Jaké letadlo pro začátečníka Prosím o radu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké letadlo pro začátečníka ? prosím o radu

#46 Příspěvek od TERAZKY »

Ešte ma napadá jedna zaujimavá možnosť. Kúpiť prvú verziu Easy Stara bez elektroniky - cca 40Euro /je to to isté ako Beta 1400, akurát kvalitnejšie/ a osadiť asi to podľa rád tu na fóre.

Má to 2 zásadné výhody oproti setu Beta 1400:

1. Osadíš si to sám a získaš aspoň tie najzákladnejšie zručnosti. Mnohé veci lepšie pochopíš a získaš základy i do budúcnosti s napr. konštrukčným modelom.

2. Budeš to mať osadené overenou výbavou a nie šuntom, čo si kúpiš v tom sete.

Si remeselník a stavba bude pre Teba brnkačka. EasyStar je výrobkom nemeckého MPX a to je etalón kvality a letových vlastností zvláščť pre začiatočníkov. Je to ako lego, všetko do seba zapadá - zvládajú to 12 ročné deti.

Rádio kúp aspoň Hitec Optic 6, to budeš mať dobrý základ i do budúcnosti. A pôjde Ti na tom i simulátor.

http://www.modelarina.cz/rc-letadlo-eas ... p-943.html
http://www.mkchlumec.cz/Dilna/easystar.htm

Letu Zdar :!:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Lněnička
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Lněnička »

Aďasi,
jestli opravdu začínáš s létajícími stroji, tak si pořiď kluzák o rozpětí kolem 1,5m a nauč se i se synem co to obnáší zajistit, aby se pohyboval ustáleným rovnoměrným letem.
Nejvhodnější je k tomu mírný svah, ale není to podmínka nutná.
A pak protivítr do asi 3 m/s.
A jestli chceš zažít kompletní dobrodružství, které letecké modelářství poskytuje, tak si postav stroj svůj vlastní. Jednoduchý. Za několik večerů ho budeš mít hotový.
Trup může být navržen tak, aby se do jeho přídě nechal umístit vrtulový pohon.
Je k dispozici mnoho jednoduchých a osvědčených konstrukcí.
Můžu jich poskytnout přinejmenším několik.
Až to absolvuješ, tak budeš o mnoho chytřejší a zkušenější v aviatice, než když si zakoupíš hned motorový stroj a budeš se s ním trápit.
Ale nemusiš na mě dát. Jsou to pouze skutečnosti staré 60 let a každý s nimi nemusí souhlasit.
J.Lněnička
Aďas

#48 Příspěvek od Aďas »

Tak du pro Betu :) díky všem.
Jardátor

#49 Příspěvek od Jardátor »

Myslím,že s tím Easystarem,který je třeba zde v nabídce by jsi udělal mnohem lépe.Taky zatím proháním éra z "druhé ruky" a zatím bez problémů.Možná je lepší koupit pro začátek starší,levnější a hlavně zalítnuté éro.Tak ať to lítá! :D
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od TERAZKY »

Aďas píše:Tak du pro Betu :) díky všem.

Najprv si over ako to je s kvalitou setovej elektroniky. Aby si viac nereklamoval ako lietal. A tie nervy...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
kope
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od kope »

Aďas píše:Tak mi to nedalo, a šel jsem se dnes na večer podivat do prodejny pro modeláře na Betu 1400.
Chlapík co tam prodava mi tvrdil at si prej rači koupim todle http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... m-rozp-arf že on na tom prý take začínal a neměl problém a že je to supr věc. co vy na to '? ale předpokladam že blby :?

To jsi byl u Pecky u nás v Letňanech? A tohle ti radil kdo-takový mladík, vyšší, tmavovlasý? Jestli ano, tak jeho rady ber s HODNĚ velkou rezervou.

