GAMA 2100 - RTF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
carione
Kontaktovat uživatele:

Re: GAMA 2100 - RTF

#526 Příspěvek od carione »

Jsem si nahral ještě nějake foto 8) :lol: 8)

[album]2864[/album][album]2863[/album][album]2862[/album][album]2859[/album][album]2857[/album][album]2853[/album]
[album]2865[/album]
Carione-T9X || BETA 1400 III | GAMA 2100
"Vzlétnout můžeš, přistát musíš."
www.carione.cz
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od Andrews »

Nevím jestli jste někdo zkoušel origo motor a sklopku 10x6, ale i když ecalc ukázal, že to bude dobrý a lepší účinnost motoru tak opak je pravdou :cry: Vytáhl jsem jsem jednu zatáčku a IMHO pro nedostatek výkonu čumákem k zemi. Tentokrát budu vařit vodu až po konec kabiny, protože čumák celej doleva.... :roll:
Ještě je možnost, že předchozí pád odnesl i motor, ale pocitově na zemi byl OK. Příště rozhodně udělám měřenou zkoušku motor/vrtule ve stojanu ...
azzzy
Kontaktovat uživatele:

#528 Příspěvek od azzzy »

Andrews píše:Nevím jestli jste někdo zkoušel origo motor a sklopku 10x6, ale i když ecalc ukázal, že to bude dobrý a lepší účinnost motoru tak opak je pravdou ...

Já tedy nevím, ale v technických údajích je u Gamy uváděna sklopka 10x7, tak si nemyslím, že by 10x6 měla být lepší. Možná tak 11x6...
Manny

#529 Příspěvek od Manny »

Nazdar páni, trochu odbočím: vracím se k lítání po letech, dřív jsem lítal konstrukční motoráky. Abych se do toho znova dostal, rozhodl jsem se koupit EPP plachťáka. Původně jsem byl rozhodnutej pro Skyclimbera, ale po přečtení tohoto vlákna jsem na vážkách. Vím, že už to tu několikrát bylo, ale nikdo to více nerozvedl - tedy srovnání Skyclimbera a Gamy. Můžete někdo porovnat z praxe? Zajímá mě, jak který éro nosí, jak je na tom s minimální a max. rychlostí, jak s pronikáním, obratností, kvalitou konstukce a materiálu(vybavení neřešte) ... Vím, Gama má možnost klapek což hraje pro ní. Navíc to bude asi moje první a poslední EPP a tak bych rád vybral dobře a proto mě zajímají vaše pokud možno objektivní názory, tedy plusy a mínusy pro oba modely. Gamu bych nejspíš koupil KIT. Lítat jsem to zatím viděl jen na Trubce a z toho člověk moc nemá, vlákna mám projetý obě a je to tak 55:45 Gama:Sclimber
Díky
kope
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od kope »

Manny píše:Nazdar páni, trochu odbočím: vracím se k lítání po letech, dřív jsem lítal konstrukční motoráky. Abych se do toho znova dostal, rozhodl jsem se koupit EPP plachťáka. Původně jsem byl rozhodnutej pro Skyclimbera, ale po přečtení tohoto vlákna jsem na vážkách. Vím, že už to tu několikrát bylo, ale nikdo to více nerozvedl - tedy srovnání Skyclimbera a Gamy. Můžete někdo porovnat z praxe? Zajímá mě, jak který éro nosí, jak je na tom s minimální a max. rychlostí, jak s pronikáním, obratností, kvalitou konstukce a materiálu(vybavení neřešte) ... Vím, Gama má možnost klapek což hraje pro ní. Navíc to bude asi moje první a poslední EPP a tak bych rád vybral dobře a proto mě zajímají vaše pokud možno objektivní názory, tedy plusy a mínusy pro oba modely. Gamu bych nejspíš koupil KIT. Lítat jsem to zatím viděl jen na Trubce a z toho člověk moc nemá, vlákna mám projetý obě a je to tak 55:45 Gama:Sclimber
Díky

Sice nemám srovnání obou modelů (to asi málokdo), ale pokud by se ti chtělo přijet na Prahu 9, P8 (Bohnice), případně na Jarov, tak ti Climbera předvedu naživo a pokud lítáš plyn na levém kniplu (ideálně mode4), tak ti ho klidně půjčím i "na páčky". Třeba ti osobní zkušenost pomůže s rozhodováním.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Manny

#531 Příspěvek od Manny »

Díky za nabídku, do SZ ti pošlu tel.číslo a když půjdeš lítat, tak dej vědět. Jestli Bohnice, nebo Jarov je mě jedno.

