DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
ananas

Re: DJI NAZA

#826 Příspěvek od ananas »

Hh doporučuji sundat vrtule :-D jsem trošku seklej :-D za blbost se platí :twisted:
dhano6

#827 Příspěvek od dhano6 »

ananas píše:Hh doporučuji sundat vrtule :-D jsem trošku seklej :-D za blbost se platí :twisted:

Kedze mne sa tie vrtule strasne nechce davat dole, tak ja to robievam tak, ked si spravne pamatam, ze som len napojil bec od nazy do samostatnej oddelenej baterky a je napajana len naza, sice je naza v stave fail-save lebo receiver neni napajany ale firmware sa upgradnut da :) 8)
ananas

#828 Příspěvek od ananas »

ted u je to jedno :-D aspon mám památku na update :-D
Mates28

#829 Příspěvek od Mates28 »

Hmm tak to PMU V2 nebude zase tak levné http://shop.aerodron.ch/index.php/naza-m-pmu-v2.html. Teda jestli to je už aktualní cena. Na telinku je taky už cena pro Zenmuse H3-2D, ale tu cenu bych za to davat nechtěl http://www.telink.eu/cz-detail-103319-d ... gopro.html :lol: :lol:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#830 Příspěvek od koulinek »

Aerodron vypadá že už má reálnou cenu, no néni to úplně nejlevnější, zas ale i ta externí LED se dá kůpit zvlášť http://shop.aerodron.ch/index.php/naza- ... odule.html To co má Telink bych bral jako klasickou odrazovací cenu před uvedením :)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
ananas

#831 Příspěvek od ananas »

jooo jasnééé gopro gimbal za mega proc ne? :-D :-D to si raději postavim větší copter a privažu tam tu slípku s kamerou na hlavě :-D :-D
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#832 Příspěvek od koulinek »

Tak jsem to prohnal přes oficiální support a jsme od září 2012 stále na tom stejném, Sbus2 pro přijímače R6308SBT, R7008SB a R7003SB stále není implementovaný a podporovaný :( viz:

"It does not support Sbus2 at the moment. Still need time to do this.
You can upgrade your Naza to V2 firmware, that's no problem. If you want to make it compatible with DJI iOSD, you need Naza PMU V2 hardware."
Mates28

#833 Příspěvek od Mates28 »

Aha a ja myslel, že na R7008SB jenom ten samostanej napříč port S.BUS je verze 2 a 8mička že se dá nastavit jako starý S.BUS. To tedy nejde?? Se ptám protože NAZU zatím nemám, tak to nemužu otestovat :) Už si počkám na verzi 2. :)
Mates28

#834 Příspěvek od Mates28 »

Hmm tak už jsem to našel. Takže opravdu nefunguje :)

Hello,
I have the new Futaba T14SG with a R7008SB receiver. I try to use it with a DJI Naza module via the S.Bus connection. Receiver is B mode (two red blinks) and S.Bus 8 connector is attached to the Naza module.

Unfortunately, the S.Bus signal seems to be incompatible with the Naza.

I use the same Naza module with the same transmitter (set to Multi) with a R6202SBW and S.Bus is ok.

Tak budem holt čekat, stejně jako čekáme na záznam dat telemetrie u 14SG (02/2013) slibem nezarmoutíš :) .
Marek_Km

#835 Příspěvek od Marek_Km »

Zdravím, mám dotaz. Rozhoduju se pro copter, se kterým plánuju jen tak poletovat, sem tam natočit nenáročné video (nemám ani GoPro, jen #16), do budoucna bych rád FPV. Mám asi možnosti:
Lákalo mě DJI F300, je skladné, vše pohromadě, ale zase na to asi pak kromě kamery nic nenaložím. Kromě toho se mi zdá, že je to díky malé velikosti míň stabilní. (Je možné, že po upgradu Nazy to může lítat líp?) Výhodou je, že je to pohromadě a má to Nazu s GPS.
Další možnost je DJI F450, kde k nejlevnější ARF sadě kolem 5 tisíc potřebuju asi kromě aku ještě řídící jednotku a přijímač. Zajímá mě, jestli by byla možná nějaká funkční konfigurace bez Nazy (se kterou by DX6i asi určitě nejela) a s nějakou jinou deskou, se kterou bych využil moji DX6i. Stačilo by něco jednoduchého, třeba KK 2.0, prostě něco, s čím bych to dostal do vzduchu. Takže pokud by to šlo, tak aspoň nějaký tip na desku a přijímač, případně radu, co raději vzít, nebo nebrat. Dík moc. Nevěděl jsem, jestli to dát do tématu s Nazou, když tak to moderátor oddělí. Prostě pokud někdo může srovnat víc řídících desek, jestli za to Naza stojí. Vím, že jiné třeba GPS nepodporují, časem bych do Nazy třeba šel, ale teď bych rád do vzduchu co nejlevněji. A nebo nemá smysl šetřit a jít do toho, nebo taky počkat na verzi 2. Známý mi totiž předváděl svou FPV quadru s KK deskou a lítalo to teda dost slušně... Dík za každou radu.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#836 Příspěvek od koulinek »

Co k tomu říct, inu z mojich otestovaných konfigurací:

KK 1 ano létá to
KK 2.0 ano létá to líp
MultiWII na Arduino - taky to létá, ještě o něco lépe a lze i připojit GPS (tu sem nezkoušel) trošku složitější nastavení
NAZA v1 létá z krabice a po jednoduchém nastavené létá parádně (létál jsem bez GPS i s GPS)
NAZA v2 (fw 3.1 na NAZAv1 HW) létá ještě o chlup lépe (s GPS)

Je to všechno subjektivní takže si to přeber ;) a podobných názorů tu můžeš číst tak asi 30 ;)
Marek_Km

#837 Příspěvek od Marek_Km »

Mám sto chutí vzít toho Phantoma F300, kde je to v kompletu, ale abych se pak nemlátit do hlavy, že jsem radši měl vzít něco jiného. Třeba tu 450 ARF combo, za skoro tu samou cenu má sice 300 jednodušší vysílač, ale zas má GPS, baterii a jednoduchý nabíječ... Se budu rozhodovat tak dlouho, že bude po sezoně...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#838 Příspěvek od koulinek »

Marek_Km píše:Mám sto chutí vzít toho Phantoma F300, kde je to v kompletu, ale abych se pak nemlátit do hlavy, že jsem radši měl vzít něco jiného. Třeba tu 450 ARF combo, za skoro tu samou cenu má sice 300 jednodušší vysílač, ale zas má GPS, baterii a jednoduchý nabíječ... Se budu rozhodovat tak dlouho, že bude po sezoně...

Mě by nevyhovovalo ani jedno, postavil bych si vlastní konfiguraci, ale když už tak 450 ARF, tam dáš klasickou NAZA jednotku, kterou pak můžeš použít i v dalším stroji.
Marek_Km

#839 Příspěvek od Marek_Km »

A vyplatí se to vzít v combu, když nemám potřebnou vysílačku? http://www.zbozi.cz/?q=dji%20f450%20arf ... ejlevnejsi
Je ta cena adekvátní, nebo by to šlo poskládat levněji?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#840 Příspěvek od zskal »

Marek_Km píše:...Je ta cena adekvátní, nebo by to šlo poskládat levněji?

Pokud máš čas na hledání vhodných součástek, pročítání diskuzí, na čekání dodání součástek a chuť si to postavit sám, tak to pořídíš určitě levněji. Na druhou stranu tady to combo rozbalíš, poskládáš a jdeš lítat...to už je jen na Tobě... :wink:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“