Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
Byl Golluma?
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Jo...jo....
Přežilo vůbec něco z výbavy ?
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
A šlo to do země natvrdo? Nebyl tam žádnej failsafe a butterfly naplno?
Bude foto? Si to ani neviem predstavit z tej vysky...
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
GOLLUM píše:
3roky jsem lítal na Auroře . OK, 3 měsíce FUTABA/ROBBE, škoda 50.000,-Kč
Mám se synem dvě Futaby T12FG a u obou vykazuje měření napětí baterky na displeji rozdíl cca 0,3V proti skutečné hodnotě napětí na aku. Asi nebudu sám, už se to tady probíralo. Ten rozdíl je vždy tak, že měření na displeji je menší hodnota napětí, než skutečné napětí baterky.
Ten šmejd od Robbe jsem tam měl asi půl roku, potom jsem to vyhodil a dal 2s liion 6,8Ah, abych nemusel řešit to, že alarm začne signalizovat nízké napětí příliš brzy. (Přes zimu to pak dořeším se servisem Futaby v Aši).
Přes to všechno moc nevěřím tomu, že by se odstavilo napájení TX bez přechozího alarmového varování. Další věc, kterou jsi pravděpodobně podělal, byl nenastavený, nebo deaktivovaný FS.
Kdyby tam byl zavřený motor, plný butterfly a kompenzace do výškovky, tak to neskončilo takovou žíní.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Taky jsem svoji T12FG řešil s p.Marhounem, a není problém to poslat k němu. Ale já jsem ještě provedl vybíjecí test a zaprvé mi to signalizuje při 6,8V a co je trochu potěšující, je to, že při napětí 6,8V na display je jmenovité napětí baterky 6,9V tedy tohle už pro mě není problém č.1 a řešit to nebudu ( při plně nabité baterce je rozdíl 0,4V). Pochopitelně zásada číslo 1. žádné kurvítka u baterek ve vysílači.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:
Neveríš... Myslíš, že si to zhodil sám?
s FS súhlasím - mne to zachránilo Lynxa.
Naposledy upravil(a) lakotamm dne čtv 23.05.2013 14:45, celkem upraveno 1 x.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
lakotamm píše:Neveríš... Myslíš, že si to zhodil sám?
s FS súhlasím - mne to zachránilo Lynxa.
Nemyslím, že si to sestřelil brokovnicí a teď požaduje náhradu na distributorovi TX.
Ale kamarád řešil asi rok problém s T12FG a nakonec se přišlo na povytažený kablík antény v desce.
Předtím se asi třikrát "definitivně" našel problém.
Takže bych si velmi dobře zanalyzoval jak to skutečně bylo, abych předešel případné nové ráně.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Škoda,že jsem to moje kurvítko (spolu s baterkou) již vyhodil. Poslal bych ti ho a pokud vládneš jen i obyčejným Voltmetrem...bylo by ti to jasné okamžitě, proč k žádnému alarmu nedošlo a proč se to naráz vyplo!!!
Tohle není žádná urban legend, ale naprostá realita a 100% věc, že ten bazmek integrovaný v baterce ji vymrší natolik, že na displeji máš 7.8V a za dvě vteřiny je TX vyplej.Žádný alarm, prostě nic.
Tohle není žádná urban legend, ale naprostá realita a 100% věc, že ten bazmek integrovaný v baterce ji vymrší natolik, že na displeji máš 7.8V a za dvě vteřiny je TX vyplej.Žádný alarm, prostě nic.
ahoj, cekal sem kdy se tu objevis, je to skoda ... alespon to treba zachrani modely a nebo hlavne i zdravi dalsim lidem ... ze se to dostane na svetlo ... ja vim hovno utecha ...
