Turnigy 3D-H 3-Axis Flybarless system - zkušenosti, rady

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
Howking
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 3D-H 3-Axis Flybarless system - zkušenosti, rady

#31 Příspěvek od Howking »

Nejde o to co si můžeš a nemůžeš dovolit - tak by sis hol dovolil jen polovinu svého vozového parku. Číňani nejsou levní proto, že mají levnou pracovní sílu a součástky, ale proto, že neplatí vývoj a práci vývojářů. Takže když si to kupuješ, okrádáš vývojáře. Je to stejné, jako by někdo jiný nezaplatil za práci tobě. Já jsem taky socka , tak mám jen dvě heliny a to je vše. Nic víc nemám. (a tu druhou se snažím ještě prodat) - ale nebudu okrádat jiné lidi jen proto abych měl strojů pět. Nemám nic proti čínským výrobkům, které nejsou ukradené Koupil jsme si čínský HobbyWing regl, ale jeho ukradenou kopii Turnigy, která je ještě levnější si nekoupím. Nejsem zloděj.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od tomasvrx1 »

Howking píše:Nejde o to co si můžeš a nemůžeš dovolit - tak by sis hol dovolil jen polovinu svého vozového parku. Číňani nejsou levní proto, že mají levnou pracovní sílu a součástky, ale proto, že neplatí vývoj a práci vývojářů. Takže když si to kupuješ, okrádáš vývojáře. Je to stejné, jako by někdo jiný nezaplatil za práci tobě. Já jsem taky socka , tak mám jen dvě heliny a to je vše. Nic víc nemám. (a tu druhou se snažím ještě prodat) - ale nebudu okrádat jiné lidi jen proto abych měl strojů pět. Nemám nic proti čínským výrobkům, které nejsou ukradené Koupil jsme si čínský HobbyWing regl, ale jeho ukradenou kopii Turnigy, která je ještě levnější si nekoupím. Nejsem zloděj.

Nečetl jsem předešlou diskuzi ale jen raguji na tento příspěvek. Nemohu s tímto názorem souhlasit. Ty za výrobek zaplatíš. Takže zloděj nejsi ! Zloděj v tomto případě je TURNIGY a né konečný spotřebitel který si TURNIGY koupí. A to bez emocí.... Zda to podporovat nebo ne je na možnostech každého z nás.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Howking »

Pokud by jsi zaplatil stejnou cenu, jako za originál, pak je zloděj Turnigy, ale jelikož zaplatíš o víc jak cenu vývoje méňe, tak jsi zloděj taky, leda, že bys to koupil od Turnigy - jim zaplatil za materiál a kompletaci a pak ještě poslal zbytek výrobci.

A není to o možnostech, ale o morálce. Chudoba neopravňuje nikoho krást. A tohle je čistokrevná zlodějina.
youtube.com/heyingosl
Dzarin

#34 Příspěvek od Dzarin »

Howking píše:Pokud by jsi zaplatil stejnou cenu, jako za originál, pak je zloděj Turnigy, ale jelikož zaplatíš o víc jak cenu vývoje méňe, tak jsi zloděj taky, leda, že bys to koupil od Turnigy - jim zaplatil za materiál a kompletaci a pak ještě poslal zbytek výrobci.

A není to o možnostech, ale o morálce. Chudoba neopravňuje nikoho krást. A tohle je čistokrevná zlodějina.

To je hloupost, nevím proč bych měl být zloděj já, rozumně smýšlející kupující si vybírá na základě ceny a užitku, nevidím důvod proč si kupovat věc, která mi přinese stejný užitek za vyšší cenu (pokud nechceš podporovat třeba kamaráda prodejce, případně značku atd.), v některých případech jsou ty ceny nesmyslně přemrštěný. Samozřejmě něco stojí započítání vývoje atd. ale není možný aby to bylo třeba 2x tolik co stojí celej regl, vrtule, motor.. Je každýho věc jestli chce záruku a kvalitu, či ušetřit. Pokud ti přijde morálně špatný kupovat kopie, pak věř, že kdyby originální výrobce mohl nasadit vyšší cenu, např. z důvodu monopolu, tak to udělá, na tebe se z vysoka vyse** a nemyslí na to, že ty jsi přeci ten hodný, jde jim především o zisk.
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
krtek2k

