DepronCup - soutěž elektrovětroňů
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Tady to sice moc živě nevypadá, ale snad se do termínu závodu proberete
. Dovolil jsem si naší soutěž připsat do kalendáře akcí, zkopíroval jsem tam pravidla, která Luzr vypracoval na tento rok (jen doufám, že jsou stále platná
) A je tam i odkaz na místo, kdyby se chtěl někdo další přijít podívat.
Hitec Aurora 9X
- habakuk_cz
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
Hlásím že i já ještě žiju, domácí hnízdečko je jakžtakž zrekonstruované, tak se můžu zase zapojit. Do nové sezony jsem stihl akorát nový trup (http://habakukcz.rajce.idnes.cz/Kamil/), není to žádný lehoň, navíc těžký na ocas, ale tak co, další už vyjde líp. Zatím je na něm naroubované to moje supertlustý křídlo, ale nějak to lítá...
26.5. počítám že dorazím, s ohledem na letištní plochu mohu nabídnout Šestajovice (http://mapy.cz/s/78Vf) (http://www.mk6.cz/).
Hlásím že i já ještě žiju, domácí hnízdečko je jakžtakž zrekonstruované, tak se můžu zase zapojit. Do nové sezony jsem stihl akorát nový trup (http://habakukcz.rajce.idnes.cz/Kamil/), není to žádný lehoň, navíc těžký na ocas, ale tak co, další už vyjde líp. Zatím je na něm naroubované to moje supertlustý křídlo, ale nějak to lítá...
Ahoj!
Ja prijdu urcite. Jenom asi nesoutezne. Porad mi neprisly novy kridla. Teoreticky muzu pouzit stary stroj, ale to nevim, jestli se mi bude chtit
BTW koukal jsem do pravidel - trup a ocasky uz musi byt homemade nebo ne?
Ja prijdu urcite. Jenom asi nesoutezne. Porad mi neprisly novy kridla. Teoreticky muzu pouzit stary stroj, ale to nevim, jestli se mi bude chtit
BTW koukal jsem do pravidel - trup a ocasky uz musi byt homemade nebo ne?
AHA!
O ocaskách tam není ani zmínky! To bude muset rozhodnout rada starších. No, a když vezmeš starý stroj, tak co se stane, resp. nestane? Pokud nemáš nový, tak i se starým se můžeš, a myslím úspěšně, zúčastnit. Já se starým létal asi 5 let (od r. 2008 do loňska) a nový stroj je nový z poloviny, křídlo mám staré.
to Habakuk_cz, když jsem já dělal trup, navěsil jsem do něj všechno, co tam má být a pak tam teprve vrazil trubku s ocaskami a posunoval jí tak dlouho, než jsem získal přibližné těžiště. V rozmístění vnitřností jsem si nechal reservu, abych to mohl pak ještě doladit při zalétávání (jde o možnost pohnout v určitém rozmezí baterkou, servy samozřejmě ne
). Pak jsem to teprve lepil. Ale musím uznat, že to vypadá dost bojovně!
Jinak asi se shodneme, že tebou nabízená plocha se může využít na některé z příštích kol.
to Habakuk_cz, když jsem já dělal trup, navěsil jsem do něj všechno, co tam má být a pak tam teprve vrazil trubku s ocaskami a posunoval jí tak dlouho, než jsem získal přibližné těžiště. V rozmístění vnitřností jsem si nechal reservu, abych to mohl pak ještě doladit při zalétávání (jde o možnost pohnout v určitém rozmezí baterkou, servy samozřejmě ne
Jinak asi se shodneme, že tebou nabízená plocha se může využít na některé z příštích kol.
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Vyloupnul jsem konečně obě poloviny gondoly a stojím před úkolem sesadit je dohromady. Budu to dělat páskem skla zvenčí. Otázka je, čím ho přilepit? Bude stačit prositit 30min epoxidem? Výhoda je v tom, že by to dřív vytvrdlo a mám ho doma. Co jsem ale četl, tak na něco není 30 min epxid vhodný (křehčí po vytvrzení)? Nebo vzít i na to spojení Letoxit? Tady je nevýhodou delší čas vytvrzování a hlavně to, že mi včera došel a musel bych se po cestě z práce někde stavit a koupit ho. 
