Loop VA-models

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

Re: Loop VA-models

#256 Příspěvek od jedelsky »

podložky ? a co ohybový moment ? větší plocha ? hm ? :?:
vlkoun

#257 Příspěvek od vlkoun »

jedelsky píše:podložky ? a co ohybový moment ? větší plocha ? hm ? :?:

Nejsem statik, zkus to prosím více rozepsat. Já si to laicky předsavuju tak, že buď tlačí do přepážky motor o celé ploše nebo skrze malé podložky, což mi přijde horší varianta.
PetrD

#258 Příspěvek od PetrD »

Podložky měly být samozřejmě pod hlavou šroubu, aby se síla od šroubu přenesla do větší plochy překližky. Pod motorem by byly zbytečné, leda že bys řešil vyosení...

Pokud soudruzi z VA mají opravdu přepážku takhle blbě předvrtanou, tak u toho moc nepřemýšleli, vrtání na 45° by bylo mnohem lepší. Stejně mi ale nejde do hlavy, že by přepážka takhle praskla za letu, nebylo to až následkem nárazu?
vlkoun

#259 Příspěvek od vlkoun »

PetrD píše:Podložky měly být samozřejmě pod hlavou šroubu, aby se síla od šroubu přenesla do větší plochy překližky. Pod motorem by byly zbytečné, leda že bys řešil vyosení...

Pokud soudruzi z VA mají opravdu přepážku takhle blbě předvrtanou, tak u toho moc nepřemýšleli, vrtání na 45° by bylo mnohem lepší. Stejně mi ale nejde do hlavy, že by přepážka takhle praskla za letu, nebylo to až následkem nárazu?

To fakt ne :(
Myslel jsem v první chvíli, že jsem sejmul nějakého ptáka. 20 mterů nad zemí, rána a neovladatelně k zemi, protože se samozřejmě vytrhla baterie.
PetrD

#260 Příspěvek od PetrD »

OK, chápu že se ti za letu utrhl celý předek, ale vlastní motorová přepážka (před motorem) se asi rozlomila až nárazem.

Když vidím tu velikou dřevěnou vrtuli... měl jsi ji vyváženou? Pokud to trochu vibrovalo, tak bych chápal že to uletí v místě kde končí ten překližkový domeček.
vlkoun

#261 Příspěvek od vlkoun »

Nevážil jsem ji, nemám na to nařadí zatím. Namontoval jsem ji tak jak jsem ji koupil. Ale to letadlo fakt netrpělo žádnou vibrací. Mohl jsem ho "držet na dlani" a bylo klidné v celém spektru otáček.
Kubesta
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od Kubesta »

vlkoun píše:Nevážil jsem ji, nemám na to nařadí zatím. Namontoval jsem ji tak jak jsem ji koupil. Ale to letadlo fakt netrpělo žádnou vibrací. Mohl jsem ho "držet na dlani" a bylo klidné v celém spektru otáček.

Ty jo, to mě hlava nebere, v životě by mě nenapadlo tak silný motor upnout na 2 šrouby a ještě bez podložek a s takovou lopatou! Tak mi připadá, že u stavby už téměř nikdo nezapojuje mozek, vždyť je to totálně jasné a nechci tě urazit, ale vykoledoval sis to sám. Proč si myslíš, že tam jsou 4 díry? Určitě ne pro okrasu. Rozteč děr je jiná věc, je bohužel problém, že silnější motory mají díry s jinou roztečí, ale navrtání 2 děr je otázkou maximálně 1 minuty a ten krouťák pak není problém ale u dvou šroubů....uffff. Ale hele, zkus napsat do VAčka, myslím, že by ses s nimi domluvil na nějaké dvojce nebo třeba jen trupu, už jsem taky při přistání v kufru auta potřeboval náhradní díly a nebyl problém a u všech modelů určitě šroubuj minimálně 3 díry, nejlépe 4, vyhneš se takovéto zbytečnosti. Tak hauk. 8)
Aurora 9,Top Start (Phoenix),LOOP (Va-models),Větroň 2,2m, Crack (rcf), TREX 550, Dron, Pilatus 2,2m
jedelsky
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od jedelsky »

no konečně někdo kdo přemýšlí :roll: jinak trup na co.. však to tam zalepí ani to nepozná, akorát nové lože udělat jinak ty díry :)
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od Vojc29 »

Není třeba nic řešit trup slepí koupí nový jogurťák a lože za pár Kč Va models dodají...a znova a lépe ten motor udělat dle rad které tady dostal a jsem si jistý že se to už nestane...Rozhodně se s Va domluvíš na náhradních dílech bez potíží za pár Kč protože je to tvoje chybka bohužel : :wink: ...a co s etýče vrtule xoar těch sem použil několik a všechny jsou v pohodě co se týče vyvážení v tom problém nevidím ale na 2 šroubech ty vibrace neustojí i když jsou minimální žádná překližka to prostě postupně rozloží a dopadne to jak to dopadlo...
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
vlkoun