#35 Příspěvek od krtek2k »

když budeš kupovat čórku , tak podporuješ zloděje , motivuješ je k dalšímu kradení , jsi spoluviník.
Krásně to je u mobilů , před hospodou ti někdo nabídne estrojku za čtyřku , když to koupíš , tak to můžeš používat jako malej tablet , nebo do toho strčit simku a čekat na telefon od cajtů , stejně ti ho vezmou, přijdeš vo svou čtyřku a nebudeš mít nic , zatím co ten zloděj je motivovanej znova krást , pač má od tebe čytřku a ty jen oči pro pláč :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Dzarin

#36 Příspěvek od Dzarin »

No tak asi je trošku rozdíl kupovat kradené zboží a věci z HK, navíc není povinností kupujícího zjišťovat si jestli patří prodejce do skupiny "hodných", ale pokud ti to přijde stejný, tak nemá smysl sem nic dál psát...
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od ddano007 »

Clapci, nic proti diskusiam o moralke. Jedine, na co som reagoval, je, ze su tu tri strany diskusie o vsetkom moznom, ale nic o skusenostiach s Turnigy 3D-H.
Toz neviem, ci by nebolo od veci dat tomu iny nazov a supnut to do ineho chlievika ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Howking
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Howking »

Dzarin píše:....v některých případech jsou ty ceny nesmyslně přemrštěný.
- myslíš? Tak si uvědom, že na dané věci pracovalo třeba rok pět lidí a ti měli plat - dejme tomu, že jen 15 měsíčně - to máš 15*12*5 - tedy skoro milion. NO a kolik si myslíš zě se takového bezpádla s vývojem za milon prodá kusů? Zvlášť při množství konkurenčních bezpádel. Prodá se dejme tomu 1000. To máš 1000 kč na bezádlo. Dalších 1000 za mzdy těch co to kompletují a jsi na 2000 za bezpádlo proti Číně navíc - a to tam není žádný zisk.
Prostě dnes má většina věcí minimální možnou cenu a jestli to číňani dokáži slevnit tak jedině za cenu zprostředkování krádeže pro kupujícího - protože kupují ci je ten hlavní zloděj - používá technologii, jejíž vývoj nezaplatil.

A to že hobbyking je z valné většiny o zlodějně ví téměř naprosto každý - každý tam hledá kopii něčeho a pak se na letišti dokonce chlubí, že má kopii něčeho - tedy se chvástá, že to ukradl.
youtube.com/heyingosl
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Elfew »

Nevim zda mam brecet nebo se smat. Osobne radeji podporim HK nez vyrobky s premrstenou cenou u nas...

Na heliny nakupuji original dily, ale na zahranicnich eshopech - helikraft, rc711 atd - cena mnohdy i o 50% mensi nez v cr

Vse ostatni co pouzivam na bublinkova letadla tak z HK, kvalita bez problemu a naprosta spokojenost.
-----
@Howking - divej, at si lidi kupuji co chteji, je to jen jejich vec a jejich penize. Ty nemas pravo tyto lidi odsouvat na druhou kolej a nazyvat je tak jak jsi je tu nazval. Ty si nakupuj treba co.chces, ale to.co si kupuji ostatni, to ti muze byt opravdu jedno... 90% prispevku je tu od tebe offtopic a doufam ze to vezmou moderatori v potaz. Nezlob se na me ale trosku to tady prehanis...
Howking
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Howking »

Elfew píše:@Howking - divej, at si lidi kupuji co chteji, je to jen jejich vec a jejich penize. Ty nemas pravo tyto lidi odsouvat na druhou kolej a nazyvat je tak jak jsi je tu nazval. Ty si nakupuj treba co.chces, ale to.co si kupuji ostatni, to ti muze byt opravdu jedno... 90% prispevku je tu od tebe offtopic a doufam ze to vezmou moderatori v potaz. Nezlob se na me ale trosku to tady prehanis...
- to právo mám. Jsou to zloději a není o tom diskuze. Já sám jsem věnoval rok vývoji něčeho, na co byl po dvou dnech crack a čeho se stáhlo 8000 kusů a zaplatilo mi 50 lidí. A přitom můj výrobek stál pouhých 10$ - vůbec to není o tom, že by něco bylo drahé, ale když se zlodějnou ušetřit třeba jen dolar, tak to za to stojí. Já osobně se příště zvysoka na vývoj vyseru a tady bych se nedivil, kdyby se na to vykašlali i výrobci elektroniky pro heliny a díky těmhle zlodějům už budem navždy lítat stejný čínský hnůj. I za dvacet let.

