Chci to vyzkoušet, ale trochu mám obavu, že na to někdy zapomenu a budu s tím startovat. To by byl asi problém. Na tu poslední pozici třípolohového přepínače jsem v Asistentovi místo Atti dal RTH, ale to stejně funguje vypnutím rádia, tak uvidím, možná to vyzkouším a dám tam ten Manual. Jak se to řídí? Tam je stabilizace úplně vypnutá a koptéra se musí řídit jen páčkama jak šestikanál heli? V nejhoším případě se přece dá přepnout na Atti nebo GPS Atti ne? Nikde jsem ten mód popsaný moc neviděl...
Marek_Km píše:Chci to vyzkoušet, ale trochu mám obavu, že na to někdy zapomenu a budu s tím startovat. To by byl asi problém. Na tu poslední pozici třípolohového přepínače jsem v Asistentovi místo Atti dal RTH, ale to stejně funguje vypnutím rádia, tak uvidím, možná to vyzkouším a dám tam ten Manual. Jak se to řídí? Tam je stabilizace úplně vypnutá a koptéra se musí řídit jen páčkama jak šestikanál heli? V nejhoším případě se přece dá přepnout na Atti nebo GPS Atti ne? Nikde jsem ten mód popsaný moc neviděl...
No hlavně opatrně, protože to možná bude docela fofr to řídit. Je lepší si na rádiu pro manual nastavit expa pro pitch a roll (např. 40%).
Nějaké hodnoty si vzpomínám, že v Asistentovi byly předvolené, něco 100, něco 125 %. To byly výchylky? Musím se na to příště mrknout, až to připojím k PC. Kdybych to pak zkoušel, tak určitě v dost velké výšce, pro jistotu...
No hlavně opatrně, protože to možná bude docela fofr to řídit. Je lepší si na rádiu pro manual nastavit expa pro pitch a roll (např. 40%).[/quote]
Mám trošku nestandardně nastavené zisky (nutno vyzkoušet, záleží na celkové konfiguraci coptery). Moje NAZA F-550 je bez tuningu vše od DJI, pouze řídící jednotka je jinak připevněná k základní desce. Letová váha v konfiguraci z videa bez několika gramů je 2Kg! Basic Gain: Pitch a Roll 200% Yav 290% Vertical 240% Attitude Gain: Pitch a Roll mám na potenciometru na vysílači od 40% do 100% který nastavuji při letu podle potřeby.
Tak aby se to nepletlo, tak DJI uvedlo na trh ještě NAZA M LITE. http://www.dji-innovations.com/product/naza-m-lite/ Jde vlastně o verzi NAZY pro průmyslové využití, takže stará dobrá NAZA V1 v novém obalu.
Povodně jsou hrozné, ale zase bude líp. Já bych měl dotaz. Při aktivaci funkce u DJI Naza,nebo jiných systémů - návrat na výchozí pozici (návrat domů), koptéra nastoupá do výška 20 metrů, otočí se a letí domů. Není mi jasné, jestli : 1. jedná se o výšku 20m od bodu vzletu 2. jedná se o výšku +20m od bodu kdy aktivuji tuto funkci - letím ve 30m, po zapnutí nastoupá do 50m a letí zpět Díky za odpověď
jirka_d píše:Povodně jsou hrozné, ale zase bude líp. Já bych měl dotaz. Při aktivaci funkce u DJI Naza,nebo jiných systémů - návrat na výchozí pozici (návrat domů), koptéra nastoupá do výška 20 metrů, otočí se a letí domů. Není mi jasné, jestli : 1. jedná se o výšku 20m od bodu vzletu 2. jedná se o výšku +20m od bodu kdy aktivuji tuto funkci - letím ve 30m, po zapnutí nastoupá do 50m a letí zpět Díky za odpověď
2. možnosť
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro