Ozvučení el. modelu - zvukové moduly

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Ozvučení el.letadla spalovákem

#76 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:http://demo010082.hgsitebuilder.com/
hmmmm, ma v nabidce zvuky i pro dvou a ctyrmotoraky...

http://www.rc-airplane-world.com/mrrcsound-system.html v evrope

Akorát ta cena je oproti tomu Art Techu trochu někde jinde podobně jako ten TBS systém co je zatím na Hobbykingu viz tento odkaz.
Drondys

#77 Příspěvek od Drondys »

PetrD píše:Podle všeho ten ArtTech je přesně totéž co inzerují na HK (SMS). Plug and Play krabička s vestavěným zesilovačem a jedním zvukem. Kromě plastové krabičky to i stejně vypadá, očekával bych podobnou cenu...

Art-Tech moduly se prodávají jiná verze pro jiný zvuk. Otázkou je jak to bude řešené s různým zvukem u těch modulů Turnigy SMS tj. jestli bude také nutné kupovat pro jiný zvuk jiný modul nebo bude možnost nahrát tam nějaký jiný firmware a tím získat jiný zvuk.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od jyrry »

zalezi na kvalite, pokud bude opravdu slysitelne lepsi, ma smysl investovat vice s tim, ze se to pak muze pouzit i v jinych, vetsich modelech, kde by si to kvalitni zvuk zaslouzilo.
ted jeste najit hodnoverne ukazky a reference pro porovnani.
Mne se navic libi, ze nabizi i zvuky treba twin merlinu, ja bych ten art-tech stejne koupil dvojmo a pak rozdil ceny je mene drtivy....
napsal jsem dotaz a uvidim, co se dozvim
jyrry.webnode.cz
Drondys

#79 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:bych ten art-tech stejne koupil dvojmo a pak rozdil ceny je mene drtivy...

Pokud chceš generovat zvuk dvou motorů tak budeš zřejmě potřebovat dva kusy i u toho MrRCSoundu, a to už se celkem prodraží. MrRCSound sice umožňuje podobně jako TBS z Hobbykingu viz tento odkaz kromě zvuku motoru současné generování dalšího zvuku zbraní atd., ale ne druhého motoru.

Spíš bych počkal jak se vyvrbí ten Turnigy SMS. Třeba tam bude k dispozici i zvuk nějakého dvoumotoráku a pak bys ho nemusel kupovat dvojmo.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od jyrry »

ma to 2 vystupy a predpokladam, ze se s tim tvurce popasoval, pridavne zvuky tim generuje i pri pouziti jednoho repraku (standardni dodavka je s jednim). Az se ozve, zeptam se ho na to,do te doby nejake dohady nemaji skoro smysl...
p.s. nabizi mj. pametovy modul se zvuky twin i quatro, tezko budou s tim spolupracovat 2-4 moduly....
jyrry.webnode.cz
cilek

#81 Příspěvek od cilek »

Tak samotný zvuk dvoumotoráku asi nebude problém. Ale ty bys asi chtěl samostatné ovládání těch zvuků, že? Řídit to různými signály pro dva regulátory - natočení nebo zhasnutí každého motoru zvlášť apod.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od jyrry »

jsem zvedav jak to ma poresene, start motoru a bublani na volnobeh ma ovladane jinym kanalem nez "letovy" plyn, tedy pokud to neni ve vysilaci jen mixovane. Stacil by mi jen postupny start v dane sekvenci, uplne zvlast to neni treba .... :-)
jinak zvuk dvoumotoraku myslim dela prave zdvojeni zdroje akustickych vln, v realu urcite a jak to ma on, tak dva reprose by to taky daly, v gondolach na ne misto udelam treba nasilim :-)
jyrry.webnode.cz
Drondys

#83 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:jsem zvedav jak to ma poresene, start motoru a bublani na volnobeh ma ovladane jinym kanalem nez "letovy" plyn, tedy pokud to neni ve vysilaci jen mixovane. Stacil by mi jen postupny start v dane sekvenci, uplne zvlast to neni treba .... :-)

jinak zvuk dvoumotoraku myslim dela prave zdvojeni zdroje akustickych vln, v realu urcite a jak to ma on, tak dva reprose by to taky daly, v gondolach na ne misto udelam treba nasilim :-)

Na tom webu viz tento odkaz je jasně uvedeno viz citace.

