Akrobacie - vrtulníkem

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
Pajix

Akrobacie - vrtulníkem

#1 Příspěvek od Pajix »

S vrtulníkem jsem nikdy neletěl, takže toto video vůbec nepobírám. Pro mě nepředstavitelná přesnost řízení 8O

http://www.wimp.com/impressivehelicopter/
Graupner MX-20 HoTT
googie
Kontaktovat uživatele:

Re: Akrobacie - vrtulníkem

#2 Příspěvek od googie »

Nech ma helinári nezabijú, toto sa učí roky, ale radšej sa pozerám na pomaly letiacu maketu lietadla. Je to makač, ale nemôžem tomu prísť na chuť 3D Heli.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
robotmz

#3 Příspěvek od robotmz »

útočná, nasraná, vydráždená OSA :lol: :lol: :lol:
hates

#4 Příspěvek od hates »

Toto nemohl ridit, spis se to snazil pouze udrzet ve vzduchu :mrgreen:
VTjr

#5 Příspěvek od VTjr »

Mám podobný názor. Napriek neskutočnému majstrovstvu mi ten let pripomína nejaký dotieravý hmyz (vážku). S realizmom to nemá nič spoločného a na akrobaciu lietadla-plošníka, sa omnoho lepšie pozerá. :(
Helinári, prepáčte :mrgreen:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
zdzd

#6 Příspěvek od zdzd »

VTjr píše:Mám podobný názor. Napriek neskutočnému majstrovstvu mi ten let pripomína nejaký dotieravý hmyz (vážku). S realizmom to nemá nič spoločného a na akrobaciu lietadla-plošníka, sa omnoho lepšie pozerá. :(
Helinári, prepáčte :mrgreen:

Věc je v tom, že i heli mají FAI akobacii podobnou té letecké. Jenže 3D funfly je větší adrenalin a plošníky ji neumí. A právě proto spousta lidí létá ty heliny, jinak by si toho neužili.
robotmz

#7 Příspěvek od robotmz »

vidíš, vážka aj mňa podvedome napadla, hlavne tie "kmitavé" zmeny pohybu bez zotrvačnosti a "ťarbavosti"....
hates

#8 Příspěvek od hates »

zdzd píše:Věc je v tom, že i heli mají FAI akobacii podobnou té letecké. Jenže 3D funfly je větší adrenalin a plošníky ji neumí. A právě proto spousta lidí létá ty heliny, jinak by si toho neužili.

Snazim se litat predevsim heli, a obcas i letadla. Ale osobne se mi vice libi pokud heli lita maketove. To same u letadel. Ne ze bych nezkusil akro i s heli, ale je to takove nejake divne. Proste splasena motyka hozena do vzduchu. To same i u letadel pokud je to akro pres celou oblohu tak se na to krasne. Nebo historicke letadla druhe svetove pokud predvadi nejakou bitvu. Ale to zda je to s heli proste lepsi uz tady bylo. Kazdemu co ho bavi.
error414
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od error414 »

Kdyz to vidite na zivo tak je to uplne o necem jinem, na videu je to nic moc. Me osobne se taky vic libi kulatejsi akrobacie, treba Matrosek lita 3D akrobaci s kulatyma prvkama a to je parada.

BTW: letadla me silene nudi, nejhorsi sou ujecene elektry, ale u tohodle vzdy poslintam monitor http://www.youtube.com/watch?v=eMcCC-OEyHs
Logo 600 + spirit
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pkotatko »

Pajix píše:S vrtulníkem jsem nikdy neletěl, takže toto video vůbec nepobírám. Pro mě nepředstavitelná přesnost řízení 8O
http://www.wimp.com/impressivehelicopter/

Lita Bert Kammerer. Jeden z, dejme tomu, svetove top dvacitky.
Ano, je to 3D akro s heli. A lita se i FAI akrobacie. Oba styly maji sve ekvivalenty i u letadel. I s letadly se lita 3D a F3A. Nekomu se libi to, nekomu ono.
Neodsuzoval bych ani jedno.
Ja se osobne snazim o 3D s heli. Beru to jako vyzvu. Kam jsem schopen se dostat. Ale na druhou stranu musim rict, ze me moc nebavi se na to jen koukat. To same s letadly. Snazim se naucit neco ze 3D, ale kdyz lita nekdo 3D s trimetrovkou na leteckem dnu, tak si jdu pro burta. Vic si uziju pohled na maketu hezkeho letadla.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pkotatko »

error414 píše:...... ale u tohodle vzdy poslintam monitor http://www.youtube.com/watch?v=eMcCC-OEyHs

Tuhle stavebnici vyrabi Balsa USA. Mam na ni policeno az budu v duchodu. Uz o ni snim nekolik let.
http://shop.balsausa.com/product_p/460.htm
Mel jsem mensiho od Great Planes na 20ccm zhavika.
19082009006.jpg
Allesak

#12 Příspěvek od Allesak »

Mít peníze navíc, tak bych si koupil ten motor jen tak do stojanu a občas si ho nastartoval. To je prostě paráda.

Tady je taky dost splašených motyk. Kurňa, já v jejich věku jezdil s kačerem na špagátu a tihle už prohání po obloze sedmistovky.

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... Nt5vY&NR=1
Naposledy upravil(a) Allesak dne úte 07.05.2013 15:02, celkem upraveno 1 x.
milode

#13 Příspěvek od milode »

hates píše:Toto nemohl ridit, spis se to snazil pouze udrzet ve vzduchu :mrgreen:

Plnej souhlas!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
VTjr

#14 Příspěvek od VTjr »

zdzd píše:Věc je v tom, že i heli mají FAI akobacii podobnou té letecké. Jenže 3D funfly je větší adrenalin a plošníky ji neumí. A právě proto spousta lidí létá ty heliny, jinak by si toho neužili.

Chápu to, že když někdo dosáhne takového stavu pilotského mistrovství, že ho i jakákoli sestava z prvků F3A začíná nudit a má pocit, že už jaksi stagnuje. Pak samozřejmě začne pilovat nové prvky 3D sestav a když ho i to začne nudit, jde na heliny a 3D heliny.
Chápu to jako pilot-modelář, kdy i mne už lecos nudí, a tak musím nový model, nové prvky, jinak prostě začne scházet ten adrenalín, prostě nuda. Mám pár kamarádů, kteří už ani nelétají - jaksi je to přestalo bavit. Potřebují nové podněty. Mě třeba dávno přestala bavit termika. No ona mě vlastně nebavila nikdy, ale když jsem kdysi soutěžil, tak adrenalín byl aspoň z toho soutěžení. Naproti tomu U-čka byly vždy to pravé vzrůšo a RC akrobaty taky. :wink:
Ale můj postřeh, že se mi ten let na videu příliš nelíbí není z pohledu pilota, ale diváka. Jakož to pilot-modelář, který ví co to asi obnáší, oceňuji mistrovství i ty prvky, které se zdají být přímo proti přírodním zákonům. Ale můj umělecký dojem je nic moc. :(
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pkotatko »

Me se treba hodne libi tenhle let :
http://www.youtube.com/watch?v=tqx3rb_B_E8
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“