Multiplex FunCub

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaHenzl

Re: Multiplex FunCub

#391 Příspěvek od HonzaHenzl »

No bude to zabarákovka a shazovat malému balonky a parašutistu. Tak to ještě uvážím :-)
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#392 Příspěvek od Elfew »

Ano, ja jsem mel ve stavebnici uz taky ALU drzak motoru, ty plastove byly pouze v prvnich seriich... tak ci tak jsem ho vymenil za jinej z duralu, ktery ma lepsi vetrani a drobne upravene drzeni motoru... vyhovuje mi to vice nez origo drzak...

k tomu strikani - neni potreba to brousit ani umyvat, proste to nanes v nekolika vrstvach.
-----------------
Muzete mi nekdo vyfotit jak mate umistenou elektroniku ve FC? Po minulem padu jsem musel koupit vyztuhy z USA do trupu a nejak to nemam kam dat... litat jsem s tim lital, ale to umisteni vevnitr me docela ted nevyhovuje takze hledam inspiraci...

---------
Ten BEC od Foxy se nastavuje jak? Musis mit nejakou kartu, nebo jak na to?
Diky
HonzaHenzl

#393 Příspěvek od HonzaHenzl »

Mě třeba perfektně drží na blizzardovi tamya na lexan. Mám tedy stříknuté jen pruhy. Zato uni barva na plast, ta zůstávala hned na prstech :-)

P.S.: Možná jsem natvrdlej, ale křídla nejsou půlená, že? Slepí se v jedno. Já že jsem to někde viděl....
tomasCR

#394 Příspěvek od tomasCR »

HonzaHenzl píše:... křídla nejsou půlená, že? Slepí se v jedno. Já že jsem to někde viděl....

Myslím že možné jsou obě varianty, mě se slepila k sobě nechtěně :-)
Po zalepení těch plastovejch trubiček jsem dělal kontrolu přesnosti vlepení a někde vevnitř zůstala kapička vteřiňáku kterou jsem po sestavení obou půlek rozmáz a už jsem křídla neoddělil. Takže u mě slepeno do jednoho, ale kolega tady je má nechaný půlené.
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od Elfew »

Jop, taky je mam na dve pulky... mam to pak poskladane ve standboxu a ten je vlozeny do kabely co jsem si nechal usit. Pres zimu se na to neprasi a nezabira to tolik mista.
HonzaHenzl

#396 Příspěvek od HonzaHenzl »

Je to divné, v tom případě ty prostřední plastové trubky na jedné straně ze shora nejsou přilepeny. To mi přijde divné. Pokud by se nahoře ten malý čtvereček přilepil, stane se křídlo nerozebíratelné. To samé vlečný háček. Ten bude přilepen jen v jedné polovině křídla a ještě na půl. To je divné. Myslím že to má být primárně v celku. Zase proč by to dělali tak složitě, když by šlo dát trubky přes celá křídla v kuse. No zase by se to nevešlo do krabice. Čert ví.....
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#397 Příspěvek od Elfew »

Tak nakonec jsem koupil externi BEC z HK... dle meho je to uplne stejne jak FOXY ale ma vetsi kondik,,, vzhledove stejne

Uvidime ;)
RedAce

#398 Příspěvek od RedAce »

Co to s těma Funcubama pořád vyvádíte? Bylo to moje druhé letadlo a první letadlo, které vyžadovalo jakoukoli stavbu či osazování. Hotovo jsem měl za víkend, nabarveno za další dva dny, dal tam 6 serv, regl (40A Mystery), motor, vrtuli a šlo se létat. A létám od té doby. Vy tu řešíte pořád nějaké BECy, výztuhy z jůesej a kdesi cosi... Funcub chce létat (a jde mu to skvěle). Za ty prachy radši kupte víc baterek a ten čas věnujte létání. Vy i Funcub si to užijete víc než nějaký externí BEC...
HonzaHenzl

#399 Příspěvek od HonzaHenzl »

RedAce píše:Co to s těma Funcubama pořád vyvádíte? Bylo to moje druhé letadlo a první letadlo, které vyžadovalo jakoukoli stavbu či osazování. Hotovo jsem měl za víkend, nabarveno za další dva dny, dal tam 6 serv, regl (40A Mystery), motor, vrtuli a šlo se létat. A létám od té doby. Vy tu řešíte pořád nějaké BECy, výztuhy z jůesej a kdesi cosi... Funcub chce létat (a jde mu to skvěle). Za ty prachy radši kupte víc baterek a ten čas věnujte létání. Vy i Funcub si to užijete víc než nějaký externí BEC...