Note, though, that two speakers do not give a twin engine sound effect!

Takže i když se u toho použijí dva reproduktory tak to nedává zvukový efekt dvoumotoráku.

Tady je k tomu návod. Má to 4 vstupní kanály. Kanál 1 pro hlavní motor a kanály 2, 3 a 4 pro pomocné zvuky (popis v sekci Hooking up). Startovací zvuk se vyvolá tak, že se při nulové poloze kniplu plynu jednou nebo dvakrát jemně přidá plyn (popis v druhém odstavci sekce Powering Up).

Popis konfigurace zvuků v sekci Sound Configurations. Jednotka se dodává s šesti různými zvuky motorů. Červeným tlačítkem na modulu se zvolí jeden z té šestice. Ke každému zvuku motoru jsou k dispozici tři pomocné zvuky. Kanál 1 je vždy zvuk motoru. Na kanálu 2 je vždy kulomet. Kanály 3 a 4 jsou použity podle zvoleného zvuku motoru třeba pro hlas pilota "contact", "clear" nebo na druhý kulomet apod.

Druhý reproduktor je jen pro lepší ozvučení a z hlediska zvuku motoru je to asi tak jako kdybys třeba k tomu modulu od Art Techu zapojil dva repráky paralelně, ale jak už vyplynulo z té poznámky tak zvuk dvoumotoráku to neposkytuje.

Z hlediska pomocných zvuků je tam při dvou zapojených reprácích stereoefekt, který bude zřejmě poskytovat tu výhodu, že se třeba výstřely budou ozývat střídavě z jednoho a druhého repráku apod., ale motor dle mého názoru bude znít z obou repráků jen jako jeden motor ne jako dvoumotorák.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Dejfak »

To už je zajímavá jednotka, mám tu základní bez střílení.
No nějak jsem se nerozhoupal to někam nacpat. Nejvíc mě limituje váhá. A nedokázal jsem vybrat lepší reprák než se k tomu dodává.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:........

dik za preklad :-)
(moje oblibena veta na konci korespondence je: "sorry, my google-english is very poor")
v praci jsem se k tomu nedostal a doma taky nejak nebyl cas to hloubeji studovat s google-translatorem u ruky...
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od jyrry »

Dejfak píše:.... mám tu základní bez střílení..

ono se to da objednat bez repraku? to jsem tam zatim nevykoukal...
kolik to hmoti? nejakych 20-30 deka bych nejspis uvezl
jyrry.webnode.cz
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Dejfak »

Je to s reprákem, ale zvuk z toho je, no taková hračka. Když to dám do bedny aby to mělo ozvučnici tak se to zlepší.
Chtěl jsem to do Mustanga 1400 rozpětí. Tam je ale trochu problém kam to nacpat. Jedině doprostřed křídla a tím ho dost oslabím. Navic přidám váhu. Doma to zvážím, teď přesně nevím kolik to hmotí, ale bylo to dost. Tak jsem pak uvažoval nacpat to do většího éra a dát větší repro. Zjistil jsem ale že na větší reprák to nemá zas výkon. Hledal jsem asi týden, pak taky nemám model do kterého to dát no a už to leží nějakou dobu na poličce. Testoval jsem to na FunCubovy, přilepil jsem to pod něj v té červené krabičce. Jakmile to odletí dál tak to není nic moc. Smysl by to mělo v nějakém dvouplochovy co se plazí, nejlepší zvuk to má na volnoběh nebo spíš s málem plynu. Jakmile uděláš rychlí průlet je to jak když přetáčíš kazeťák. Prostě zrychlenej zvuk. A slyšet to je jen když si letíš nad hlavou. Kdyby se to dalo do trupu, určitě by byl zvuk lepší, chtěl jsem k tomu ještě připojit dva výškáče a dát je do přídavných nádrží aby byl zvuk slyšitelný když éro přilétá. A pak jsem to nějak vzdal. Chtělo by to podobný reprák s neodymovými magnety aby byl lehčí, a také o kousek větší. Kontaktoval jsem i firmu co dělá reprosoustavy. Ale nic rozumného jsem nenašel.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Drondys

