Vrtule pro coptery

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

Re: Vrtule pro coptery

#121 Příspěvek od Troll »

Johny, příjmení se píše s velkým počátečním písmenem. Ať už si o dotyčném myslíš cokoli , opak je znak neúcty a nedostatku dobrého vychování. :!:
johny107

#122 Příspěvek od johny107 »

Troll píše:Johny, příjmení se píše s velkým počátečním písmenem. Ať už si o dotyčném myslíš cokoli , opak je znak neúcty a nedostatku dobrého vychování. :!:

Opravene moze byt?
Troll

#123 Příspěvek od Troll »

Jasně , může. :)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od koulinek »

Ono to néni tak jednoznačné s těma vrtuleme, už jsem viděl aj velkej octo s Turnigy 14" dřevěnýma vrtulama a nosil s tim aj RED kameru. V komentáři u toho psal že sice bylo třeba dovážit, ale s tahem a tichým chodem byl spokojenej :)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
tomashr

#125 Příspěvek od tomashr »

koulinek píše:Ono to néni tak jednoznačné s těma vrtuleme, už jsem viděl aj velkej octo s Turnigy 14" dřevěnýma vrtulama a nosil s tim aj RED kameru. V komentáři u toho psal že sice bylo třeba dovážit, ale s tahem a tichým chodem byl spokojenej :)

Ono je to třeba vidět tak, že když máš dvojnásobnou rezervu výkonu a stačí ti doba letu, tak ti vlastně může být účinnost ukradená... A tenhle stav vůbec není vyloučen, jen si člověk musí být vědom toho, že rozdíl účinnosti vrtulí je hravě 10, ale třeba i 25%, což pak reálně posune například letový čas beze změny baterek z 10ti třeba na 12-13 minut. Ovšem pokud to člověk nepotřebuje, tak to není třeba řešit.
siki
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od siki »

Tak chlapi, máte už nějaké "letové" zkušenosti s karbonovými vrtulemi z RCTimer? Zvažuju nákup... Dík
Šiki
johny107

#127 Příspěvek od johny107 »

APC su neni spatne, maju dobru aerodynamiku, no RCtimer karbon 11x4,7 su proste super,kupujem aj 10x4,7 pre druhy copter..Inak maju tusim rovnake aj na GLB cosi lacnejsie no pisu tam ze class B tak neviem.
Odtial ma niekto skusenosti?Ale asi radsej RCtimer..
siki
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od siki »

Tak ještě moje zkušenost s karbonovými vrtulemi z RCTimer. Mám 10x4.5. Na první dotek mě překvapila ta váha a pevnost. Jsou skutečně lehoučké a pevné. Motory si s nimi vyloženě pohrávají :D Dobře vyvážené, jen jednu jsem dovažoval pidi kousíčkem pásky. Zatím z nich mám radost. Copter se s nimi dostal zase na trochu vyšší úroveň. Skutečné zatěžkávací letové zkoušky ale teprve proběhnou. V tomhle počasí se mi nikam nechce :) Teď jsem jenom poletoval na zahradě a tam se zdají být OK.
Šiki
ananas

#129 Příspěvek od ananas »

no ja objednal z rctimeru carbon 10x4,7 ty 10x4,5 co sem obednal a zaplatil 22.3. prostě nepřišly :-D na dotazy neodepisují tož tak, asi sem nemel brat sadu 4párů :-D :-D
zskal
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od zskal »

siki píše:Tak ještě moje zkušenost s karbonovými vrtulemi z RCTimer. Mám 10x4.5. Na první dotek mě překvapila ta váha a pevnost. Jsou skutečně lehoučké a pevné. Motory si s nimi vyloženě pohrávají :D Dobře vyvážené, jen jednu jsem dovažoval pidi kousíčkem pásky. Zatím z nich mám radost. Copter se s nimi dostal zase na trochu vyšší úroveň. Skutečné zatěžkávací letové zkoušky ale teprve proběhnou. V tomhle počasí se mi nikam nechce :) Teď jsem jenom poletoval na zahradě a tam se zdají být OK.
Šiki

Tak jak vidím, každý je tady chválí....já jsem měl asi smůlu na špatné kusy. Všechny 4 byly špatně navrtané. Asi je teda ještě jednou zkusím.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
siki
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od siki »

ananas píše:no ja objednal z rctimeru carbon 10x4,7 ty 10x4,5 co sem obednal a zaplatil 22.3. prostě nepřišly :-D na dotazy neodepisují tož tak, asi sem nemel brat sadu 4párů :-D :-D

Já bral taky čtyři páry, aby byly do zásoby :) a do dvou týdnů byly doma.

zskal píše:Tak jak vidím, každý je tady chválí....já jsem měl asi smůlu na špatné kusy. Všechny 4 byly špatně navrtané. Asi je teda ještě jednou zkusím.

Špatně navrtané otvory pro středící kroužky nikde nemám (teda pokud to tak můžu okulometricky posoudit :) ) . A co se křivosti a nevyváženosti týče tak z hlediska vibrací to je paráda. Ale kamerku nevozím. Hodnotil jsem to jen poslechovou a pohmatovou metodou :)

A taky z nich mám takový lepší pocit. Že motorky díky muší váze těch vrtulí rychleji reagují na povely řídící desky. Ale možná je to opravdu jen můj pocit. Ale copter je s nimi určitě ještě stabilnější a zároveň živější než s předešlými vrtulemi. Částečně určitě i díky nižším vibracím. Které však i u původních vrtulí (z HK) po dovážení byly na velmi nízké úrovni.

Šiki
ananas

#132 Příspěvek od ananas »

Tak po týdnu přišly RCtimer carbon 10x4,7... ale těžce nevyvážené teda :-) víc jak plastove z HK a bez vymezovacích kroužků na 5mm hřídel.. je tam jen na 3mm, 4mm a střed vrtule je pro 6mm
jinak máte na vrtulích logo RCtimer jako mají na obrázku? Jestli ty moje nejsou jen nějaká druhá jakost :-D
Ale zato trvdé jsou dost
zskal
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od zskal »

Tak mě přišly z TBS pravděpodobně nejdražší vrtule které jsem kdy kupoval :(
Objednal jsem si tam Graupner E-prop 9x5 za zhruba 37 USD (727 Kč) s poštovným. Ale bohužel Trappy to opravdu už posílá ze Singapuru, takže mi celníci napařili DPH 214 Kč a pošta "výpalné" 180 Kč. Celkově jsem si připlatil 394 Kč, takže mě ty vrtulky přišly na 1121 Kč....no neber to! Trappy Vám na balíček napíše skutečnou hodnotu (žádný gift a pod.), takže ten poplatek je tam celkem jistý...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Kajosek »

za to bych mu "poděkoval" .. píšou Austria, a přitom China
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
matlos

#135 Příspěvek od matlos »

Může někdo říct když budu objednávat z rctimer jestli vzít carbon nylon nebo se vyplatí připlatit za carbon fiber?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“