T-rex 450 Pro - zkušenosti III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kardam

Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti

#541 Příspěvek od Kardam »

Naštěstí se to v letu absolutně vubec neprojevuje, tak aspon to. Mám na vrtulníku ted nějaké vibrace, ale lítá to stejně jako bez jediný vibrace, tak jsem zpokojen.
T-Rex 550, Logo 550 SE, KDS Agile 5.5, Goblin 700, KDS Chase, Goblin 380
Kardam

#542 Příspěvek od Kardam »

Kardam píše:Tak mám takový delikátní problémek. Stalo se mi při lítání, že se mi při piruetě vrtulník zůstal točit a musel jsem přistát autorotací. Nastěstí bez škody. Vrtulník jsem pak roztočil v ruce, vibrace minimální a gyro drželo jak má. Zatahal jsem za táhlo smykátka a šlo krásně z lehka, takže jsem šel zase do vzduchu s tím, že to byla asi náhoda :) Vylítal jsem baterku a pul a stalo se to zase. Tentokrát když jsem dělal pomalejší piruetu. Šlo to dorovnávat, ale z těžka a nakonec jsem zase přistál autorotací bez škody. Gyro samozřejmě zase drží :) Říkám si, že když to šlo dorovnávat, tak servo fungovalo.
Mám gyro GP790 a servo DS425 nalítáno 10 letu. Servo jsem rozebral, převody byly v pořádku, tak jsem je vyčisti a namazal a projel servo na servo testru a chodí dobře. Smykátko chodí krásně a ložiska ve vrtulce taky. Takže mě napadá jen Gyro GP790. Nebo to pořád může být i servem?
Prosím o radu.

Tak servem to není, nové servo MKS DS95i to dělá taky, ale ne tak brutálně. Lítám minutu a nejdenou se vrtulník pořád otáčí ocasem doprava. přistanu a vidím jak servo jede na doraz pomalu. vrátím ho zase jede na stranu. Vypojím baterku, zapojím, servo v pohodě a jdu lítat. Za chvilku zase to samé.
Vypadá to, že budu muset dát gyro GP790 na reklamaci :(
Kardam

#543 Příspěvek od Kardam »

Ještě mě napadlo, jestli to nemůže dělat přijímač, ale to asi ne.
orel

#544 Příspěvek od orel »

Mám problém s velmi pomalou piretou u verze V2 s setovým
vybavením.Celá otočka na obě strany trvá cca 1s při plné
výchylce.
Limity na gyru jsou nastaveny dobře,ocasní vrtulka chodí na zemi
do krajních poloh.Setové gyro nastaveno do režimu HDL se ziskem -40.Vysílač Spectrum DX7s
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#545 Příspěvek od pkotatko »

Problem bude v nastaveni.
Mas tam dve veci. Prvni je nastaveni mechanickych limitu tak, aby jsi vyuzil max. moznou drahu jezdce na osicce vrtulky. To se nastavuje v gyru. Druhe je nastaveni rychlosti rotace. To se nastavuje velikosti vychylky kanalu smerovky ve vysilaci. Zkontroluj si to na servomonitoru.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Sváťa

#546 Příspěvek od Sváťa »

PLS kolegové, chci vyměnit ložiska v kovových "nosičích" hlavní hřídele. (Dva domky pod sebou, v každém je ložislo).
Nicméně ani za použití hrubší síly nemůžu ložiska vytlouct nebo vytlačit ven.
Nemáte na to někdo nějaký fígl?
Chci měnit proto neb mi při roztočení rotoru něco jakoby dře nebo spíše píská a není možné určit zdroj.
Ta ložiska se mi zdají být v poho, nicméně raději je chci preventivně vyměnit všechna.
Jen jak s nimi ven - nebo musím koupit oba celé domky - jdou daná ložiska vůbec vytáhnout???

Díky a všem slunečný den...
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#547 Příspěvek od pkotatko »

Ohrat treba na elektricke plotne. Pak by lozisko melo jit vyklepnout nebo vypadle samo. Stejne tak pri montazi. Pri ohrivani je dobre si na domku udelat carku normalnim mydlem. Az ta znacka zhnedne, je teplota akorat.
Sváťa

#548 Příspěvek od Sváťa »

Díky moc - přemýšlel jsem o nahřátí, ale bál jsem se jestli tak nezničím ložiska (možná jsou z výroby něčím mazána) nebo jestli se mi nezdeformuje ten domek.
Ale vyzkouším to - snad to máš odzkoušené. :)

Ta finta s mýdlem by mě nenapadla - dobrý - no, člověk se učí celý život...
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#549 Příspěvek od pkotatko »

Stara loziska, no u tech je ti to jedno. Nova by se nemela stacit tak ohrat. Samozrejmne je v nich mazaci tuk. S tim mydlem to ber jako max. moznou hranici. Delali jsme to tak u hlinikovych bloku motocyklovych motoru. Tyhle male veci ( ano, delal jsem to takhle i u tech domku na T450 ) ohrivam uz podle zkusenosti a citu.
Junker83

#550 Příspěvek od Junker83 »

Čau všem,mám jeden takovej menší problém s nastavením vrtulky.Nedaří se mi mi nastavit vrtulku tak,aby se mi na obě strany točila stejně rychle.Zkoušel sem ji i otočit,jak je tady psáno,ale bylo to beze změny.Nedal by někdo zkušenější radu?Dík.
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Stanly

#551 Příspěvek od Stanly »

Mam takovy dotaz. Jake ozubeni kardanu odchází nejcastěji to u vrtulky nebo v trupu, případně oboje najednou? Pípadně jestli vždy odchází jen jedno kolo?
A dále se chci zeptat zda nevíte jaký rozdíl je mezi těmito díly oboje jsou na pročko jeden ma oznaceni A:
http://www.benovoletadylka.cz/dily-drak ... p-809.html
http://www.benovoletadylka.cz/dily-drak ... -1927.html
OPR
Kontaktovat uživatele:

#552 Příspěvek od OPR »

Nevím, přiapdá mi že jedno je starej díl, kam se měl vejít menší gyroskop a ten novější je delší pro montáž FBL jednotky ..... ale je to je n můj odhad.
DaveLister

#553 Příspěvek od DaveLister »

Z 90% odchází přední. Někdy to rovné kolečko, někdy to šikmé, to je tak půl na půl.

K těm dílum, když dáš třeba microbeast na ten kratší, bude ti konec plandat, na ten větší se vejde.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Stanly

#554 Příspěvek od Stanly »

Slo mi spise o to ze tech dilu ktere jsou oznacene A a bez A je tam plno tak jaky mam pripadne koupit na DFC tady take.

http://www.benovoletadylka.cz/450-dfc-t ... -1930.html
http://www.benovoletadylka.cz/450-dfc-t ... -2386.html

Pripadne bych napsal do toho obchodu primo.
jirakus

#555 Příspěvek od jirakus »

Chlapi, co se prakticky změní,pokud u 450DFC 3G v nastavení 3G jednotky dám volbu Simulace pádla? Pokud to mám zapnuté i na 90%,nebo deaktivované,nevidím v tom moc velký rozdíl v letu. Jak se chová mechanika,má nějaké rychlejší,nebo pomalejší reakce,nebo se nějak omezí vliv 3G gyra? Jde o to co zvolit? Zapnout, vypnout,nebo tam nechat default 50% ?
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“