Ještě by se mohl ozvat z Prahy a okolí někdo s Gamou. Páčky v ruce mít nemusím :D
kope
Kontaktovat uživatele:

#532 Příspěvek od kope »

Ok, koukám na windguru a vypadá to, že bych mohl jít v sobotu večer, tak kolem 7, možná i v neděli, pokud nepovezu děti na nějakou soutěž. Ozvu se.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Lupac

#533 Příspěvek od Lupac »

Manny píše:Nazdar páni, trochu odbočím: vracím se k lítání po letech, dřív jsem lítal konstrukční motoráky. Abych se do toho znova dostal, rozhodl jsem se koupit EPP plachťáka. Původně jsem byl rozhodnutej pro Skyclimbera, ale po přečtení tohoto vlákna jsem na vážkách. Vím, že už to tu několikrát bylo, ale nikdo to více nerozvedl - tedy srovnání Skyclimbera a Gamy. Můžete někdo porovnat z praxe? Zajímá mě, jak který éro nosí, jak je na tom s minimální a max. rychlostí, jak s pronikáním, obratností, kvalitou konstukce a materiálu(vybavení neřešte) ... Vím, Gama má možnost klapek což hraje pro ní. Navíc to bude asi moje první a poslední EPP a tak bych rád vybral dobře a proto mě zajímají vaše pokud možno objektivní názory, tedy plusy a mínusy pro oba modely. Gamu bych nejspíš koupil KIT. Lítat jsem to zatím viděl jen na Trubce a z toho člověk moc nemá, vlákna mám projetý obě a je to tak 55:45 Gama:Sclimber
Díky

Nazdar,
Tak já mám srovnání obou modelů, jiné modely ani nemám první jsem si pořídil Skyclimbera a jako další záložní stroj Gamu.
Oba modely mají stejnou baterii Lipol 2200 ostatní výbava(motor, vrtule, regulátor) je setová. Modely nerozebírám mám je stále sestavené tak neřeším porovnání složitosti přípravy k letu.
Podle mého názoru je Skyclimber lepší proto že má správně poměr výkon motoru a hmotnost.
Letové vlastnosti při motorovém letu jsou vynikající.
Gama2100 díky vyšší hmotnosti u mě je to 1380g letová a to jsem jen dovážil levé křídlo 8g a dal baterku do předu nad serva na držák 14g jinak bez úprav, asi jsem natrefil na nějaký těžší výlisek EPP.
Letové vlastnosti při motorovém letu jsou mizerné a při létání ve větru je výkon motoru nedostatečný, je třeba být předvídavý a moc si nezaletět po větru návrat zpět je náročný.V klidném počasí za slabého větru lítá krásně
Letové vlastnosti v klouzavém letu u obou modelů jsou velmi dobré Gama je rychlejší a udělá vývrtku jako skutečný akrobat a pěkně v ní zrychluje, vybírá okamžitě. Použití klapek na přistání je příjemné, ovládám je pravým potenciometrem (Optic 6)
Už o tom tady byla diskuze a dám za pravdu těm co tvrdí že by Gama měla mít silnější pohon.
Já si Gamu koupil už létanou a hlavní motivací bylo mít ještě jeden náhradní větroň a když už tak aby měl klapky :D .
Gamu najdeš na bazarech na prodej dost často, Skyclimbera jen zřídka kdo ho má už ho nevymění 8)
Howgh
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
Manny

#534 Příspěvek od Manny »

Díky moc! A jen pro doplnění: Kolik má letovku tvůj SkyClimber?