akorat kdyz sem googlil zpatky, tak nechapu, nalezl jsem nekolik pripadu jako mas ty a ze to nikdo neresil
(vcetne jedne fungl nove 5 metrove kompozitove makety)
no nic, drzim ti uprimne palce s reklamaci ...[/quote]
...co nechápeš? že to nikdo neřešil???? V ČR není nakloněn systém na stranu práva, seženeš max.podkladů, revizní zprávy od revizních techniků s kulatými razítky, jednoznačně vypovídající o chybě baterie, právníka, svědky a Tvoje šance je jako ..... vsadit si sportku a za výhru si koupit hromadu Vikingů ve všech barvách co Tě napadnou
.... ještě ale bojuji
Super je, že napíšeš, že Ro..E je sračka a armáda právníků od Ro..E Tě zažaluje za pomluvu a ztrátu zisku na základě pomluvy nepravdivé....bych se poblil!!!!!!!!!
akorat kdyz sem googlil zpatky, tak nechapu, nalezl jsem nekolik pripadu jako mas ty a ze to nikdo neresil
(vcetne jedne fungl nove 5 metrove kompozitove makety)
no nic, drzim ti uprimne palce s reklamaci ...[/quote]
...co nechápeš? že to nikdo neřešil???? V ČR není nakloněn systém na stranu práva, seženeš max.podkladů, revizní zprávy od revizních techniků s kulatými razítky, jednoznačně vypovídající o chybě baterie, právníka, svědky a Tvoje šance je jako ..... vsadit si sportku a za výhru si koupit hromadu Vikingů ve všech barvách co Tě napadnou
Jinak, už se tady objevuje spousta názorů, co se mělo, co se nemělo, co bylo a co nebylo
Já do toho vstupovat nechtěl, při pohledu na hromadu Vikinga mně do smíchu není
Kdybych padl na ruce.................... Na citace - třeba nebylo nastavené varování na vysílači, atd....ale reagovat musím. Vysílačka byla den před letem plně nabita (vlastním i model jet a i ten měl startovat na FUTABA/ROBBE) a lítám poměrně dlouho, tzn.omlouvám se za výraz, ale "amatérskou chybu" nedobití vysílače bych opravdu neudělal. Neublížím kamarádům, nezabiju sám sebe a nikomu se nechce ztratit cenný model, vlastně žádný model.... Hlášení je nastaveno na 7,2V. Proč vysílač/baterie udělala tak rapidní pád, že ani neskočilo varování nechápu a toto je odpověď pro ROBBE. Předpokládám, že tomu bude jako vždy, tzn.vše je v pořádku, není co řešit, chybu udělal pilot....ale je 11svědků pádu, kdy vysílač bez varování vypnul, během pádu ve FS!!!!!!! kroužil, ale zřejmě podfouknutím se spirála a úhel pádu neustále zvětšoval (až nějaký borec udělá FS, aby ze 300/400m bezpečně přistál, pokloním se a nazvu ho bohem ). Během pádu jsem se pokusil vysílač vyp/zap - nic
při změření baterie bylo naměřeno 3,07V!!!! Tak a teď očekávám další citaci třeba - nevypnul si si náhodou vypínač naschvál, nemáš voltmetr od čonga...
atd...pak sorry, ale bez komentáře..... Jinak moc dík Dalibore, zatím za vše, dám vědět ......
Mám se synem dvě Futaby T12FG a u obou vykazuje měření napětí baterky na displeji rozdíl cca 0,3V proti skutečné hodnotě napětí na aku. Asi nebudu sám, už se to tady probíralo. Ten rozdíl je vždy tak, že měření na displeji je menší hodnota napětí, než skutečné napětí baterky.
Ten šmejd od Robbe jsem tam měl asi půl roku, potom jsem to vyhodil a dal 2s liion 6,8Ah, abych nemusel řešit to, že alarm začne signalizovat nízké napětí příliš brzy. (Přes zimu to pak dořeším se servisem Futaby v Aši).
Přes to všechno moc nevěřím tomu, že by se odstavilo napájení TX bez přechozího alarmového varování. Další věc, kterou jsi pravděpodobně podělal, byl nenastavený, nebo deaktivovaný FS.