Jak jsem níže doložil na příkladu, tak originální výrobky nejsou předražené - jen zlodějnou jdou ještě zlevnit.

Samozřejmě, to že si naši obchodníci (ale všímám si že už to přechází) nabírají přemrštěné marže nepopírám a je svaté právo si to koupit venku, ale originál a zaplatit výrobci za tu práci, kterou věnoval vývoji toho abychom mohli lítat s něčím lepším než před deseti lety.
youtube.com/heyingosl
Mikelo

#41 Příspěvek od Mikelo »

Sám máš jistě vše a to úplně vše koupeno i s poplatky na vývoj a čert ví co ještě. OSA pošleš korunu vždy když si zapískáš nějaký cizí motiv...
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Elfew »

Hold i takovy je zivot a riziko podnikani ;)

Ja osobne nebudu do bublinkoletu za par stovek rvat vybaveni mnohonasobne prevysujici jeho cenu... U helikopter je to jina vec, tam bych si cinu nenarval ale jsou urcite typy stroju kam ta cina patri...

Uvedu priklad - na poletani a odreagovacku od helin mam Fun cuba, koupil jsem do neho hitec serva, foxy combo set motor s reglem a co se nestalo... Podvedome jsem si rikal, ze tech par tisic navic co me to stalo oproti HK mi doda na kvalite letu a budu mit mene problemu... Ale houby, regl odesel po par tydnech, motor mel vychozene lozisko po pul roce... Hitec serva mi odchazeli jedno za druhym na kridylkach...

Kolega co si stavel soubezne se mnou Fun cuba tak objednal Cinu z HK a zatim.nemusel vymenit ani jednu vec... Proto od te doby beru pouze turnigy motory a cina serva...

Firmy si za to muzou sami, vysvetli mi jak znackove servo za 800 odejde a servo z ciny za stovku slape jako hodinky.... Znackovy motor ma vybehana loziska, esc odejde ale motor z ciny a esc z hk drzi a jsou bez problemu???

Proste z toho plyne, ze do bublinkoletu od te doby davam pouze kopie a rikej mi co chces o kvalite a vyvoji v techto firmach... Mam na to svuj nazor.

-------
Porad jsi bohuzel nenapsal kdo ti dal pravo hazet vsechny lidi do jednoho pytle? To ze ti nevyjde tvuj projekt neznamena ze jsme vsichni co si kupuji z hk ti spatni... Uvedom si co pises, at uz litas s helinama jak dlouho chces, jsi porad a jenom budes porad radovy modelar a ne nadclovek
Howking
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Howking »

Elfew píše:Porad jsi bohuzel nenapsal kdo ti dal pravo hazet vsechny lidi do jednoho pytle? To ze ti nevyjde tvuj projekt neznamena ze jsme vsichni co si kupuji z hk ti spatni... Uvedom si co pises, at uz litas s helinama jak dlouho chces, jsi porad a jenom budes porad radovy modelar a ne nadclovek
- já taky kupuji na HK, ale nikdy ne kopie něčeho, co ukradli (třeba teď mi přišly XT90 konektory - jinde prostě nejsou, než na HK). Ale to co kupují kopii něčeho, co vyvinul někdo jiný to dělají vědomě a chlubí se tím, že je to kopie toho a toho - ti jsou prostě zloději a do jednoho pytle patří. (ale to už jsem říkal i předtím)
youtube.com/heyingosl
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od ddano007 »

Howkingu, to ze ti niekto cmajzol, co si vyvinul je smola. Ale tvoje svate rozhorcenie na vsetkych mierne prehanas. Inak, k mojmu prekvapeniu, poznam ludi co robia software a tiez nemaju problem si stiahnut cracknuty software :( Ze vela veci nie je ferovych je prvavda. Ze kradez je kradez, je tiez pravda. Ale tiez nie je ferove, aby som dal ja s mojim platom za WinXP 80E ( ci kolko to stalo) a Nemec s jeho platom tiez. A kedze mam doma tri pocitace, nebolo to malo... Takze na veci sa da pozerat aj z roznych uhlov pohladu.
A stale si myslim, ze nejaky admin by mal toto vlakno premenovat a supnut niekam inam.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Elfew »

Howking a co ti cinani okopcili ze ti ten vyvoj nevysel/! Pochlub se a treba tvuj postoj lepe pochopime
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“