A ještě mě napadla pošetilá otázka: :D Kdyby ses z nějakýho důvodu musel zbavit jednoho letadla, který by sis nechal :?:

A jaký motor bys do Gamy dal?
Lupac

#535 Příspěvek od Lupac »

Dnešní hmotnost s nabitou baterii :D je 1008g, model je opravovaný tmelem(vrypy a škrábance) a má vlepeny boční výztuhy do vnitřního prostoru trupu v místě baterie po opravě (pád na malé rychlosti před přistáním asi ze 3m ulomený předek).
Protože mám plochu před barákem tak lítám furt ráno večer v zimě v létě.
Závady: servo křidélka prasklé převody reklamace nebyla uznaná, servo směrovky něco v elektronice vyměněno v rámci reklamace.

Nechal bych si SkyClimbera

"A jaký motor bys do Gamy dal?" Tak to opravdu nevím ale to už tady řešili odborníci tak zalistuj pozpátku.
Pěkný večer
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
carione
Kontaktovat uživatele:

#536 Příspěvek od carione »

Ahoj, precetl jsem asi pulku vlakna a jelikoz mam taky gamu tak mam takovou otazecku.

Je tu nekdo kdo menil ten "super plastovy" kuzel za neco trozku lepsiho ? Nechci nic extra, ani jine miry, vykon vrtule mi dostacuje.

Kuzel mi totiz po padu napraskl a v pastorku se mi podarilo servat jeden zavit u toho mrnavyho imbusoveho sroubku, co tam je. (jsou dva) .

Tak bych to rad nahradil necim treba y hliniku, nebo z ceho se to dela.. Nejake navrhy, nebo alespon miry co to je za kuzel? nejsem doma, tak nemuzu zmerit.

Diky za odpoved.
www.carione.cz
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od Andrews »

Nezkoušel jste někdo dát do gamy motor o průměru 35mm? Originál je 28mm...
Už tejden přebírám jaký motor dát místo originálu a ne a ne se něčeho dobrat. Ideálně mě vychází právě motory typu D3536.
Počítám s letovkou alepoň 1300g.
carione
Kontaktovat uživatele:

#538 Příspěvek od carione »

Andrews píše:Nezkoušel jste někdo dát do gamy motor o průměru 35mm? Originál je 28mm...
Už tejden přebírám jaký motor dát místo originálu a ne a ne se něčeho dobrat. Ideálně mě vychází právě motory typu D3536.
Počítám s letovkou alepoň 1300g.

Ahoj, osobne nevim k cemu je potreba lepsiho motoru :) Gama je vetron, a jelikoz ji vlastnim uz nejaky ten patek a naletano ma cca 30 hodin, vse mi plne dostacuje. Po konzultaci s dalsimi rc modelari jsme dospeli k nazoru (i oni), ze staci jen nejaka lepsi sklopka s kuzelem. Vykon je podleme dostacujici.. Jsem pohodovy a letam hlavne pro relax, takze stavajici sklopku z kuzelem nahradim kvalitnejsi a SETovou co tam je dam pryc, stejhne mi pri jednom mensim padu na cumak praskl ten kuzel.. Takze carbonova sklopka z HK 10*7 (to je i original pokud nekecam) a kuzel 50mm z HK a je to. Uz tak to lepe poleti nahoru a pak jen plachtit a termikovat 8)

Update: Prosimte, prumer osy SEToveho motoru nahodou nevis ?
www.carione.cz
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od Andrews »

Nojo ale 10x7 mi přijde jako atyp, ale není problém sehnat 10x6. Na tu by to chtělo o krapet jinačí motor.
Rád bych přidělal gopro a poletoval s kamerou a i proto hledám silnější pohon co to uveze...
carione
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od carione »

Aha, tak to pak jo. nevim kolik vazi GOPRO, ja mam kameru MD80

http://gadgets.heureka.cz/mini-kamera-md80-hd-720p/

(samozrejme ne za 950,-, ale asi za 350 z Aukra ;-) )

pridelanou na jedne strane kridla a jedine co mi to dela tak ze musim pridat trochu na druhou stranu kridelko, ma to snahu trochu zatacet a brzdit.. Jinac zadny problem se vzletem...

tady je to co vymenim, tu zidly nerez :-)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_wishListPublic.asp?email=alesvonka@gmail.com&idCustomer=868353

Jinac to zkuz zatizit na tech 1300g co pocitas a jestli se to doplachti nahoru tak je to ok :-) Motor ti ale neporadim, takovy zaber jeste nemam.. Ale myslim ze to nekde zpet ve vlakne uz nekdo resil..
www.carione.cz
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“