Československá letadla

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ok-glider

Re: Československá letadla

#121 Příspěvek od ok-glider »

to bomber
:D
Koukám,že jsme jedné krve.
Oba gigantomani a oba se spoustou plánů.
Ale pěkně jsi mi zdvihl tlak,už jsem se viděl coby nejsilnější letecká armáda v čechách,jen co vrátíme švédům Gripeny :lol:
Mohl by jsi,prosím,aspoň uvést autora výkresu?Stačila by i fotka z mobilu,kdybych se zbláznil a chtěl napadnout Japonce a pomstít Pearl Harbour 8)
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Bomber »

Než se pustíš do 4motoráka,vřele doporučuju nejdřív 2motorák :D Pokud jsi ho už neměl.
Plánek na B-29 nakreslil Don Smith a není zdaleka tak propracovanej jako plánky od Ziroliho.
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
ok-glider

#123 Příspěvek od ok-glider »

Díky za zprávu.
Pro mě je to zatím jen adrenalin,snít o takovém eru a ty jsi mě pěkně vyhecoval.
Vždyt já ještě na starý prkno po otci maloval B-25 v měřítku 1:4,25 na poslepovaný balicí papír.A IL-4.
To je už let.
LibcaR1100S

#124 Příspěvek od LibcaR1100S »

....kdybych se zbláznil a chtěl napadnout Japonce a pomstít Pearl Harbour 8)[/quote]

Jestli by to v tomhle vlákně nechtělo spíše pomstít Mnichov, ne 8) :lol: :lol: :lol:
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od doubravka »

Bomber píše:Než se pustíš do 4motoráka,vřele doporučuju nejdřív 2motorák :D Pokud jsi ho už neměl.
Plánek na B-29 nakreslil Don Smith a není zdaleka tak propracovanej jako plánky od Ziroliho.

tak to uz vim kde byl problem...4motora jsem mel a pak jsem sel do dvoumotora.to se nedivim ze jsem ho rozbil..:-D
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
ok-glider

#126 Příspěvek od ok-glider »

Pro Mnichov mám specielní dárek.
IL-2m3 Čapájevci
:evil:
ok-glider

#127 Příspěvek od ok-glider »

to Pavel Hellrider
http://www.belairdigital.co.uk/Productdetail.asp?Id=291
jediný místo,kde jsem narazil na Liberatora.
Pokud si ho seženeš,tak ti žebra vyřežu.
wingspan 146.6in 372cm
lenght 89,5in 227cm
scale 1/9
Pavel (Hellrider)

#128 Příspěvek od Pavel (Hellrider) »

to Ok-glider

Jo dík. Pokusím se to sehnat. V pondělí jdu tisknout tu Lavočku. Se stavbou váhám. Domluvili jsme se s kámošem že půjdem do "Amerik" a budem lítat formaci. Stejně ten liberátor půjde do československýho zbarvení :lol: Kolik chceš za vypálení? +-autobus :)
ok-glider

#129 Příspěvek od ok-glider »

A o jaký ameriky by šlo?
Koukal jsem na známý a často publikovaný plány,možná bych se přidal.
Cena je asi 90,- za desku topolovky 850x340mm vč.materiálu.Já nejsem profík.A nemusím platit daně.
Zkus u JYRRY prohlídnout jeho archiv,je velice ochotný.
Líbí se mi Ziroli P-51D Mustang,F6F Hellcat a P-47 Thunderbolt.
Jim Pepino má krásnou P-39J Aircobru.
Don Smith má F4F Corsair ws 120" obr!
Plány se dají koupit na ebay.
Je toho dost,něco vyber a já to hromadně vyřežu.
Jsou knížky o historii celých perutí.
Osprey Aviation Elite Unit
332nd Fighter Group.Tuskegee Airmen [Osprey Aviation Elite Units 24 např.
Já chci ted Huricane a Avia 35/135.přes prázdniny. :D
dasintex

#130 Příspěvek od dasintex »

Pokud jde o B-24 tak na tu mám plánek v PDF. Rozpětí 97". Mám k ní i nějaké knížky a možná bych sehnal i fotky.
Pavel (Hellrider)

