Guardian 2D/3D stabilizace

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrovo

Re: Guardian 2D/3D stabilizace

#61 Příspěvek od petrovo »

Nevim, nevim ... Nektere objednavky u zmineneho prodejce (myslim Jihlavu), to je kapitola sama o sobe! Tam bud osobne (a mit stesti), nebo radeji jinam. Bohuzel.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Elfew »

U horejsiho naskladnuji co mesic... Ja bral guardiana jako jeden z prvnich od horejsiho a uz tenkrat v zime to bylo hned pryc
Petlok

#63 Příspěvek od Petlok »

petrovo píše:Nevim, nevim ... Nektere objednavky u zmineneho prodejce (myslim Jihlavu), to je kapitola sama o sobe! Tam bud osobne (a mit stesti), nebo radeji jinam. Bohuzel.

Tak to nevím. Nakupuji v tom internetovém obchodu již dlouho (i když pouze sporadicky), ale vždy k mé naprosté spokojenosti.
Jara11

#64 Příspěvek od Jara11 »

Pokud jsou věci skladem, tak to tak nějak funguje, ale na meil absolutně žádná reakce. Jenom zjistit stav, zda je nebo není skladem je nad lidský síly. Podívám se kamsi do světa, kde to objednat.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Elfew »

Ve svete je cena vetsi nebo bez posty stejna jako u nas...

Horejsi je jediny oficialni prodejce v cr, zkus to oprqvdu u neho
petrovo

#66 Příspěvek od petrovo »

Guardian opet naskladnen u Horejsiho ....
Jara11

#67 Příspěvek od Jara11 »

už je objednáno.
Imra

#68 Příspěvek od Imra »

Mně už ho před chvílí poslali od Kostky a je dostupný i v JINO :D
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od davelbc »

Imra píše:Mně už ho před chvílí poslali od Kostky a je dostupný i v JINO :D

jo jo mě už od něj jeden kousek taky frčí. nemám s tímto e-shopem žádný problém. na mejl jsem dostal obratem odpověď a vše sedí. jak p. Kostka slíbil tak se i děje, ale zkušenosti určitě nemáme všichni stejné. :wink: každopádně až to zapojím tak se určitě zase ozvu, jsem totiž hrozný veslo a určitě toho nebudu kopec vědět.
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od davelbc »

tak docela čumím jak to šlo snadno. majitelům optica mohu sdělit dobrou zprávu. nejspíš nejen moje teorie použití 6 kanálu pro přepínání modů stabilizace funguje. pro bezklapkové éro je to v pohodě. na horní polohu přepínače funkce land na dolní crow (myslím že je to tak i továrně nastavené) 6 kanál u land +100% a u crow -100% a šlape to bez problémů. u klapkového éra to půjde už jen 2D a vypnuto na kanálu plynu, no a když bude mít éro i motor je to v pr...eli. pak to chce nový rádio... :wink:
Jara11

#71 Příspěvek od Jara11 »

Tak zařízení dorazilo, vše jsem nastavil a skončil na třípolohovém přepínači. Nemám nic volnýho. Mám MPX a pokud zlikviduji letové režimy, tak je to mimo. Jinam to nenacpu. Neporadíte jak je myšlena ta stabilizace pouze v okolí neutrálu, že bych přepínač nepotřeboval. V návodu je to uvedeno :

2. Stabilizace pouze při páce řízení poblíž střední polohy
Tato vlastnost je určena především těm, kteří nemají aktivní kanál Mode/Config, ale chtějí využívat
stabilizaci v režimu 2D a současně létat akrobacii. Maximální stabilizace je realizována v situaci, kdy je
příslušnám páka řízení ve střední poloze. Čím dále je páka od neutrální polohy, tím menší je stabilizační
efekt. Zisk stabilizace je znázorněn v obrázku 11 (pouze pro režim 2D).
Možnosti nastavení pomocí pák řízení: 1: Vypnuto; 2: Zapnuto

To jsem nějak nepochopil. V základním nastavení stabilizace chodí v celém rozsahu kniplů. Zkoušel jsem to pouze na stole. Nemyslím, že ve vzduchu se to bude chovat jinak.
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od davelbc »

