Viking 2-E a další modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
lipan

Re: Viking 2-E a další modýlky

#871 Příspěvek od lipan »

Mně baterka u 8FG odešla při nabijení ,po 14 dnech provozu, není nad lipolky.
Jinak včerejší polétání, je to neupravené ,ale není čas a peníze na nový GH3. :D
http://spinfly.rajce.idnes.cz/19.5.2013
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od Milan Nes »

tak to je mi teda lito .... ja tam mam uz 3 roky starej futaba origo nimh pack, sice vydrz nic moc ale pouzivam ho uz leta ...
no asi taky prezbrojim na lipo, ale jestli robe udelalo takovejhle error tak to je na zabiti, nechapu, stejne vysilacka rve tak kdo by s tim lital ...

dyt preci logika rika radeji znicit baterku nez zabit ero ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#873 Příspěvek od lakotamm »

Všetci hovoria o nespoľahlivosti Lipol vo vysielačoch. No vidím, že je lepšie mať Lipolku z HC a dobre sa o ňu starať ako Lipolku od Robbe s "kurvítkom". :)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#874 Příspěvek od ST »

Jde o to, že při každém nabíjení musíš otvírat kryt baterie, aby jsi připojil balanční konektor. Jak dlouho si to ten plast nechá líbit je další věc. Z toho důvodu jsem zatím z LiPo vycouval. Až bude rádio po záruce, tak si s tím nějak poradím. Zatím se mi do toho nechce vrtat.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
porucik

#875 Příspěvek od porucik »

Asi před půl rokem jsem pořídil novou T8FG, má baterku Li-Ion 2s, ale na nabíjecím adaptéru je uvedeno TX LiPo Loader output 8,4 V DC, to by mě nenapadlo, že k tomu dají špatnou nabíječku. Už jsem ji od té doby párkrát dobil místo na 8,2V tedy na 8,4V, tak jestli ten popsaný karambol není něco podobného.
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#876 Příspěvek od PepaK »

ST píše:Jde o to, že při každém nabíjení musíš otvírat kryt baterie, aby jsi připojil balanční konektor. Jak dlouho si to ten plast nechá líbit je další věc. Z toho důvodu jsem zatím z LiPo vycouval. Až bude rádio po záruce, tak si s tím nějak poradím. Zatím se mi do toho nechce vrtat.

Vydrží to v pohodě mněl jsem to na 8-ce 2 roky a teď mam v 14-ce orig Robbe s vyndaným kurvítkem a druhou Li-Fe z HK a je to v suchu :D
tpk

#877 Příspěvek od tpk »

A co vlastně to udělátko od Robbe dělá resp. má dělat, krom toho že posílá modely k zemi?
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#878 Příspěvek od lakotamm »

tpk píše:A co vlastně to udělátko od Robbe dělá resp. má dělat, krom toho že posílá modely k zemi?

Odpojí napájanie vysielača bez upozornenia a pokiaľ viem aj rozhadzuje články.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
tpk

#879 Příspěvek od tpk »

No a co MÁ dělat?
RedAce

#880 Příspěvek od RedAce »

Mě podobná věc docela zarazila u "speciální" baterii do vysílače Turnigy. Baterka má ochranu proti podbití, která ji odpojí, když příliš klesne napětí na článek. Že při tom člověk odepíše model za x tisíc je jedno. Hlavně, že se ochrání baterka za 14 dolarů. Ale myslel jsem si, že podobnou ptákovinu vymyslí jen číňan...
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#881 Příspěvek od Staifus »

Docela by mě zajímalo, jestli je reálné z nich vytáhnout náhradu vzniklé škody... Co by to obnášelo? Dokumentace z havárie? Odhad ceny modelu? Soudní cestou? No držim palce...
Člověk se snaží to mít postavený na 120% kvalitně, nezbořit to na ruce a ono tohle :?
meresjev.007

#882 Příspěvek od meresjev.007 »

Od dodavatele nic nevysoudíte. Každý předpokládá, že na jedno nabití můžete provozovat vysílač určitou dobu. Kdo z vás dokáže dodavateli, že mu vysílač chcipnul hned po nastoupání modelu do 300m a náskledně došlo k výpadku na vysílači vďaka kurvítku, které tady popisujete, tak před takovým machrem smeknu a sežeru celý svůj model bez přílohy.
Já být tím dodavatelem, nedostal by ten,co by chtěl něco dostat ani penny. To bych pak hradil všechny pády v celé EU. :roll:
RedAce

#883 Příspěvek od RedAce »

Taky si myslím, že šance na jakékoli odškodnění se limitně blíží nule. Bohužel. Dostanete novou/opravenou baterii a tím to hasne. Nemáte jak dokázatat, že za to mohla baterie a ne pilot či vadná součástka v letadle. Dokonce ani nemůžete dokázat, že letadlo bylo řízeno tou konkrétní nefunkční vysílačkou.
ST
Kontaktovat uživatele:

#884 Příspěvek od ST »

Dřív byl většinou zvyk mít před lítáním nabité jak baterky v modelu tak i v rádiu. Dneska tak nějak spoléháme na to, že ty baterky ještě předsi něco vydrží. Já se snažím tenhle zlozvyk z dřívěška dodržovat. Pokud měl dotyčný už před letem baterku na hranici tak je možný očekávat průser. Navíc jsou dneska ty baterky nabité za chvíli. Ale v tomhle neberu v potaz to kurvítko v baterce.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
tomashr

#885 Příspěvek od tomashr »

RedAce píše:Taky si myslím, že šance na jakékoli odškodnění se limitně blíží nule. Bohužel. Dostanete novou/opravenou baterii a tím to hasne. Nemáte jak dokázatat, že za to mohla baterie a ne pilot či vadná součástka v letadle. Dokonce ani nemůžete dokázat, že letadlo bylo řízeno tou konkrétní nefunkční vysílačkou.

Neřekl bych, ono vysouzených odškodných za různé věci najdeš pěkných pár i u nás, vůbec nemusíš do USA.
V tomto případě se u soudu předloží svědecké výpovědi, baterka se strčí soudnímu znalci - bude velký problém to rozporovat. Ono je to spíš tak, že se na podobný spor 99% lidí vykašle, ale v momentu, kdy jde o škodu v desítkách tisíc a navíc s velkým ohrožením okolí, tak se třeba někdo odhodlá... V žádném případě není u podobného sporu jistota úspěchu, to ani náhodou, ale zrovna tak je nesmyslný názor, že je šance prakticky nulová. Reálně je to tak 50:50, teď jde o to, zda se někdo odhodlá jít do té 50ti procentní šance s rizikem, že to taky vyjít nemusí a pak bude muset naopak platit výdaje sporu.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“