#131 Příspěvek od Pavel (Hellrider) »

to Ok-glider

Pokud budeš stavět tu B-29 tak by to bylo ideální. Dočetl jsem se tu že je lepší jít napřed na dvojmotorák a pak až čtyř. No jsem ten typ blázna co půjde rovnou na čtyřmotoráka :D kamarád bude mít P-51. Chceme nacvičit formaci ;) možná ho ukecám rovnou do B-24 a to by bylo ideální. :) Jinak jak jsme se bavili o těch motorcích tak se mi podařilo sehnat kontakt na chlapa co se tím živí a není tak daleko ode mě :) potřebuji se s ním spojit a zeptat se ho na zakázkovou lhůtu. Popřípadě bych mu pomohl s pár věcma a snad by přistoupil na hvězdicového devítiválce :) ještě sem napíši ;) Ještě jsem nedořešil pár věcí. S motory by nebyl takový problém jako se zatahovacím podvozkem. Asi bych to vyřešil hydraulikou. Servo je příliš slabé na nezpevněný povrch nebo "nouzovku" a potřebuji vyhrabat článek z nějakého časopisu (myslím, že to bylo v MPH ((nebo taknějak)) o našich Liberátorech) Každopádně bude dosti velkej a hlavně bude v československým zbarvení :) a zřejmě se bude jmenovat: "Zuzanka" :lol: Každopádně teď pracuji na brzdách a potřebuju získat nějaké informace o modelářské hydraulice :)
ok-glider

#132 Příspěvek od ok-glider »

http://www.youtube.com/watch?v=UPgdXYTWmBw
B-29 1/5
rozpětí 861cm
délka 603,5cm
váha 200kg
motory 4x100ccm Quadra
Máš na mysli něco takového?
8)
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Bomber »

Pavel (Hellrider) píše:to Ok-glider

Pokud budeš stavět tu B-29 tak by to bylo ideální. Dočetl jsem se tu že je lepší jít napřed na dvojmotorák a pak až čtyř. No jsem ten typ blázna co půjde rovnou na čtyřmotoráka :D kamarád bude mít P-51. Chceme nacvičit formaci ;) možná ho ukecám rovnou do B-24 a to by bylo ideální. :) Jinak jak jsme se bavili o těch motorcích tak se mi podařilo sehnat kontakt na chlapa co se tím živí a není tak daleko ode mě :) potřebuji se s ním spojit a zeptat se ho na zakázkovou lhůtu. Popřípadě bych mu pomohl s pár věcma a snad by přistoupil na hvězdicového devítiválce :) ještě sem napíši ;) Ještě jsem nedořešil pár věcí. S motory by nebyl takový problém jako se zatahovacím podvozkem. Asi bych to vyřešil hydraulikou. Servo je příliš slabé na nezpevněný povrch nebo "nouzovku" a potřebuji vyhrabat článek z nějakého časopisu (myslím, že to bylo v MPH ((nebo taknějak)) o našich Liberátorech) Každopádně bude dosti velkej a hlavně bude v československým zbarvení :) a zřejmě se bude jmenovat: "Zuzanka" :lol: Každopádně teď pracuji na brzdách a potřebuju získat nějaké informace o modelářské hydraulice :)

Až budeš u toho chlapa,co tím živí,tak se nazapoměň domluvit na stavitelných vrtulích.Bylo by to hodně efektní.Startér na každým motoru by měl být samozřejmostí.Nahazovat je rukou by bylo trapný.
Podle toho,jaký máš plány,musíš mít asi už hodně zkušeností.Občas si nevím s něčím rady a potřeboval bych se na někoho takového obrátit.Třeba ta hydraulika a brzdy mě hodně zajímají.Můžeš sem dát i nějaký fotky svých modelů?
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Rosta2 »

No mám takový dojem, že pekelný jezdec, si z nás tak trochu začíná dělat vrtulku :evil:
dasintex

#135 Příspěvek od dasintex »

Když je tu řeč o čtyř a dvoumotorácích...Není náhodou lepší mít čtyřmotoráka než jen dvou? Mám teď na mysli benzin, žhavík, prostě vše krom elektriky. Přece jen když mi u čtyřmotoráka zdechne jeden motor, tak ztratím jen čtvrtinu tahu a ne půlku jako u dvoumotoráka. Je mi jasný, že ani tak to není žádná pohádka, ale přece jen je lepší mít 3/4 tahu než jen jednu 1/2 nebo ne?
Odpovědět

Zpět na „Makety“