Plánek na jednoduché házedlo

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Zpráva
Autor
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

Re: Plánek na jednoduché házedlo

#16 Příspěvek od vojta mansfeld »

jio píše:Dobře jsi vybral. Není nic divnějšího, jak vidět otecka, jak dá 5letému špuntovi do ruky větší házedlo. Syn s 440 začal házet když mu bylo cca 13-14 let a i tak to občas odneslo rameno a loket. Bylo to tak na hraně, či spíše ještě moc brzo.

Nevím, mě je 13 házel jsem tak v devíti s bublinama, teďka už házím všecko :D Mě k tomuhle nikdo nevedl, mít tátu modeláře je obrovská výhoda! Ale když se začne postupně tak si myslím že na věku až tak nezáleží, prostě dělat větší a větší modely jak to synek bude zvládat, pokud bude nějaké volno po práci tak nebude nuda :D
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
majla
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od majla »

Tohle téma mě docela zaujalo a nedá mi to nenapsat. Mám dva syny a už jsem taky přemýšlel jak je zabavit a nasměrovat či jim jen ukázat cestu k modelařině, ale věk je dost důležitý ač je to do jisté míry individuální. Když někdo mluví o vlastní stavbě modelu u 3 letého dítěte tak to je prakticky nemožné. Staršímu synovi je teprve pět a stavěli jsme spolu model házedla Vlaštovka a s vypětím sil dokázal obkreslit křídlo ze šablony na balzu, vyříznout (spíše s větší rezervou) a hrubým brusným papírem na špalíčku obrousit jen obrys na nějaké profilování křídla takové děti nemají šanci, takže nějaký podíl práce na modelu udělal (snad ho to i bavilo), ale většina zůstane vždy na dozoru. Důležité je i že takhle malé děti nemají tu časovou trpělivost tzn. jednoduchá stavba a do hodiny se musí jít házet.
U menších dětí je i skroro bez šance naučit je alespoň trochu s házedlem hodit.
Podle mě o nějakém modelaření může být řeč nejdříve v 8 - 10 letech (už jsem se s tím smířil, že si ještě počkám u svých dětí), do té doby staví táta a dává dětem hotový na hraní a doufá, že je to chytne a začnou až povyrostou stavět sami.
LittleFalco

#18 Příspěvek od LittleFalco »

Tak nejak, mam tri deti - sest a pul, ctyri a trilete. Kdyz neco ucim nejstarsiho, zbyvajici dve breci, ze chteji taky.. Takze nejstarsimu hazedlo z ruky pokazde odleti, te prostredni skoro pokazde a ta nejmensi to zapichuje pred sebe jak o zavod. Nedelam si illuze, ze se stavbou to bude jine. Nicmene jak uz jsem napsal na zacatku, mym cilem neni vychovat z nich modelare, ale naucit je manualni zrucnosti. A taky povedomi, ze veci maji svoji cenu, ze nerostou na stromech zadarmo.
Zpátky doma, v kopcích :-)
HonzaHenzl

#19 Příspěvek od HonzaHenzl »

Super téma, také to stále řeším. Malému jsou skoro 3 roky. Dílnu jsem měl v nynějším dětském pokojíku. Teď jsem se musel přestěhovat do menší skříně v chodbě. Padl i návrh od ženy, že by bylo dobré s modelařinou seknout. Tak abych měl klid, s kočárem jsem chodil na letiště, model pod kočarkem. Teď je větší, tak ho nechávám blbnout se zbytky balzy, občas přidržet, pobrousit atd. Teď na léto hledám také nějaké pidi házedlo, bezprofilové. Jen aby jsme to slepili křídla v úhlu a mohli letět - házet do země :P
Jak už tady bylo řečeno, dítě v tomto věku nemá trpělivost, proto to chce rychlovku. Lepší ať se mi mrská v dílně, než čuměl na bednu a nic neuměl. Proto bych taky rád našel takový plánek.

RORÝS, nebo KAŇKA od pelikána, nemá někdo v PC plán? Honza
mab
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od mab »

S prckem jsme zkoušeli házedlo podle návodu na
http://www.letadlaprokluky.cz/articles.php?article_id=4
Létá pěkně a je fajn poprvé stavět s jistotou, že to poletí. Ty stránky stojí zato pročíst celé, je tam hodně věcí pěkně polopatisticky vysvětlených.

Po čase jsem narazil na http://f4bscale.worldonline.co.uk/scouts.htm , toho jsme taky udělali, je to už s profilem. Plánek jsem o pár procent zmenšil a vešel se na jednu A4.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Odpovědět

Zpět na „Volný let“