#265 Příspěvek od vlkoun »

Už to s nimi řeším. Taky mi píšou, že asi problém ve dvou šroubech. Do prčic. Kdyby byly v návodu ty šrouby čtyři a ne dva, tak si to na dva samozřejmě nedovolím dát :(
Můžu ještě poprosit o radu, jak nejlépe oddělat tu překlížkovou konstrukci od EPP? Je to slepené chemoprenem transparent. Řezat nožem nebo je na to nějaké rozpouštědlo?
A čím by se hodilo lepit ten trup? Každý píše něco jiného :?
Mám doma Purex rapid, chemopren transparent a středně husté CA.
Díky moc!
Kubesta
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od Kubesta »

vlkoun píše:Už to s nimi řeším. Taky mi píšou, že asi problém ve dvou šroubech. Do prčic. Kdyby byly v návodu ty šrouby čtyři a ne dva, tak si to na dva samozřejmě nedovolím dát :(
Můžu ještě poprosit o radu, jak nejlépe oddělat tu překlížkovou konstrukci od EPP? Je to slepené chemoprenem transparent. Řezat nožem nebo je na to nějaké rozpouštědlo?
A čím by se hodilo lepit ten trup? Každý píše něco jiného :?
Mám doma Purex rapid, chemopren transparent a středně husté CA.
Díky moc!

Čau, chemopren? To nevím, v modelařině se to nepoužívá skoro vůbec, možný kdysi na před dávnými časy lepení potahů, ale s tím moc zkušenosti nemám, hlavně u EPP materiálu bych si nebyl jist reakci rozpouštědla... Ale ber to sportovně, je to zkušenost, která bohužel poničila hodně pěkný model, ale příště budeš chytřejší. Taky jsem se několikrát spálil, bohužel u většího modelu, kdy se mi ve vzduchu rozletěla 2,2m Extra, to bolelo víc, ale už vím, že nemám ponechat nic náhodě a hlavně každý model před startem kontroluji, to se mi vždy vyplatilo. Jinak trup jsem lepil UHU. I ten Styrolep od pelikana lepí dobře, akorát se musí postupovat tak jak má, někteří to kritizují, ale není to sekunďák a je to úplně jiné lepení--- hodně podobné lepení s tvým chemáčem. Hodně zdaru.
Aurora 9,Top Start (Phoenix),LOOP (Va-models),Větroň 2,2m, Crack (rcf), TREX 550, Dron, Pilatus 2,2m
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od Vojc29 »

Já lepím styrolepem dobrý je i uhupor vteřinka by asi taky šla ale raději ne...pak purex ale ten ti vyleze a vypění a nebude to pěkné...odstranit ti stačí přece bočnice a přilet zpátky k trupu ...no a na tu desku do drážek napasuješ nové bočnice toho lože...a je to vyřešené nejsem si jistý když by si to celé měnil asi by si vytrhl epp a zničil ten zbytek.
dareck70

#268 Příspěvek od dareck70 »

vlkoun píše:Po cca čtyřech minutách při rovném letu, najenou bum. Letadlo na dvě poloviny a neovladatelné k zemi. Toto je výsledek:

[album]2823[/album][album]2824[/album][album]2825[/album][album]2826[/album][album]2827[/album][album]2828[/album][album]2829[/album]

Witajcie. Nie znam czeskiego.
Mam model VA LOOP. Latałem nim już około 1 godziny. Wczoraj w niedziele leciałem prosto na wysokości około 30 metrów, nagle bum i model spadł. Nie wiem co się stało. Nie miałem kontroli :-(
Tak to wygląda:
Obrázek
Obrázek

Z google translate:
Vítejte u nás. Nevím, česky.
Mám model VA LOOP. To už letěl kolem 1 hodiny. Včera, v neděli jsem letěl rovnou ve výšce asi 30 metrů, boom, a model spadl. Nevím, co se stalo. Jsem neměl žádnou kontrolu :-(
Více fotografií:
https://www.dropbox.com/sh/27qhuyr7fn1tbqr/ALM4aBkCAe
S pozdravem, Darek.
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od Vojc29 »

Cesc Darek

MOhl být asi problém v elektronice a ne v modelu LOOP ... ten předek se ti ulomil až po dopadu na zem? Nebo během letu ve výšce?
dareck70

#270 Příspěvek od dareck70 »

Vojc29 píše:Nebo během letu ve výšce?

Tak!
Během letu ve výšce asi 30 metrů. Jsem letěl rovně a pomalu. Najednou, model se rozdělil do vzduchu na dvě části.
Není lepidlo?
Obrázek
Darek.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“