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
IMO neni dobry napad laminovat epoxidem, ktery neni k laminovani urceny. Se ti podle me nepodari radne prosytit tkaninu. Takze to potom bude krehke.
Bud pockej a prelizni to tkaninou poradne (idealne zevnitr
) nebo ty dve pulky jenom slep dohromady 30min epoxi s tim, ze zevnitr das housenku z epoxy+mikrobalony.
Bud pockej a prelizni to tkaninou poradne (idealne zevnitr
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem si to. Tak já to tedy vezmu z práce domů přes Vaňoucha a doplňím zásoby Letoxitu
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypadá, že tohle kolo budu lítat se starým modelem. Do neděle nemůžu absolutně stihnout dodělat nový stroj. Jsem v takové fázi polotovarů - mám polotovar gondoly, výřezy křídel mají vlepené nosníky (a to ještě ne všechny části), střed křídla s nalepeným balsovým potahem schne v "lisu" (ten dneska večer vyndám), na trubce jsou nalepené ocasky, ale ještě nejsou protažené lanovody... Zbývá mi dodělat gondolu (odříznou kabinku, vlepit mot. přepážku, odfrézovat díru u lože křídla a asi i nějaké tmelení mne čeká), nalepit potah na zbylé části křídla a zkompletovat ho (asi nakonec bude dělené) a pak to nějak celé složit dohromady. Potřeboval bych jeden kompletní víkend, kdy by po mne doma nikdo nic nechtěl a já se mohl zavřít v pracovně a lepit a lepit...
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to vidíte v neděli? Je to ještě víc jak 2 dny, takže předpovědi beru trochu s rezervou, ale vypadá to na rozumný větřík do 4 m/s což by šlo, bez deště. Jen bude asi trochu kosa 
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, pokud vyjde predpoved tak by to slo (v teple bunde).
Uz jsme se dohodli kde (Ohrada??)
Ja prijedu jeste se starym poloinvalidou, protoze na nove kridlo jsem zatim ani nesahl
Uz jsme se dohodli kde (Ohrada??)
Ja prijedu jeste se starym poloinvalidou, protoze na nove kridlo jsem zatim ani nesahl
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Místo jsme zatím nedohodli, ale pokud bude foukat vítr ze správné strany (resp nebude foukat z té jediné nesprávné, což už si nepamatuju, odkud je), tak bych byl pro Ohradu, protože se tam dá pohodlněji zajet autem.
Já taky budu lítat s loňským modelem, do neděle fakt nestíhám dokončit nový stroj.
Já taky budu lítat s loňským modelem, do neděle fakt nestíhám dokončit nový stroj.
DAF píše:... Dovolil jsem si naší soutěž připsat do kalendáře akcí, zkopíroval jsem tam pravidla, která Luzr vypracoval na tento rok (jen doufám, že jsou stále platná) A je tam i odkaz na místo, kdyby se chtěl někdo další přijít podívat.
Je vidět, jak dobře čtete vlákno. Jak jsem už napsal dříve, dovolil jsem si to dát do kalendáře - calendar.php?view=event&calEid=32 a zjevně jste to přehlédli, jak družstevní lány
Hitec Aurora 9X
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Copak vlákno, to čtu, ale do kalendáře se nedívám
. Ale už jsem to napravil a dokonce jsem se tam zaregistroval!
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ale sam zakladatel kalendaroveho zapisu se jeste neprihlasil k ucasti
A neni tam uveden cas zahajeni akce... (jo kritizovat, to mi jde fakt dobre
)
A neni tam uveden cas zahajeni akce... (jo kritizovat, to mi jde fakt dobre
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Ale sam zakladatel kalendaroveho zapisu se jeste neprihlasil k ucasti![]()
Já nechtěl být ten, kdo DAFa práskne, ale je to tak