Jara11 píše:Nereaguji na předchozí příspěvky, ale mám dotaz. Jak funguje toto zařízení, pokud nejsou trimy v neutrálu? Mám dotrimováno, aby ero letělo rovně, ale trimy nejsou na nule. Umí to načíst tuto odchylku? A jak je to v případě letových režimů, když je trimování mezi polohami mírně odlišné...
Trimy modelu samozřejmě nemusí být v neutrálu. Ale po každé změně vytrimování modelu je nutno znovu "resetovat" trimování u Guardiana. Ono je to trochu nešťastně pojmenované jako "resetování trimů a horizontální polohy", případě "Resetování pouze trimů". Zatímco jsme zvyklí na to, že u PC reset znamená obnovení
původního nastavení, zde to vlastně znamená přizpůsobení Guardiana
aktuálnímu nastavení modelu.
Co se letových režimů týče, záleží na tom, jestli stejným přepínačem jako režimy letu ovládáte i módy Guardiana, nebo nikoliv. Jde-li o stejný přepínač, bude asi nutné letové režimy deaktivovat - to byl i můj problém, popsaný v předchozích příspěvcích. O druhé možnosti mohu jen spekulovat: Protože se musí Guardián po změně trimování modelu znovu "resetovat", a to je možné pouze během 15 vteřin po zapnutí Guardiána (= vlastně po zapnutí přijímače, protože nulová poloha přepínače sice eliminuje zasahování Guardiána do ovládání modelu, ale nevypíná napětí), plyne z toho, že že sice můžete letové režimy používat, ale při zapnutí módu Guardiana 2D nebo 3D bude pravděpodobně nutno mít zapnutý právě jen ten letový režim, ve kterém jste Guardiana resetoval. Pro ostatní letové režimy bych v takovém případě nezapínal žádný mód Guardiana dříve, dokud bych si v dostatečné letové výšce neověřil, jak na to bude model skutečně reagovat. Nebo bych to raději ani nezkoušel, bylo by to v rozporu s návodem použítí, protože by se jednalo o změnu vytrimování modelu, vyžadující nové resetování Guardiana, a to během letu není za normálních okolností možné.