řeším momentálně to samé. včera jsem to nacpal narychlo do 3D epépáka abych vyzkoušel jak to maká. funguje to dobře, tedy opravdu to model vždy dostane do stavu do jakého se model "vyresetuje" na zemi. ale model se se mnou při jakémkoliv manévru dost přetahuje, hned po změně polohy se snaží dost brutálně o návrat zpět. při pokusu o přemet to vypadá tak že éro v první půli obratu normálně vystoupá a v nejvyšším bodě si to prostě obrátí křidélky z letu "hlavou dolů" na let "hlavou nahoru" asi to chce snížit celkový zisk stabilizace, nebo jak uvádí jara11 posunout citlivost jen na střední polohu pák, nebo co já vím s tím udělat. a když, tak to asi přes počítač, protože vysílačem se mi to zdá dost harakiri. uvidíme snad to nějak půjde, protože pokud nikoliv, k mému účelu to jen těžko poslouží... :( na druhou stranu pro mírně vyklepaného začátečníka či pro neposlušnou mršku to je docela přínos i v základním nastavení, zkusmo jsem si éro navedl směrem na přistávací plochu, zapnul 2D, vysílačku položil na zem a model mi bez jakéhokoliv zaváhání ze 100m dosedl přeně až do ruky. do doby než éro ztratí rychlost stabilizace opravdu drží naprosto přesně nastavenou polohu. podotýkám že model má bez mála půl kila a včera nám tu semtam vcelku fučelo. to všechno tedy při 2D. 3D jsem cvakl párkrát za letu, ale i to chce asi přesnější nastavení a především pochopení pilota, po každém pohybu pák se totiž poloha přenastaví a to mi dělalo fakt dost problémy. :) zkusím stahnout soft a trochu se fff tom pošťourat. prosím další uživatele této blbůstky, veškeré poznatky pište sem. díky!
Jara11

#73 Příspěvek od Jara11 »

Tak bohužel se počasí zbláznilo (čekám sníh) a tak alespoň trošku teorie. Není mi jasná jedna věc. Co se stane, pokud Guardian přilepím do trupu mírně s kopce ke špici, nebo opačně. Zkrátka v podélné ose. Mám mod 2d a nenašel jsem, že by se něco kalibrovalo.
Petlok

#74 Příspěvek od Petlok »

Jara11 píše:...Co se stane, pokud Guardian přilepím do trupu mírně s kopce ke špici, nebo opačně. Zkrátka v podélné ose. Mám mod 2d a nenašel jsem, že by se něco kalibrovalo.

Menší odchylku od vodorovné polohy Guardian zvládne bez problémů. Podle návodu (str. 12) dokonce až odchylka přes 25° znemožňuje jeho správnou funkci. (Což bych ovšem raději nepokoušel a snažil se o odchylku co nejmenší :) ).
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od davelbc »

Jara11 píše:Tak bohužel se počasí zbláznilo (čekám sníh) a tak alespoň trošku teorie. Není mi jasná jedna věc. Co se stane, pokud Guardian přilepím do trupu mírně s kopce ke špici, nebo opačně. Zkrátka v podélné ose. Mám mod 2d a nenašel jsem, že by se něco kalibrovalo.

nevím přesně na jaké stránce, ale v návodu stojí: po každém trimování či změně polohy stabilizace, je třeba vždy provést kalibraci či reset nastavení předchozího. Mám to zapojený tak že přepínám 3 poloháčem dolu=2d střed=vypnuto nahoru=3d. pokud je to takto, tak se model nastaví do požadované polohy, zapne se a do 15 sec se tímto přepínačem zavexluje z polohy dole na polohu nahoru a zpět nebo naopak, stabilizace si tuto polohu zapamatuje a na důkaz toho ti 1x zamává kormidly. dá se tak velmi snadno nastavit éro aby letělo třeba čumákem mírně nahoru, to už jak to komu vyhovuje. v tom návodu je vše docela detailně popsané, takže stačí číst a číst. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“