Němčina vs ruština? Co má větší uplatnění, co se učit?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

Němčina vs ruština? Co má větší uplatnění, co se učit?

#1 Příspěvek od vojta mansfeld »

Ahoj, ve škole si do osmé třídy musíme vybrat další povinný jazyk, němčinu nebo ruštinu, nevím co si vybrat, každý mi radí něco jiného ale zítra musím odevzdat přihlášku, co si vybrat? Poraďte prosím rychle, zítra je poslední datum na odevzdání! Tak kde se mluví německy se asi domluvím i anglicky, kdežto tak kde se mluví rusky se anglicky nedomluvím, ale na druhou stranu v německu jsou třeba pracovní místa nebo s ním čr hodně obchoduje, kdybych v dospělosti jezdil na pracovní cesty do ruska tak by se mě to asi nelíbilo, rusko mě nějak netáhne, ale třeba peníze který bych si vydělal by mě přesvědčily. Co má větší uplatnění a proč? Co je jednodušší? Díky za rychlé rady!
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

Re: Němčina vs ruština? Co má větší uplatnění, co se učit?

#2 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

Ahoj,

Němčina má obtížnou gramatiku, Ruština je jednoduchá pokud se naučíš azbuku - pak je gramatika velice jednoduchá...... v Letectví se používají převážně 2 jazyky (Angličtina a ruština) myslím tím letecké manuály..... :D a vzhledem k tomu, že nesnáším němce, takže bych volil ruštinu.

Petr
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
corona

#3 Příspěvek od corona »

Co je jednodušší za podmínky, že se učíš angličtinu, je jasné - němčina.

Faktem je, že třeba v práci beru do ruky všelijaký instrukce v různých jazycích a jako jeden z mála se neleknu azbuky a přelousknu to. Kdo ruštinu neměl, jsou to pro něj záhadný pačmeláky.
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Blurcak »

ideal oboje, ale asi vetsi uplatneni ta RU
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od blesk »

Šel bych do Ruštiny, samotného mě mrzí že rusky neumím, ale kdo ví co bude za rok, dva... obchodní vztahy s ruskem se lepší a německy umí určitě víc lidí...
Marex300
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marex300 »

Taky jsem to řešil, teď jsem v kvartě na gymlu a vybral jsem si nemcinu, protože do nemecka, Rakouska a severní Itálie jezdim několikrát ročně a ruštinu bych nevyužil. V Rusku nikdy pracovat nechci tak jsem mel výběr jednoduchý :)
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od vojta mansfeld »

No v německu je prý dobře placená práce a když tak budu chtít pracovat tak se anglicky sice domluvím, ale požadujou umět němčinu...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
oplu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od oplu »

za mě taky ruština, pro mě jako antitalenta na jazyky byla němčina nepřelousknutelná.
když to porovnám o jsem uměl po 10 letech učení němčiny a 4 angličtiny, tak je to sakra rozdil.
navíc ruština by měla mýt jednoduchá, až teda na azbuku, která podle spolužáků je to nejtěžší na celé ruštině.
milode

#9 Příspěvek od milode »

Z mého pohledu se vyplatí němčina. Ruština je sice na vzestupu, ale uplatníš ji tak maximálně v Karlových Varech.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od vojta mansfeld »

Nejde tak o to co je složitější ale co má větší uplatnění propráci v zahraničí-kde se líp pracuje, kde líp platěj...
kinesra

#11 Příspěvek od kinesra »

Jednoznacne rustina. Rusko je ekonomicky obr a na nekolik generaci se bude smerem na vychod zamerovat ne jedna zapadni ekonomika.
spetrs

#12 Příspěvek od spetrs »

Chceš jít dělat nádeníka do Německa tak jednoznačně německy. V ostatních případech je to jedno, přikláním se k ruštině.
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od shrubber »

Jo, my ti něco poradíme a poneseme zodpovědnost za tvé životní neúspěchy.

Ale jinak si myslím, že ruština je dobrá pouze pro obchodování s Ruskem, v čemž sice může být hodně peněz, ale ještě hodně dlouho to bude pro dobrodružné povahy. Zatímco nějaká normální práce v zahraniční firmě nebo v blízkém zahraničí se mnohem spíš naskytne s němčinou. A ono to der, des, dem, den je sice trochu gramatické bludiště, ale vyskloňovat správně slovárj, jábloňa a sobránie není taky až taková sranda.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
FlyBear

#14 Příspěvek od FlyBear »

Teď do 8. třídy si vem tu Ruštinu. Myslím si, že je dobré ji umět, je na vzestupu a málokdo to zatím vidí, takže alespoň nějaká její znalost, včetně "bukviček", se ti bude hodit.

Jinak je asi dost těžké v takhle nízkém věku už rozhodovat, co bude lepší pro práci. Copak ty už víš, co budeš v budoucnu dělat? Vždyť pokud půjdeš na střední a pak i na vejšku, čeká tě první skutečná práce nejdříve za 10 let :wink:

Já bych to viděl takhle:

1. Za každou cenu se učit a pilovat ANGLIČTINU! Tomu věnuj maximum po celou dobu, na střední i na vejšce. Angličtina je už ve světě nutnost, bez ní se v podstatě moc dobře neobejdeš. Je považována za mezinárodní standard.

2. K tomu si nyní vem tu Ruštinu, jak jsem psal. Může se hodit.

3. Později, třeba na vejšce nebo při práci, si klidně můžeš přibrat další jazyk, podle potřeby. Například Němčinu nebo taky Španělštinu, Francouzštinu apod. (a Ruštinu pak třeba nechat plavat, když už budeš mít její základy).
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zwobot »

FlyBear píše:1. Za každou cenu se učit a pilovat ANGLIČTINU! Tomu věnuj maximum po celou dobu, na střední i na vejšce. Angličtina je už ve světě nutnost, bez ní se v podstatě moc dobře neobejdeš. Je považována za mezinárodní standard.

Občas chodím na brigádu, hodně práce s lidma a když jsem přišel poprvé za šéfem tak první otázka byla: Do you speak english?
Zkrátka na to se tě už nikdo neptá jestli umím anglicky. Bere se to jako samozřejmá věc.
Ale taky by to chtělo další jazyk. Abych byl furt lepší než další zájemci na můj flek.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“