Sent from my TITAN X310e using Board Express
Blade 130 X
Re: RE: Blade 130 X
Mám komplet celou 130X od Microheli. setové jsou snad jen serva, deska a ocasni trubka a pořád mi ocas ujíždí a nepravidelně se naklání doprava. Nemůžu ji ani za boha nastavit abych si zalítal pro radost. Více šroubkuju než lítám
Kdyby mě už nestála jako bazarový Align 700 tak bych ji rozšlapal!!!
Sorry za OT, ale musel jsem se vykecat.
MSH PRÔTÔS EVO 380 + DX9
Re: Blade 130 X
RadekCe píše:Tak SPIN nakonec nainstalován, výkon brutální - srovnání jako přechod z mCPX SS na mCPX brushless, ty otáčky budu muset snížit (škoda, že nejde použít v origo rámu ten 10z pastorek), ale 3tí baterku jsem s tím práskl takovým způsobem, že odešlo snad všechno co mohlo. 450ku mám taky rozstřelenou - skoro rok jsem nespadl a teď 2x za týden a další pád se 130X ... dám si na měsíc pauzu, nemám na to nervy, sílu ani peníze
.
Ať Vám to lítá.
Tak měsíc jsem to bez lítání nevydržel
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Nemáte někdo zájem o původní motor? Zůstal mi po výměně za SPIN.
Nalétáno přesně 215 baterek, cena dohodou
.
Nalétáno přesně 215 baterek, cena dohodou
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Včera jsem s tím zase práskl na thr. hold asi z 20m při táhlém lopingu v invertu a jediné, co to odneslo, byla už po třetí vyrobená hlavní hřídel
.
Dneska jsem si dal s výrobou záležet a na počtvrté už jsem vychytal všechny mouchy (od broušení až po vrtání)
, takže zas můžu vesele lítat
.
PS: Důležité je mít tu původní hřídel a vhodná je i náhradní kostra na přesné označení místa vrtání ozubeného kola kardanu (aby to nemělo vůli).
Dneska jsem si dal s výrobou záležet a na počtvrté už jsem vychytal všechny mouchy (od broušení až po vrtání)
PS: Důležité je mít tu původní hřídel a vhodná je i náhradní kostra na přesné označení místa vrtání ozubeného kola kardanu (aby to nemělo vůli).
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak opět přední servo v háji po dalších 92 baterkáchRadekCe píše:viewtopic.php?f=104&t=47897&p=911568&hilit=p%C5%99edn%C3%AD+servo#p911568
146 baterka a odešlo další servo (zase motorek) - opět pád (přední servo - nešel nahoru), škody raději nepočítám.
Ty serva jsou fakt nejslabší článek
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe píše:Tak opět přední servo v háji po dalších 92 baterkách.
Poprvé, co neodešel na servu motorek, ale deska serva. Jelikož jsem měl 2 náhradní, protože na nich už 2x motorek odešel, tak opraveno
Akorát mi při tom pádu, když to šlo plným do země, zase praskla ta nově vyrobená hřídel
PS: Ve fóru mCPX jsem si teda pokecal víc
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- vylizplech
http://www.rcking.eu/cs/nahradni-dily-a ... u-kov.html tak jsem neodolal a objednal,cena sice dost vysoká,ale snad ty kovové převody vydrží.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Převody asi vydrží, ale kam ta energie půjde při pádu teď? Lepší vyměnit plastové kolečko za 50Kč, než cokoliv jinéhovylizplech píše:http://www.rcking.eu/cs/nahradni-dily-astra/58704-blade-130-x-ozubene-prevody-ocasniho-rotoru-kov.html tak jsem neodolal a objednal,cena sice dost vysoká,ale snad ty kovové převody vydrží.
Tak pak dej vědět?
EDIT: Ještě mě teď napadlo, že by nebylo špatné použít jen to větší kovové a to menší nechat plastové. Tím tuplem, když jich každý máme v zásobě alespoň 10ks. Teda alespoň mě se vždycky protočilo jen to větší.
Ale ta CENA 484Kč je brutální.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
A ještě lepší je tavná pistole. Kolečka zrovna nebyly skladem, tak jsem tu plošku na drátu kardanu jemně opřel o tavné lepidlo, hned zastrčil do ozubeného kolečka a ani se nehne, protože to lepidlo je jak plast a vyplní tu vychechlanou dírku v kolečkuRadekCe píše:Převody asi vydrží, ale kam ta energie půjde při pádu teď? Lepší vyměnit plastové kolečko za 50Kč, než cokoliv jiného.
Tak pak dej vědět?
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Kluci, končím s mou 130x, tak kdyby měl někdo zájem:
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=98&t=58339
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=98&t=58339
Hexacopter "Sklo" Hero Spy, Goblin 380, Hotwing 750, 4copter FPV racer 250
-
Daniel Jiráček
měl jsem hodně velký zájem o tuto heli - líta neskutečně krásně,ale zdá se podle fora,nemohu číst vše to bych asi stravil moře času,že poruchovost je dost velká i bez padání,je to tak?nebo jestly je tak oblibená,tak určitě vyjde v dalsí verzi jako mcpx
t-rex 700 dfc - hc3sx /blade mcpx-střídák/Dx-8 /sim-phoenix
Praveze to si nemyslim ze bude nova verze. Vicemene to co odchazi nahradis tuningem. Uvidime az to budu mit v ruce
Daniel Jiráček píše:měl jsem hodně velký zájem o tuto heli - líta neskutečně krásně,ale zdá se podle fora,nemohu číst vše to bych asi stravil moře času,že poruchovost je dost velká i bez padání,je to tak?nebo jestly je tak oblibená,tak určitě vyjde v dalsí verzi jako mcpx
Jediné, co odchází bez padání, je origo nekovové ozubené kolo kardanu na hlavní hřídeli, které je nutné vyměnit za kovové a hlavně SERVA (už mi odešly 4).
Co odchází po pádu je individuální. V mém případě jsem dělal už 4x hlavní hřídel z plného uhlíku, asi 10x ocas s dutého čtyřhranu 3mm, výměny plastové kolečka kardanu vrtulky, nějaký ten podvozek, ohlé T-osy, opravy kabinky ... ale většinou to je oprava do hoďky a zase lítám
Když něpočítám ty serva a škody, které díky tomu vzniknou, tak je to nejlepší vrťas téhle velikosti co existuje!
S mCPX nebo mCPX BL se to nedá srovnat. Lítá se mi s tím skoro jak se 450kou
PS: Ale začátky byly těžké ... člověk musí tu heli pochopit do posledního detailu a pak už po složení nehrozí jediná vibrace nebo problém. Všechno má své opodstatnění
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Nemáte někdo tip na baterie (akumulátory
), které jsou min. tak dobré, jako originál? Ty RAY 350, 26/50C co používám, jsou po 80 cyklech proti originál baterce na vyhození.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Mám tyhle , za super prachy super baterky.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 130X_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 130X_.html
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K