Multiplex FunCub

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiri

Re: Multiplex FunCub

#376 Příspěvek od Jiri »

ludicek píše: ....S takým prebytkom výkonu a takom uhle ,,seřízení´´ zmenami vyosenia motora nie je možné vyladiť vodorovný let pre všetky rýchlosti....

Z vlastní zkušenosti tvrdím, že to docela lze. Jako po kolejích to úplně není, ale odpovídá to přirozenému chování modelu - to, že při malém plynu nebo v kluzu klesá je správně, jinak by logicky po chvíli musel spadnout po křídle na ztrátu rychlosti.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
LTZ400M
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od LTZ400M »

Osvětlení mám na 5-kanálu
nemám tototiž vlečnej háček,nepotřebuji ho.Mám to takto:
1-motor
2-P.křidelko
3-VOP
4-SOP
5-Světla
6-klapky přes spomalovač a revers.
7-L.křidélko

To:Elfew není zač :D
jinak už čekám jen na baterky a lepší počasí.
Mig 3-Hacker,Dogfighter MPX,Revo vxl,Toro 900
robotmz

#378 Příspěvek od robotmz »

- s takým vykriveným rypákom lietať :lol: :lol: :lol: :lol:

- vypadá to otrasne, dúfam že naživo to nie je jak OROL skalný :lol:
LTZ400M
Kontaktovat uživatele:

#379 Příspěvek od LTZ400M »

Ono to zase až tak tragické není,zase to vyváží kvalitní zpracování a letov.projev :D
Přílohy
Čelní pohled
Čelní pohled
Mig 3-Hacker,Dogfighter MPX,Revo vxl,Toro 900
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od ferulik »

Elfew píše:Letadlo by melo letet rovne i bez mixu... ten mix je vcelku prasarna, nezda se ti? Neni jednodussi nastavit poradne ero nez tam cpat mixy atd? to si myslim je az krajni moznost...

No ja neviem chalanko :wink: mix motor/výškovka je bežný mix ak máš model premotorovaný.Presne ako uvádza ludicek,tak som to aj myslel.Nedá sa dosiahnuť úplne vodorovný let pri všetkých rýchlostiach a už vôbec nie pri max.výkone.Už iba s princípu aerodynamiky modelu.
Ja si zas myslím že prasačina je použiť 3-osú stabilizáciu už aj na tak stabilný model ako je Fun Cub 8O
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#381 Příspěvek od Elfew »

Jak jsem psal, tak stabilizace guardian byla urcena na akrobata, ale z neho seslo... Dalsi letadlo v brzke dobe neni v planu, takze jsem to nechtel nechat v supliku ;) ale jak rikam, FC mam na nataceni a to nataceni se posouva o kus dale diky stabilizaci... musel bys vyzkouset, neda se to popsat. Kdyz nenatacanim tak si uzivam FC bez stabilizace, jelikoz se da na dalku vypinat. Tod vse ;)
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od Elfew »

Jaky ESC pouzivate na FC? Ja tam mam Turnigy Plush 60A (3A/5V BEC)... k tomu motor SK3 od Turnigy 3536 1050kv... vsechno to slape skvele, jen by me zajimalo kolik tento BEC je schopen utahnout? Nemate nekdo zkusenosti s timto? Popripade pouzivate jaky BEC?
Michal1PA

#383 Příspěvek od Michal1PA »

Ja mám na FC regulátor Turnigy plus 40A (3A 5V BEC) už tretí rok
a všetko v poriadku bez problémov.
Motor mám 3536 990kv, vrtuľa 12x6 APC.
Michal
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od Elfew »

Dle informaci co jsem na internetu pochytil by mel byt ten BEC na 60A(mozna i 40A atd.) ve verzi 5A, ale na baleni je napsano pouze 3A... mozna by to davalo smysl, protoze mam na to zapojene i osvetleni od multiplexu a stabil. system pro nataceni...

Jen me to zajimalo a premyslel jsem o tom, predtim jsem to neresil ale posledni dobou kdy jsem menil interni bec za externi na jinem stroji tak me to vrtalo hlavou...
Kady

#385 Příspěvek od Kady »

Já tam mám regl: Hobbywing Platinum 40A Pro ESC - 3A BEC. Integrovaný BEC jsem odpojil a dal raději externí: FOXY UBEC 6A.

7 mikroserv
osvětlení Multiplex
motor: AXI 2814/20
vrtule: APC 12x6"E s doporučenou APC 13x4"E to je hrůza ;-)
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od Elfew »

Aha, díky, budu o tom přemyslet... bohuzel nemam moc dobre zkusenosti z vecma od FOXY. Prvni motor a regulator do FC byl prave od FOXY v kombo setu a delal jen problemy... doufam ze ten BEC bude na tom lepe! ;)

Koukal jsem se na HK, a tam zadnej podobnej s takovym proudovym vykonem bohuzel nemaji...
Kady

#387 Příspěvek od Kady »

Chtěl jsem dát původně z HK tohle: Turnigy 5A (8-40v) SBEC for Lipo
Nezdálo se mi tam ale to minimální napětí 8V. Sice tam píší, že to je od 2S, ale proč tedy udávají minimum 8V?? Samozřejmě létám na 3S, ale co kdybych to chtěl později použít na něco jiného, kde používám přijímačovky 2S. Ten Foxy je 6-25V 6A (10A špičkově), tak vyhrál. Jo a krásně prosvítí kabinu modře :-D Super doplněk k osvětlení od Multiplexu ;-)
HonzaHenzl

#388 Příspěvek od HonzaHenzl »

Tak jsem si dnes koupil FC. Psalo se tady o špatném držáku motoru - plast. Já měl už ale ve stavebnici rovnou alu. :P
Dotaz, kdo si ho z vás stříkal. Omývali jste éro jarovou vodou, aby barva chytla, nebo ne? A jaké barvy používáte. dík.
Kady

#389 Příspěvek od Kady »

Já to vidím asi tak, že pokud chceš opravdu intenzivně létat, tak to nechej tak jak to je, protože pořádně se na EPP neudrží nic a bude to za chvilku "nehezké" :-).
Pokud chceš ale leštěnku na občasné létání, tak můžeš použít, v několika slabounkých vrstvách, třeba tohle: Barvy na polystyren, EPP
RedAce

#390 Příspěvek od RedAce »

Nevěř všemu co kde uslyšíš. Funcuba jsem nijak nemyl, nebrousil a rovnou stříkal barvami RC Styro, létám s ním pořád, naprosto všude a rozhodně ho nemám jako "leštěnku" (mimochodem jak chceš mít z letadla z EPA leštěnku??). No a i po desítkách letů barva drží. Spíš se vytrhne kulička Elaporu i s barvou (třeba o větvičku).
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“