Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
tak tak ... ono není problém ani složit IONa ve vzduchu, každé letadlo má svojí letovou obálku
proto třeba já když vrtám páky, tak mám sadu mikro vrtáků a třeba si díry dělám o 0,1 mm menší než je pak vidlička a pak to dopasuju, pomalu postupně vrtám, od menšího do optimálního, abych nevytvořil vůli ...
proto třeba já když vrtám páky, tak mám sadu mikro vrtáků a třeba si díry dělám o 0,1 mm menší než je pak vidlička a pak to dopasuju, pomalu postupně vrtám, od menšího do optimálního, abych nevytvořil vůli ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ST píše:Ale jo, já jimi už neopovrhuji, jen si neprošli tu normální cestu, aby s té stavbě dospěli. Jak pak asi dopadne životnost takového modelu ? Dalibor je záruka dobře provedené práce a tak je logické, že si to u něj spousta lidí, kteří si tu cestu už taky prošli nechá sestavit. Já bych byl bez jeho rad a fotodokumentace taky lehce nervózní. Ale mám svoje hranice hrdosti a postě co pošlu do luftu musím mít 100% od A do Z pod kontrolou a vědět o všech stavebních uzlech.
Hmmm a pak to má ještě jeden aspekt. Dneska jsem to jasné a kravské termiky vyrazil bez Vikinga. Nabalil jsem noťas, všechna rozhraní na kde co a nabíječ. No a jel dělat přátelů a i zákazníkům helpdesk.
No jedna věc je na dobré cestě. Mimo jiné,proběhlo první laděníčko Aspire. nebudu psát vše co je potřeba sladit, na to je mnohem větší odborník třeba Michal Vágner, a další . Ale za ty roky jsem leccos pochopil.
No těžiště jsem šoupli na 115mm, poupravil a dodělal program a testnul.
Bez problémů teď vytočím naprosto miniaturní bublinu (na logu je to záznam před výstupem do výšky). No a pak jsem si střihnul výstup až do mraku (doslovně),zahučel jsem v 1100m do základny. Proto jen 1135m. Je to tak dobře vidět, že jsem chtěl dát 1500m. No..jindy.
No těžiště jsem šoupli na 115mm, poupravil a dodělal program a testnul.[/quote]
Šupni si tažisko na 118 , nastavenie vop ,stred guličky a spodok trupu 130mm,a potom zsitíš ,že čo Aspire dokáže
Šupni si tažisko na 118 , nastavenie vop ,stred guličky a spodok trupu 130mm,a potom zsitíš ,že čo Aspire dokáže
Mě tyhle stratosféry nelákají. Dneska to bylo lákavé, ale končil jsem lehce přes 400m a potom potopit a dolů. Lítám teď na polním letišti, které má z jihu poměrně blízko kopec a tak když fouká od něj tak jsem v rotoru a je to turbulentní jako prase. Dneska to pochopitelně foukalo zase z toho směru. Budu muset vyrobit balast do spojky. Viking byl dneska dost živej, někdy až moc. Dnešní pozitiva : Baterka TURNIGY Nanotech 2700mAh je hodně dobrá byla akorát ohřátá a měla kolem 2,2mOhm a Viking na vertikále neustále zrychluje, prostě nádhera. To že to letí nějakech 35m/s nahoru mi zatím stačí. Ty zvuky při průletu ze 400m do nějakých 10m je masakr. Tohle éro mě fakt baví. Přeju to lítání všem zažít, pochopitelně to nemusí být jen Viking.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše: Přeju to lítání všem zažít, pochopitelně to nemusí být jen Viking.
ST já fakt nevím, jedno je samozřejmě jistý---chci si dobře zalétat, no tak automaticky sáhnu po dobrém eru---chci pochopit termické , nebo svahové létání, tak ho zase tak nutně nepotřebuji.
pokusím se vysvětlit---třeba když u era potřebuji odladit míx odtokovky k výškovce, tak musím na svahu počkat na podmínky, kdy se sotva držím---jedině pak to je opravdu poznat--když s obyčejným modelem létám termiku, tak je to docela dobré školné, zvlášt při nalétnutí klesaku, kdy ten model se v podstatě zastaví a začne za sebou táhnout ocas--to jde opravdu vyřešit lepším modelem, nebo si položit otázku---proč a z jakého duvodu jsem se rozhodl hledat termiku právě zde na tomto místě a co tedy mohlo zapříčinit, že zde ta termika prostě není.