:P Já nic neřeším, jen mi zajímalo to křídlo. Je mi to asi celkem jedno jestli bude v celku bo ne :P
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od Elfew »

RedAce píše:Co to s těma Funcubama pořád vyvádíte? Bylo to moje druhé letadlo a první letadlo, které vyžadovalo jakoukoli stavbu či osazování. Hotovo jsem měl za víkend, nabarveno za další dva dny, dal tam 6 serv, regl (40A Mystery), motor, vrtuli a šlo se létat. A létám od té doby. Vy tu řešíte pořád nějaké BECy, výztuhy z jůesej a kdesi cosi... Funcub chce létat (a jde mu to skvěle). Za ty prachy radši kupte víc baterek a ten čas věnujte létání. Vy i Funcub si to užijete víc než nějaký externí BEC...

Funcuba mam jen na odpocinek kdyz zrovna nelitam s helinama... ty byly a vzdy budou pro me to hlavni.

Baterek do FC mam celkem 7kousku :) kdyz nelitam s 450tkou (ktera stejne uz lezi ve skrini a lita se s vetsimi stroji), tak je vsechny rvu do FC.

FC beru jako opravdu oddychovku, stavbu jsem si opravdu uzil a dost veci jsem upravil kvuli jeste lepsimu projevu letu.

Pokud nevis, proc tam ty vyztuhy mam, tak se radeji zdrz komentare ;) nebo si radeji precti par stranek nazpet, kde o tom pisu chytraku ;) kdyby tam byt nemusely, tak je neobjednavam ;)
Jiri

#401 Příspěvek od Jiri »

Dobře omýt jarovou vodou, pak nejlépe ještě obrousit smirkem 600 nebo jemnějším a stříkat sprejem na plasty. FunCub je de fakto Piper a klasická "Piper" žlutá mu vysloveně sekne. U tátova FC díky Piperovské barvě FC na první pohled nepoznal ani modelář, co ho sám má. Nabarvení jednoznačně doporučuji - originální bílá je nudná, sterilní.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
milode

#402 Příspěvek od milode »

Taky mi přišel bílej šíleně prostej :-) . Udělal jsem mu tento kabát.
Přílohy
IMG_7181.JPG
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#403 Příspěvek od Yeah »

Taky jsem si udělal radost FC, taky již s alu přepážkou. Křídlo jsem záměrně slepil, takže jej mám vcelku. Je to pak odolnější. U TwinStaraII jsem je měl odděleně a po čase se vymačkají dosedací plochy, chtěl jsem tomu předejít...
FC mám sice původně bílý s červenými motivy, ale na TwinStaraII (stejný materiál) jsem úspěšně použil klasický akrylátový spray a drží to bez potíží a to jsem nic neodmašťoval ani nebrousil...drobné opravy po přistáních do trávy řeším stříknutím spreje na štěteček a "zaťupkováním".
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
HonzaHenzl

#404 Příspěvek od HonzaHenzl »

milode píše:Taky mi přišel bílej šíleně prostej :-) . Udělal jsem mu tento kabát.

Máš to pěkný. Tak asi taky něco vymyslím....
Kady

#405 Příspěvek od Kady »

Já tedy pro časté létání praferuji nechat EPP jen se samolepkama. Když vidím ty krásné nové FunCuby hýřící barvami po půl roce, tak to je fakt mazec. Bílý je pěkný dlouho. Samozřejmě ale každého věc. Přijde mi to jen jako starost navíc. Prostě na EPP nedrží pořádně nic a stále se bát na něco šáhnout ...

Co se týče křídla, tak nevidím žádný problém ho nechat kvůli převozu odděleně. Trup drží křídla pohromadě díky prolisu dostatečně a vymačkání zde také nehrozí, jako třeba u některých větroňů, kde jde trubka přímo do EPP a né do další zalepené trubky.
Přílohy
FunCub - křídlo
FunCub - křídlo
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“