Kdyby tam byl zavřený motor, plný butterfly a kompenzace do výškovky, tak to neskončilo takovou žíní.[/quote]
....Nevím jak 12, ale 14, pokud jde pod napětí, kvičí tak brutálně, že i hluchému to je nepříjemný, dále mám upozornění vibrace 4, tzn. vytřese mi to vysílačku z ruky, takže mě může být pouze líto, že nevěříš, že to odstavilo Tx bez varování a přeji, ať se to pro boha nestane už nikomu!!!! FS nastavený je, takže jsem nepodělal nic....kdyby bylo ideální počasí, tak bych z těch 400m mohl jet jeepem do zmiňované Aše, tam někam by mohl teoreticky přistát

Kdyby tam byl zavřený motor, plný butterfly a kompenzace do výškovky, tak to neskončilo takovou žíní.[/quote]
....Nevím jak 12, ale 14, pokud jde pod napětí, kvičí tak brutálně, že i hluchému to je nepříjemný, dále mám upozornění vibrace 4, tzn. vytřese mi to vysílačku z ruky, takže mě může být pouze líto, že nevěříš, že to odstavilo Tx bez varování a přeji, ať se to pro boha nestane už nikomu!!!! FS nastavený je, takže jsem nepodělal nic....kdyby bylo ideální počasí, tak bych z těch 400m mohl jet jeepem do zmiňované Aše, tam někam by mohl teoreticky přistát
Konečně trošku smysluplné využití S-Bus2.
Pepa objednal na test S-Bus 2-PWM port a teď není problém mít tam jak telemetrii od Fujtaby, ale zároveň v pohodě na dálku ovládat Piotrekovo vario SkyAssistant.
(Mimochodem.,ani to drahé vario do Futaby se SkyAssistantu nepřibližuje funkčností)..
Důvod proč to?
Až konečně bude V/I sonda tak si ji dám do Vikinga a přez její S-Bus2 port budu ovládat i SkyAssistanta.Není tak potřeba tahat do přední části dva separátní kabely (8k a S-Bus2), ale stačí jen jeden...tak jak je to doposud.
Pepa objednal na test S-Bus 2-PWM port a teď není problém mít tam jak telemetrii od Fujtaby, ale zároveň v pohodě na dálku ovládat Piotrekovo vario SkyAssistant.
(Mimochodem.,ani to drahé vario do Futaby se SkyAssistantu nepřibližuje funkčností)..
Důvod proč to?
Až konečně bude V/I sonda tak si ji dám do Vikinga a přez její S-Bus2 port budu ovládat i SkyAssistanta.Není tak potřeba tahat do přední části dva separátní kabely (8k a S-Bus2), ale stačí jen jeden...tak jak je to doposud.
.GOLLUM píše:
....Nevím jak 12, ale 14, pokud jde pod napětí, kvičí tak brutálně, že i hluchému to je nepříjemný, dále mám upozornění vibrace 4, tzn. vytřese mi to vysílačku z ruky, takže mě může být pouze líto, že nevěříš, že to odstavilo Tx bez varování a přeji, ať se to pro boha nestane už nikomu!!!! FS nastavený je, takže jsem nepodělal nic....kdyby bylo ideální počasí, tak bych z těch 400m mohl jet jeepem do zmiňované Aše, tam někam by mohl teoreticky přistát![]()
12 nemá vibrace, ale kvičí to dost, přeslechnout to nejde.
Mám ještě jednu origoš baterii od Robbe , kterou jsem nevyhodil. Můžu to zkusit vybíjet až kam to půjde, můžu to pomalu komplet rozebrat a zjistit jak to pracuje.....
Někdo tady psal, že mu to v podobně koncipované baterce odstavilo baterku od TX = napětí nula V. Ty píšeš, že po téhle akci to mělo cca 3-4V. Je to tak?
(Napiš ještě prosím pro zajímavost nastavení toho FS)