já si myslím, že vše má svuj čas---teda pokud opravdu nemá jít jen o to---kolik kolmo nahoru a kolik kolmo dolu
kompozity mám taky, ale že bych se z toho nějak podělal, no to fakt ne---dnes opět s bublinkovým Culárisem a vcelku v pohodě, na necelou minutu čínského motoru hodka ve vzduchu mi na ty bubliny přijde docela dobrá
Ty tam někde v dálce třeba vidíš Vikinga III s desetikilovatovým pohonem--nic proti, ale někdo jiný tam někde v dálce vidí třeba maketu 4m Habichta bez motoru, jak ho vrhá někde ze svahu a tam mu bude právě třeba ta pruprava těch super dobře létajících modelu uplně k prdu
Budeš se divit, ale já taky spíš vidím v dálce maketu větroně. Lítal jsem s tím před 15 lety a bylo to zase o něčem jiném. Tak oprava bylo to uz pred 20 lety.
Naposledy upravil(a) ST dne čtv 09.05.2013 6:49, celkem upraveno 1 x.
Já jen pánové, co bych dělal bez takového SERVISMANA.
Kdo umí tak umí, já lítám 8 let a přeci nemohu dohnat třeba někoho, kdo to tahá 30let,ale taky se to chci naučit, takže každá rada drahá ale třeba Vás mohu naučit házet muškařským prutem
a to taky není žádná sranda.
Ještě jednou díky.
[img][img][/img][/img]
Kdo umí tak umí, já lítám 8 let a přeci nemohu dohnat třeba někoho, kdo to tahá 30let,ale taky se to chci naučit, takže každá rada drahá ale třeba Vás mohu naučit házet muškařským prutem
Ještě jednou díky.
[img][img][/img][/img]
co to tam bylo za tu twin příšeru ?
a ten s tou velkou maketou DG 1000 nebo co to je fakt parádní přistání ... palec nahoru
a ten s tou velkou maketou DG 1000 nebo co to je fakt parádní přistání ... palec nahoru
SOVA is YouR CO-pilot
lipan píše:Já jen pánové, co bych dělal bez takového SERVISMANA.![]()
![]()
Kdo umí tak umí, já lítám 8 let a přeci nemohu dohnat třeba někoho, kdo to tahá 30let,ale taky se to chci naučit, takže každá rada drahá ale třeba Vás mohu naučit házet muškařským prutema to taky není žádná sranda.
Ještě jednou díky.
[img][img][/img][/img]
Budeš se možná divit, ale o tom kolik let taháš za kniply to fakt není. MOžná v létání termiky ano, tam jsou zkušenosti zásadní, ale o samotném létání vůbec ne. Stačí se podívat na jakékoli závody akrobatů. Většinou je mlaďoši porazí staré mazáky, protože jsou mladí, mají talent, spoustu času, často bohaté tatínky, kteří si mohou dovolit je v tomto koníčku podporovat a hlavně se o model nebojí, nebo ne tak jako my ostatní. Já prásknout s 3metrovkou, tak jsem na minimálně rok, spíš víc, dolétal. Oni mají do měsíce model nový. A o tom to je. Na nikoho z nich se nechytám. jasně, je to hodně o tréningu, ale oni létají třeba 5 let, já 10, ale to nic neznamená. Je to o tom chtít, mít talent a mít možnost tomu obětovat mnoho času. Pak můžeš být opravdu dobrý.
Vždycky, když si říkám, že už mi létání jakž takž jde, byť jde o termiku, vždycky si sednu na prdel, když vidím, jak létají a kde jsou schopní vyčmuchat termiku staří bardi, třeba Venca Vojtíšků. Ten je schopen hodit model na kopci tam, kde by si to nikdo jiný nedovolil a on tu termiku prostě najde, byť mezitím popadal málem do údolí a pak se z tama pracně škrábal.
Holt pilot od Boha na kterého nebudu nikdy mít i kdybych moc chtěl.
