKingu tu fullHD - je o dost lepsi nez ta starsi HD (mel jsem obe dve doma a otestoval jsem to). Sice ta cena je o dost vyšší, ale jak se znam tak bych po sezone stejne kupoval tu lepsi. Uchycene to mam na horni hrane kridla, presne nad vlecnym hackem.

Momentalne jsem ho dal opet dohromady, nalepil vyztuhy z USA a svete div se lita to ;) dokonce i vibrace kvuli silnemu motoru ustali.

Letu zdar!
RedAce

#373 Příspěvek od RedAce »

Stabilizace ve FC? A to jakože proč? :D
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od Elfew »

Pouzivam to na nataceni - divil by ses, jak to jde poznat pri nataceni kamerou z HK :)) zapnes stabilizaci a i pri vetru ci narazech ti to krasne leti rovne...

puvodne byla stabilizace urcena na jiny projekt z ktereho ale seslo... bylo mi lito ji nechat lezet v supliku tak jsem ji po nejake dobe dal na FC... nelituju, rozhodne ne kdyz natacim
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#375 Příspěvek od ludicek »

Prečo nemixovať plyn - výškovka?
S takým prebytkom výkonu a takom uhle ,,seřízení´´ zmenami vyosenia motora nie je možné vyladiť vodorovný let pre všetky rýchlosti.
Aspoň na FC nie. Ani nehovorím o poniektorých, ktorí sa tam dajú nejaký 550W pohon.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“