Jaké motory do kvadrokoptéry
Jaké motory do kvadrokoptéry
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, potřeboval bych poradit s výběrem motorů, vrtulí a regulátorů.
Investovat bych chtěl kolem 3000Kč. Hmotnost modelu by se měla pohybovat přibližně kolem hodnoty 3 Kg.
Jsem začátečník co se týče modelařiny a nevím zda motory koupit v kamenné prodejně, či objednat na hobbykingu. Vyplatí se to?
Díky.
chtěl jsem se zeptat, potřeboval bych poradit s výběrem motorů, vrtulí a regulátorů.
Investovat bych chtěl kolem 3000Kč. Hmotnost modelu by se měla pohybovat přibližně kolem hodnoty 3 Kg.
Jsem začátečník co se týče modelařiny a nevím zda motory koupit v kamenné prodejně, či objednat na hobbykingu. Vyplatí se to?
Díky.
Re: Jaké motory do kvadrokoptéry?
3kg quad? tak bud bude oloveny, a nebo mega vybaveny 
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Tak to newim teda.. 3000 na 3kg.. 3000 mam ja a to mam cistou cinu regle i motory a 1, 5 kg je tak akorat..
Mám v plánu tam připevnit Canon 
Tak to investuj do neceho kvalitnejsiho treba t-motor.. ja uz bych priste sel do toho nez se bat ze mi nekde vysadi motor nebo regl.. ete kdyz je to jen quadros..
CoWayger píše:Mám v plánu tam připevnit Canon
Jestli je ten Canon drahý a máš ho rád, tak spíš přemýšlej o částce za motory a regly alespoň trojnásobné.
Neboj, budu to mít jištěný zatím neznámou technologií 
tak to hodně štěstí 
Já se nebojím ani trošičku.
Protože používám takzvané zkušenosti tak už alespoň částečně vím, co je dobré a co nikoli. A taky jsem řádně vyškolen v analýze rizik, to mi zase pomáhá šetřit penízky které pak můžu použít na nějaké ty klučičí hračky. 
- bayerische
" \někdo kdysi řekl-Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci....
Používám motory a esc od Robbe-zatím nezklamaly.
Minulý týden jsem zkusil motory z emotors.cz zn. Aelian-zklamaly, následně jsem je vyměnil u stejného dodavatele za Maytech motory a překvapily kvalitou a hlavně výkonem. No a nedalo mi to a zkusil jsem esc Maytech-e-series, flasované na 400 Hz už z fabriky a maximální spokojenost
Používám motory a esc od Robbe-zatím nezklamaly.
Minulý týden jsem zkusil motory z emotors.cz zn. Aelian-zklamaly, následně jsem je vyměnil u stejného dodavatele za Maytech motory a překvapily kvalitou a hlavně výkonem. No a nedalo mi to a zkusil jsem esc Maytech-e-series, flasované na 400 Hz už z fabriky a maximální spokojenost
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
Re: Jaké motory do kvadrokoptéry
Si delas prdel 90W motory a 1600kV?? ved to by nezdvihlo ani Gopro.
doporučím ti výběr zkušet v kalkulačce, než to dáš sem na forum 
Kalkulačka http://www.ecalc.ch/xcoptercalc.htm?ecalc&lang=en
- zadáš hmotnost, baterku, esc, motory, vrtule
- najdi si kombinaci, která 3kg unese
např.: http://www.ecalc.ch/xcoptercalc.htm?ecalc&lang=en&cooling=2.5&rotornumber=4&weight=3000&calc=auw&elevation=500&airtemp=25&qnh=1013&batteries=lipo_4000mah_-_20/30c&chargestate=0&s=3&p=1&esc=max_30a&motor=rctimer&type=54|a3548-4&gear=1&propeller=carbon-fold-prop&proptwist=0&diameter=11&pitch=4.7&blades=2
musíš hold zkoušet .. píše ti to tam vždy v Remarks - jestli je neoc potreba zmenit, ze treba nema dost sily, jine esc atd.
Kalkulačka http://www.ecalc.ch/xcoptercalc.htm?ecalc&lang=en
- zadáš hmotnost, baterku, esc, motory, vrtule
- najdi si kombinaci, která 3kg unese
např.: http://www.ecalc.ch/xcoptercalc.htm?ecalc&lang=en&cooling=2.5&rotornumber=4&weight=3000&calc=auw&elevation=500&airtemp=25&qnh=1013&batteries=lipo_4000mah_-_20/30c&chargestate=0&s=3&p=1&esc=max_30a&motor=rctimer&type=54|a3548-4&gear=1&propeller=carbon-fold-prop&proptwist=0&diameter=11&pitch=4.7&blades=2
musíš hold zkoušet .. píše ti to tam vždy v Remarks - jestli je neoc potreba zmenit, ze treba nema dost sily, jine esc atd.
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
a neni canon jako canon.. ale kdyz 3kg, tak to nebude asi kapesni kompakt.. nicmene.. opet jak jiz bylo receno, pokud ho mas rad, tak pritlacit financne a pripadne premylset o vice jak ctyrech motorech a vrtulich... At kdyz jedna vysadi, at mas jeste nejakou nadeji...