Deska HK pro quadrocopter

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
tpk

Re: Deska HK pro quadrocopter

#346 Příspěvek od tpk »

Tak jsem tam natlačil opět fw4.7, vlastně jediný, který mě na copteře točí motory.

Reakce na kniply jsou v pořádku. Vysílačku si napípám přesně tak jak píšeš.
Výškovka dopředu - točí zadní
Výškovka dozadu - točí přední
Křidýlka doprava - točí levé
.
.
.
atd.

Horší je to když chytnu copteru do ruky. Jeden motor točí skoro stále a ostatní mě příjdou dost zmatené. Jediné co se mi zdá ok je reakce na rotaci. Tam se rozbíhají protilehlé motory. Myslíte si je to problém gyr?
Je nutné coptéru s fw 4.7 kalibrovat dle tohoto návodu?
Vše zkouším bez vrtulí, ale vím že když jsem s kamarádem dělal první ostré testy tak coptéra s vrtulemi stále přepadal a o nějakém letu se nedalo vůbec mluvit.
Jde motory nějak trimovat a nebo je musím trimovat přes vysílačku? Je vůbec třeba je trimovat? Neměl by to právě řešit fw desky?
Popravdě dost mě to trápí, hlavně to že ani po dvou dnech usilovného testování nevidím žádný pokrok. Začínám se klonit k tomu že tuhle desku nahradím jinou, třeba KK 2.0 kde je nastavování údajně o poznání intuitivnější.
Ideální by bylo najít někoho kdo s touhle deskou (HK v3.0) lítá aby se na to mrknul.
Příjde mě zvláštní že třeba nejde nahrát FW 2.5, který by měl být nejméně problémový.
macil

#347 Příspěvek od macil »

Jediné čo som kalibroval, bol rozsah plynu, ale skúsiť to môžeš.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#348 Příspěvek od Werret007 »

Ahoj,
mám dotaz ohledně desky z HK kontkrétně HobbyKing Multi-Rotor Control Board V2.1 (Atmega168PA)
Asi se mi to podařilo odpravit :( . Zakouřilo se z toho, ano udělal jsem při připojování blbost. 11,1 V opravdu nezvládne.
Dokázal by to někdo opravit? Nebo se na to raději vyprdnout a zakoupit nový?
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

#349 Příspěvek od blacksmith »

Ahoj
1. Nemá někdo firmware pro x quad copter pro V3 této desky? Marně ho na netu sháním.
2. Bude na desce V3 fungovat firmware pro V2?
Díky
Vašek
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
macil

#350 Příspěvek od macil »

FW je pre obe verzie dosky totožný.
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... stcount=73
Nejaké modifikácie sa dajú stiahnuť z repositoria po nainštalovaní flash tool z Lazyzero
http://lazyzero.de/en/modellbau/kkmulticopterflashtool
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

#351 Příspěvek od blacksmith »

Díky, tušil jsem to, ty desky by se měly lišit procesory s různou vel. paměti.
Ještě se chci zeptat, jestli mi deska bude chodit s klasickým FM přijímačem konkrétně REX 5 MPD.
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

#352 Příspěvek od blacksmith »

I když to do této diskuze úplně nepatří.
Rád bych se ještě zeptal, jaké používáte nastavení ESC. Koupil jsem regly HobbyKing 20A, které mají v lipo režimu cutoff napětí 3V/článek. Mám to tak nechat, nebo je je lepší přeprogramovat na regl na NiMH/NiCd (tam se nic o cutoff nepíše)? Nepředpokládám, že by při 3V/článek ještě byl copter schopen letu, ale kdyby náhodou, tak po odpojení napájení motorů následuje průšvih...
ST
Kontaktovat uživatele:

#353 Příspěvek od ST »

Přepípej to na NiMh.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
macil

#354 Příspěvek od macil »

blacksmith píše:Díky, tušil jsem to, ty desky by se měly lišit procesory s různou vel. paměti.
Ještě se chci zeptat, jestli mi deska bude chodit s klasickým FM přijímačem konkrétně REX 5 MPD.

Skúšal som to aj s klasickým FM prijímačom a chodilo to celkom uspokojivo, ale bol to prijímač robbe R138DF FM35. S týmto REXom nemám dobré skúsenosti ani v klasických motorových modeloch..
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

#355 Příspěvek od blacksmith »

Ahoj, mám problém se počátečním zprovozněním xquadcoptery. Zatím jsem zkoušel připojit napájení a nastavit rozsah plynu, deska ale nenabíhá, jak by měla. Používám fw XXcontrol KR V2.5 Xcopter nahraný programátorem Presto. Po zapojení dioda jednou blikne a pak už se nic neděje (asi dvakrát se mi povedlo, že deska 3x zablikala, jak by měla, ale stejně nešla odemknout). Po zapnutí zasvítí dioda, zhasne a pak už se nic neděje. Reguáltory občas pípnou (asi jako by neměly signál). Mám Futabu, tak jsem zkoušel přehodit reverz plynu, ale bez výsledku. Nevíte, čím by to mohlo být? To, že desku nelze odemknout možná ukazuje na fw. Problém může být i regulátorech používám 20A Hobbyking, na rc groups jsem četl, že použít jdou, ale kdo ví, třeba nestíhají opakovací kmitočet desky, na druhou stranu by to nemělo na odemykání desky mít vliv.
Jaký používáte fw a regly?
Další důvod neúspěchu by mohl být přijímač, pro první pokus (než přijde 2,4) jsem použil Rex 5 MPD možná je tak zarušený, že deska nedostává regulérní signál.
macil

#356 Příspěvek od macil »

Nepoznám tento FW, ale ak to umožňuje, tak skús skalibrovať neutrály ovládačov.
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

#357 Příspěvek od blacksmith »

Tak se zdá, že na vině je FW. Když jsme dnes znova programovali desku, tak FW neprošel manuální verifikací. Programátor Presto byl nastaven na 328P, externí napájení na 5V. Tak nevím v čem je při programování problém.
rom4n

#358 Příspěvek od rom4n »

Poradíte někdo, jak přepsat nápisy u desky KK2.0?
V programu jsou soubory *.ASM, kde jsou vypsané texty. Zkoušel jsem to přejmenovat, ale očividně to není s *.hex při aktualizaci propojené... Máte někdo návrhy, kde to jde jednoduše otevřít a přepsat? :) Za každý návrh předem děkuji
macil

#359 Příspěvek od macil »

Ten tvoj upravený ASM súbor musíš prekompilovať do HEX súboru a ten potom napáliť do procesora, resp. na dosku.
rom4n

#360 Příspěvek od rom4n »

Tak tak, co jsem včera ještě koukal po netu a zjišťoval, je to přesně tak, jak píšeš. Jen to chce najít vhodný program pro kompilaci. Na stránkách Atmelu jsem cosi stáhl, ale vypadá to, že to není ono
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“