Dzordzik píše: Ten je schopen hodit model na kopci tam, kde by si to nikdo jiný nedovolil a on tu termiku prostě najde, byť mezitím popadal málem do údolí a pak se z tama pracně škrábal.
jednoho takového znám taky vždy jsem na to čučel pomalu s otevřenou hubou, jeho oblíbená hláška--když to tam není, tak počkáme, až se ta termika dostaví
dlouho jsem nechápal jak mu to muže vcelku pravidelně vycházet, ale trochu logiky v tom je, zaprvé, když jsi u toho, většinou v tom vzduchu není pouze jeden model, takže ví, kde ta termika určitě není, když ostatní hlásí, že jim to nenosí, jediná šance je tudíš být jinde, ale zvlášt, když už je ten model poměrně nízko u země, tak jsou ty proudy slabé, takže pokud ten model opravdu zásadně nepadá, chce to vytrvat na tom jednom místě, moc do toho nehrabat a opravdu jen čekat a čekat, jakmile začneš nad zemí brázdit po celé louce a hledat výrazný stoupák, tak je opravdu konec.
určitě pro to má ale někdo opravdu nějaké zázračné nadání a nedá se to možná ani zlomit nějakým tréninkem, v každém případě se mi ale poslední dobou opravdu zdá, že pokud někde nízko nad tou zemí něco málo je, nemá smysl zkoušet štěstí přeletem jinam, páč mezi tím--něco málo a možná o kus dál něco víc je určitě klesák a ten tě dostane stoprocentně na zem.
Včera jsem si vyzkoušel mix, co jsem měl připravený dříve pro motorový let. Je to komplet odtokovka cca 1,5mm nahoru. Mám to takhle nastavený i na F3JE ENJOY a tam je to hodně znát a éro to dost zrychlí. U Vikinga2E to mám tak, že motor mám na 3 polohy OFF/SPEED1/SPEED2 a mix mi zapíná v poloze SPEED2. Tady to není tak výrazné ale také to je znát. Nemusím tak korigovat výškovkou stoupavý let.
Taky jsem to zkoušel a jak píšeš, nepřišlo mi to nijak výrazné. Tak jsem to zrušil.
Jo do jednoho ze tří Vikingů co brzo dorazí ke mně, dávám opět Neu 1115/1Y, ale tentokrát s převodovkou Kontronik 4.2/1. Tak jsem na to trošku zvědavý
Jo a příští neděli poletí Pepův krasavec (to zbarvení se mi fakt hodně líbí). A ten je na motor Neu 1115/1.5D/6.7 P29. Standardně bude létat na 4S-2700mAh a vrtuli 16/13, ale díky tomu,že hřídel je i pastorek, Pepana nic neomezuje zvednout počet článků na 5 či až 6. Na 6S to bude brutus raketa:-) Ale nemá to smysl,jen ,že to je možné.
Jo do jednoho ze tří Vikingů co brzo dorazí ke mně, dávám opět Neu 1115/1Y, ale tentokrát s převodovkou Kontronik 4.2/1. Tak jsem na to trošku zvědavý
Jo a příští neděli poletí Pepův krasavec (to zbarvení se mi fakt hodně líbí). A ten je na motor Neu 1115/1.5D/6.7 P29. Standardně bude létat na 4S-2700mAh a vrtuli 16/13, ale díky tomu,že hřídel je i pastorek, Pepana nic neomezuje zvednout počet článků na 5 či až 6. Na 6S to bude brutus raketa:-) Ale nemá to smysl,jen ,že to je možné.
Tak to jsem zvědav, jak to dopadne s tím nižším převodem. Že bych taky potom provedl upgrade ? Bude potřeba měnit pastorek , nebo mají větší průměr ty satelity ?
Je potřeba měnit celou převodovku..
Bohužel. Ono se vkrádá myšlenka proč to vše...no bojuji pořád s dostupností Neu motorů a tyto variace Neu,či Mega s Kontronikem je fajnově funkční, jen je tam to slabší místo lepeného pastorku. Takže žádné velké přetěžování jako u Neu s P29 či P36 se nekoná. Pak je to spolehlivé řešení.
Jo do mého Vikinga brzo přijde Neu 1112/1.5D/6.7. Mám v plánu tu 16/10 trošku roztočit
Jo do mého Vikinga brzo přijde Neu 1112/1.5D/6.7. Mám v plánu tu 16/10 trošku roztočit