EDIT: jinak pokud budeš chtít, tak se můžeme domluvit a až se zlepší počasí, zajedeme spolu na mou oblíbenou louku do Vinoře a půjčím ti do ruky tohle:

viewtopic.php?f=16&t=41015

(nemusíš se bát, půjčuju to ve vzduchu svým dcerkám 8 a 11 let, aby se se mnou na louce nenudily :) )

No a uvidíš, o čem to je :)
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
01jimmy10

#52 Příspěvek od 01jimmy10 »

Inak sa cudujem ze tu nikto neporadil bixlera z hobbykingu...ja teda nemam ziadne skusenosti a tiez badam co by bolo idealne na zaciatok ale napr ten bixler stoji par korun...
VTjr

#53 Příspěvek od VTjr »

kope píše:To jsi byl u Pecky u nás v Letňanech? A tohle ti radil kdo-takový mladík, vyšší, tmavovlasý? Jestli ano, tak jeho rady ber s HODNĚ velkou rezervou.

Taky si myslím, že mu poradil špatně. Asi se dali do řeči, kde se nejspíš Aďas svěřil svoji touhou jít co nejdřív do motoráků na spalovák a prodavač to využil a vnucuje mu něco, co má na skladě a je to už hůř prodejné. Je to pochopitelné jednání, protože prodavač chce především prodat a to co nejdráž. Podle mne dobrý prodavač však hledí víc dopředu a poradí vhodnější model i když na něm vydělá momentálně míň. Pokud se mu ale ze začátečníka podaří udělat modeláře, tak postupně na něm vydělá mnohem víc.
Ten model na šestapůlku je dost velký, co by ale nevadilo, pokud by se to podařilo udržet v hmotnosti do 2kg. Ale pravdou je, že balzový drak potažený fólií toho snese opravdu málo. Já kdysi na cvičné modely používal jako potah zásadně monofil + mikelantu. Odolnost byla značná, která se s čínskými balzovými sety nedá vůbec porovnat. Ale dnes, když jsou k dispozici hotové modely z EPP, je mrhání časem i prostředky vydávat se jinou cestou.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr

#54 Příspěvek od VTjr »

01jimmy10 píše:Inak sa cudujem ze tu nikto neporadil bixlera z hobbykingu...ja teda nemam ziadne skusenosti a tiez badam co by bolo idealne na zaciatok ale napr ten bixler stoji par korun...

Ja sa nečudujem. :)
Väčšina skúsených modelárov o ňom asi vôbec nevie (ja takisto), pretože sa o modely tejto kategórie už nezaujímajú. 8) Okrem toho nebudem radiť niečo, čo poznám len z fotiek a textov na webe. Lebo skutočnosť a fikcia prezentovaná reklamou na webe často býva diametrálne odlišná. Oproti tomu EasyStar, EasyStarII a Betu každý z nás videl viackrát naživo a mnohí poznajú aj rôzne úskalia na ktoré treba upozorniť. :wink:

A ešte je ti jeden argument. Ja by som začiatočníkovi nikdy neodporúčal kúpiť si svoj prvý model na webshope. :!:
Jednoznačne treba ho kupovať v solídnom kamennom obchode. Ide o to, že predavač nesie aj istú zodpovednosť, ktorá je pri kamennom obchode oveľa lahšie vymáhateľná ako na webe. Ak niekto z vás niečo reklamoval na HK, tak asi vie o čom hovorím. Navyše dobrý predavač zákazníkovi aj ochotne poradí (dokonca som poznal aj takých, čo zákazníkov učili lietať na kábli). Predavač a kamenný obchod sa tak pre začiatočníka stáva prvou "kotvou" o ktorú sa môže oprieť, kým si nenájde inú, lepšiu, alebo kým sa nedopracuje k úplnej samostatnosti. Webshop takou kotvou nikdy byť nemôže. :mrgreen:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Aďas

#55 Příspěvek od Aďas »

kope píše:
Aďas píše:Tak mi to nedalo, a šel jsem se dnes na večer podivat do prodejny pro modeláře na Betu 1400.
Chlapík co tam prodava mi tvrdil at si prej rači koupim todle http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... m-rozp-arf že on na tom prý take začínal a neměl problém a že je to supr věc. co vy na to '? ale předpokladam že blby :?

