FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: FrSKy Taranis

#16 Příspěvek od Drondys »

Jen pro informaci viz tento odkaz na projekt zabývající se propojením Frsky telemetrického modulu s bluetooth modelem a vazbou na SW pro příslušné mobily. Frsky telemetrický modul lze s bluetooth modelem propojit nejen třeba v rámci T9x, ale i jinde a klidně i v případech kdy je Frsky telemetrický modul použít mimo vysílačku jen jako doplňkový systém telemetrie.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mihlit »

Drondys: Možná jsem se špatně vyjádřil. Místo předobjednávky mělo být spíš rezervace. I tam, kde to není uvedeno na webu, tak obvykle rezervace berou. Co vím o obchodem s Taranisem, tak všude berou předobjednávky buď oficiálně nebo po zaslání emailu. Největší šance Taranis získat z první objednávky je na alofthobbies, kde předobjednávky zavrhl (prozatím), dokud prý nebude mít potvrzeno, že FrSky již odeslali zásilku. Zároveň jako velký FrSky propagátor dostane od FrSky v první várce nejspíše nejvíc kusů. Takže nejlepší šance je zaregistrovat se tam na newsletter a jak pošle, že předobjednávky jsou otevřeny, tak neváhat ani vteřinu.

Milan Nes píše:to je hodně zajímavý, jak si dostal z frsky modulu tooth výstup ? to máš v T9ce ?
Ne, to mám v MX-20 Hott. T9ka neměla po hw stránce dostatečnou kvalitu, abych ji svěřil své dražší modely a dvě vysílačky nepoužívám. Postup nejde použít u DHT-U modulu. Buď DHT, DFT nebo DJT. Na konektor, kam se připojuje třeba FLD-02, tak připojíš usb lite převodník a za něj nějaký uart-bluetooth modul z ebaye. To je vše. K tomu pak potřebuješ telefon/tablet s androidem. Já nemám android, ale Nokia N900 (s OS Maemo), takže jsem si pro to napsal vlastní aplikaci. Ona i ta androidí toho má umět dost hodně.

Informace například zde: http://projects.onomato.biz/projects/an ... tronics_au
nosense
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od nosense »

Nevíte někdo jak to má být s podporou alternativních firmware? Tuším, že jeden z vývojářů Open9x s frsky při vývoji spolupracoval.
MX16s + Duplex | T9x + Frsky @ Open9x
Tricopter | FreeBee | Swift | Sirius
Více na http://nosense.cz
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mihlit »

Bude tam jen alternativní firmware. Měl tam být firmware od FrSky a k tomu ještě alternativně OpenTx (Open9x), ale ve FrSky usoudili, že je to pro ně příliš velké sousto, že by to trvalo moc dlouho. Takže ve výsledku je tam jen OpenTx. Jestli někdo další (er9x,..) zapracuje na podpoře pro Taranis, to těžko říct.
Drondys

#20 Příspěvek od Drondys »

nosense píše:Nevíte někdo jak to má být s podporou alternativních firmware? Tuším, že jeden z vývojářů Open9x s frsky při vývoji spolupracoval.

Zdroj: viz tento odkaz
Frsky píše:...FrSky would like to thank the developers of openTx for their help in porting their open source firmware to the FrSky Taranis radio. Special thanks go to Bertrand, André, Mike and Romolo

More information on this project can be found on: http://code.google.com/p/opentx/

Pro Taranis je tedy primárně určen FW openTx což je sám o sobě FW s otevřeným zdrojovým kódem vycházející z dřívějších projektů th9x, er9x, gruvin9x a ersky9x a tudíž nic nebrání odvodit v budoucnu další portace na jiné alternativní FW. Další portace pro Taranis se objeví patrně postupem času až bude Taranis nějakou dobu na trhu.
oplu
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od oplu »

Hi
Our first batch due in end of May is sold out but i can put in pre order
list for 2nd batch due in June?
thnx
rich

Včera večer jsem psal na stránku T9HobbySport a dneska mi došla táto zpráva.
Takže že by se dala první várka vysílaček očekávat už na konci května?
Drondys

#22 Příspěvek od Drondys »

oplu píše:Hi
thnx
rich

Podle toho co píše je první várka už kompletně rezervovaná tj. do té se už nevejdeš, ale může tě zařadit do druhé várky, která by měla být až v průběhu června.
semi
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od semi »

Tak by to měli udělat i v MZK. Koupit z Číny tuto kisňu a použít openTx. S jejich ověřeným systémem by si to lidi myslím koupili spíš než FrSky (apoň u nás).
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
oplu
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od oplu »

Drondys píše:Hi
thnx
rich

Podle toho co píše je první várka už kompletně rezervovaná tj. do té se už nevejdeš, ale může tě zařadit do druhé várky, která by měla být až v průběhu června.

Tak nějak jsem to myslel... jenže jsem tam zároveň vložil myšlenku, že pokud alofthobbies nepřijímá rezervace, jak se psalo někde výše, tak tam první várku lze očekávat již na konci května :-) na T9 nechal jsem si to zarezervovat kdyby náhodou, peníze vyžaduje až když si bude jistý, že mi ji bude moct odeslat. Jako info pro ostatní.
robotmz

#25 Příspěvek od robotmz »

vypadá to na zaujímavé rádio od celkom slušnej firmy.
Kečeram

#26 Příspěvek od Kečeram »

oplu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od oplu »

bohužel "This list is right now opened again to record the requests of reservation concerning the second batch"
to jest, že první várka rádií je již rozebraná a nyní vypisují již seznam objednávek do druhé várky. Podle infa z t9hobbysport by měla první várka přijít na konci května (to jest každou chvíli), várka druh se na trhu objeví někdy v červnu? ale samozřejmě může dojít k mýlce popřípadě dalšímu posunutí termínu.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od mihlit »

Oplu: koncem kvetna tezko, protoze co jsem se bavil s jednim distributorem (dva dny zpet), tak zasilku jeste z ciny neposlali a ani jeste nerekli kdy ji poslou.
oplu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od oplu »

Hi
thnx
rich

posláno 9.5. chlap z T9hobbysports...
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od mihlit »

Jestli to byla reakce na mě, tak nerozumím pointě. Vyprodány jsou pouze předobjednávky. Žádný distributor ještě neobdržel žádné skladové zásoby. Teprve se čeká na první várku, která je již prakticky celá zamluvená - vyprodaná dopředu. Ta první várka ještě neopustila brány FrSky v Číně. Před dvěma dny se distributor dotazoval FrSky, kdy to pošlou a odpověď byla že se stále ještě neví, ale snad brzy. Pak to musí projít poštou a přes celníky v zemi distributora. Já mám předobjednáno již od února. Tedy ani ne tak předobjednáno, jako domluveno s jedním distributorem, že mi odloží dva kusy hned z první zásilky co dostane. To bylo totiž ještě týdny před tím, než první začali s předobjednávkami.

Kdo chce mít šanci na vysílačku z první várky, tak ještě může zkusit štěstí u Alofthobbies, protože ti oznámili, že předobjednávky dělat začnou teprve až bude potvrzeno odeslání zásilky z Číny.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“