#88 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:ono se to da objednat bez repraku? to jsem tam zatim nevykoukal... kolik to hmoti? nejakych 20-30 deka bych nejspis uvezl

Podle popisu na tom webu se v minulosti dodávalo více verzí, ale teď se prodávají jen dvě verze V4 a Ultra. V popisu tam je zmíněno i to, že možná v budoucnu obnoví produkci Mini verze a pak k ní uvede info na té stránce, ale zatím se tak zřejmě nestalo.

Verze V4

Možná se speciálně na domluvu dá dodat i bez repráku, ale implicitně se verze V4 podle toho popisu dodává s jedním reprákem o průměru dva palce.

Ve volbě je tam možné přiobjednat druhý reprák s průměrem dva palce nebo menší s průměrem 1.22 palce.

Váha verze V4 je podle uvedených parametrů 162g dohromady i s jedním reprákem o průměru dva palce nebo 300g se dvěma repráky. Z toho se dá odvodit, že ten reprák o průměru dva palce váží 138g a jednotka verze V4 váží 24g. Váha toho menšího repráku s průměrem 1.22 palce tam uvedena není.

Verze V4 je doporučena pro modely s rozpětím od 1200 do 1600 mm.

Povolená výstupní impedance repro pro tu jednotku tam není uvedena. Jen odhaduji 4 nebo 8 ohmů.

Pokud bys chtěl jiné repráky tak použít by se daly třeba

Visaton FRS 5, 8 ohmů (max. 8W) eshop, parametry (průměr cca 53mm, hloubka cca 32 mm, váha 126g).

Visaton FRWS 5 R, 8 ohmů (max. 10W) eshop, parametry (průměr 50 mm, hloubka 25 mm, váha 98g).

Visaton FRWS 5, 4 ohmy (max. 10W) eshop, parametry (rozměr 50 x 50 mm, hloubka 26 mm, váha 100g).

Visaton FRWS 5, 8 ohmů (max. 10W) eshop, parametry (rozměr 50 x 50 mm, hloubka 26 mm, váha 100g).

Visaton FR 7, 4 ohmy (max. 10W) eshop, parametry (rozměr předního úchytu 66 x 66 mm, hloubka 29 mm, váha 92g).

Monacor SPX-20M, 4 ohmy (max. 30W) eshop, parametry dělá se i verze 8 ohmů. (průměr 57 mm, hloubka 38 mm, váha 170g).

Verze Ultra

Žádné podrobnosti ani ceny k verzi Ultra zatím uvedeny nejsou. Možná se dají získat na dotaz emailem.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od jyrry »

jyrry píše:Hi Andrew,
Thank you for the information.
For sound of twin motors - require 2 speakers? Or just one?
Thanks, Jiri

Andrew píše:Yes, the twin and multi engine sound pack does require 2 speakers. If you were to use a 4 engine sound, on a single speaker, it would work, as normally it plays 2 engines through each speaker, but it sounds better on 2 speakers.
Andrew

======================
jyrry píše:Hello, i looking the sound module for my 1600 mm Mosquito. Is it possible for you to order, with two speakers and sounds twin merlin? What will be the price and shipping to Czech Republic? Thanks for your time
Jiri Smid
sorry for my google-english....

Andrew píše:Hi Jiri,

At the moment there is not a twin unit available, but Andrew has been experimenting with one. I will keep you posted with any developments, and let you know if it becomes available.

Regards,
Pete

(Pete je z tej Anglie, Andrew je autor)

no, tak nejak takhle...
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od jyrry »

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Parts.html
co o tom SMS ten chlapek povidal, prosim... englicky sotva ctu stylem Ctrl+C-Ctrl+V natoz neco naposlouchat...
jako kdy to hodlaji vystavit, docela mne zajima cena...
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“