To jsi byl u Pecky u nás v Letňanech? A tohle ti radil kdo-takový mladík, vyšší, tmavovlasý? Jestli ano, tak jeho rady ber s HODNĚ velkou rezervou.

Jojo tady u Nás. Když bys měl někdy

EDIT: jinak pokud budeš chtít, tak se můžeme domluvit a až se zlepší počasí, zajedeme spolu na mou oblíbenou louku do Vinoře a půjčím ti do ruky tohle:

viewtopic.php?f=16&t=41015

(nemusíš se bát, půjčuju to ve vzduchu svým dcerkám 8 a 11 let, aby se se mnou na louce nenudily :) )

No a uvidíš, o čem to je :)

Jojo tady u Nás, u Pecky a ten maník to je on jk rikas :) Když bys měl někdy cas tak to by bylo fakt super:)
kope
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od kope »

2 Aďas: copak čas, ale teď je překážka spíš to počasí. Pokud vydrží předpověď, tak by to snad mohlo jít některý den příští týden. Určitě se domluvíme.
Jakkub

#57 Příspěvek od Jakkub »

kope píše:2 Aďas: copak čas, ale teď je překážka spíš to počasí. Pokud vydrží předpověď, tak by to snad mohlo jít některý den příští týden. Určitě se domluvíme.

Ahoj, sice nejsem z Letnan, ale jezdim pres ne celkem pravidelne. Mohl bych se pridat? Mam Sky Climbera momentalne v reklamaci, ale byl jsem s nim ve vzduchu jen 2x sam a tak bych si poslechl nejake rady, kdyby to nevadilo a nasli bysme nejaky spolecny cas, byl bych moc vdecny! :)

Jinak k Peckovi v Letnanech- stejna zkusenost jako pisete. Vybiram dny, kdy je tam takovej mensi nakratko ostrihanej chlapik.
kope
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od kope »

Jakkub píše:Ahoj, sice nejsem z Letnan, ale jezdim pres ne celkem pravidelne. Mohl bych se pridat? Mam Sky Climbera momentalne v reklamaci, ale byl jsem s nim ve vzduchu jen 2x sam a tak bych si poslechl nejake rady, kdyby to nevadilo a nasli bysme nejaky spolecny cas, byl bych moc vdecny! :)

Slet Climberů klidně můžeme uspořádat, nic proti. Ale asi to nevyjde dřív než za 14 dní. Po zbytku rodiny jsem i já lehl včera s nějakou virózou, tak se potřebuju dát do kupy. No a pak se chystám na hory.
grelolz

Začátečník

#59 Příspěvek od grelolz »

Dobrý den,

jsem s letadly absolutní začátečník, teda před 3 lety jsem jedno letadlo vlastnil(nedopadlo to s ním dobře). Chtěl bych teda vaše názory na tyto dvě letadla, která jsem si zatím vybral:

http://www.rcshop.eu/cs/penove/554-skyl ... -4ghz.html

a

http://www.rc-auta.eu/zbozi/5501/JAS-39 ... omplet.htm

Děkuji,

Pavel
2952

Re: Začátečník

#60 Příspěvek od 2952 »

No-pokud jsi začátečník-radím vždy: Najdi v okolí někoho, kdo Ti pomůže. Začni tím, že uvedeš ve svém profilu své bydliště-ochotní kolegové Tě osloví možná sami:-)
Z předložených modelů...snad ten první, i když ho neznám. JAS bych na začátek určitě nedoporučoval!
Chce to hodný model aspoň 140cm rozpětí, klidně čínu...ale nezačínej sám-nic není nerozbitné...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“