Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Video brýle na FPV

#211 Příspěvek od koulinek »

Robinsson píše:Ty coverleaf antenky sis vyrobil ?

Výše uvádí že byly součástí setu FPV ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
zskal
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od zskal »

koulinek píše:
Robinsson píše:Ty coverleaf antenky sis vyrobil ?

Výše uvádí že byly součástí setu FPV ;)

Ano, přesně tak, bylo to v setu. Ale myslím že podle návodů na netu by to neměl být problém udělat. Mě se obě stejně hned po vybalení rozpadly a musel jsem je znovu přeletovat a pak jsem to raděj ještě zakápl tavným lepidlem. No číňani to bouchají jak Baťa cvičky, tak se není čemu divit...
Ještě bych měl jeden dotaz k Dominátorům...Dost na forech čtu, že jim často upadávají očnice. Máte s tím taky někdo špatnou zkušenost?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od koulinek »

Zkoušel někdo tyhle brýle na FPV? http://www.vuzix.com/

VUZIX iWear WRAP 920 Head Mounted Display (nebo WRAP 1200)

V prodeji aj v CZ třeba tady: http://shop.tntrade.cz/vuzix-iwear-wrap ... 94571.html

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FYbYCawR3Wo[/youtube]
Semis

#214 Příspěvek od Semis »

koulinek:
Sice jsem je nezkoušel, ale obávám se, že jsou svým provedením celkem nevhodné pro FPV.
Bez nějakého zastínění v nich venku moc vidět nebude, protože pochybuji, že by dosedali dokonale kolem očí.
Další věc co se mi moc nelíbí je cena. Kdyby stály polovinu co Fatsharky, tak by to stálo z pokus, ale takhle bych jednoznačně volil Fatshark i za cenu toho, že taky nejsou dokonalé.
Homer.Simpson

#215 Příspěvek od Homer.Simpson »

Semis píše:koulinek:
Sice jsem je nezkoušel, ale obávám se, že jsou svým provedením celkem nevhodné pro FPV.
Bez nějakého zastínění v nich venku moc vidět nebude, protože pochybuji, že by dosedali dokonale kolem očí...

Da sa dokupit lightshield...
Sice maju trosku horsie rozlisenie ako cinemizer oled, ale mozu byt fajn...1200-vky nie 920-tky... http://www.vuzix.com/UKSITE/consumer/pr ... ifications maju dokonca headtracker...
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
zskal
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od zskal »

Ahoj, včera mi dorazily Dominátory z getfpv.com, tak vám napíši jen mou ne moc dobrou zkušenost...
V tomto obchodě jsem je objednal protože je to obchod považovaný za jeden z nejsolidnějších a taky proto, že všechno co jsem potřeboval měli skladem. Kromě brýlí jsem bral ještě ImmersionRC Vtx a Vrx, nějaké vrtule Graupner a vložky do vrtulí...no dost palba. U brýlí uváděli v setu i baterii Fatshark 1000mAh 2S, ale tu mi už bohužel neposlali. Jinak všechno přišlo OK a přesně za 15 dní od objednání. Bohužel tento obchod komunikuje pouze přes FB, ale zase je fakt že komunikují okamžitě. Hned jsem jim tedy napsal že jsem tu baterii neměl v balíku a že to byla jedna z věcí která mě přesvědčila o nákupu u nich a že kdybych byl upozorněn že v setu není obsažena, tak bych si ji objednal samostatně. Okamžitě mi odpověděli že se velmi omlouvají, že je to jejich chyba, ale že ta baterie v setu nemá být a že mi děkují za upozornění a hned to na eshopu opravili. Pokud si prý tu baterii u nich objednám, tak že mi přibalí ještě nějaké dobroty do balíku. Odepsal jsem jim tedy že poštovné je pro mě dražší než samotná baterie a o sladkosti nemám zájem, takže ji bohužel musím objednat jinde...Odpověděli pouze že to chápou a abych si toho teda užil.... Takže pozor na to když budete něco kupovat a uvidíte výpis obsahu balení....nemusí to být ještě pravda. Dost mě zklamali a určitě v tomto obchodě už nic objednávat nebudu. Ale jinak ty brýle jsou samozřejmě super! :wink:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od koulinek »

Baterku koupíš za solidní cenu na HC http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 00mah.html a svezeš si to s nějakýma jinýma drobnosťama ;)
zskal
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od zskal »

koulinek píše:Baterku koupíš za solidní cenu na HC http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 00mah.html a svezeš si to s nějakýma jinýma drobnosťama ;)

Jasně, budu to tam objednávat společně s 4S bateriema, ale už mi do toho vleze ten jejich svátek, takže to potrvá. Do té doby to budu krmit z 3S 1300mAh baterie a při té příležitosti bych se chtěl zeptat těch co už tyto brýle mají jestli nevadí tomu zabudovanému Vrx modulu, když budu ty brýle napájet jenou baterií zároveň ještě s LCD monitorem a SD rekordérem. Jde mi jen o to, jestli to nemůže být nějak rušené když to pojede na jednu baterii. Doma se to zatím tváří OK, ale nevím co to bude dělat venku na delší vzdálenost...
gardenroute

Dominators integr. Rx a Tx od Boscam ?

#219 Příspěvek od gardenroute »

Ma nekdo prosim zkusenost, mam na koptere Tx od Boscamu (TS 58200) a chtel bych obraz prijimat pomoci Dominatoru s jejich integrovanym Rx, bude to kompatibilni ?
Nebo budu muset pouzit opet Rx Boscam a video tahnout do Dominatoru pres video line ?
Zatim pouzivam set Boscam a obraz me jde z Rx Boscam do monitoru, Dominatory mam na ceste, a nechtel bych menit Tx na koptere.
Vim, ze Boscam ma take videobryle, ale neznam zadne zkusenosti s nimi...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Jameson
Kontaktovat uživatele:

Re: Dominators integr. Rx a Tx od Boscam ?

#220 Příspěvek od Jameson »

gardenroute píše:Ma nekdo prosim zkusenost, mam na koptere Tx od Boscamu (TS 58200) a chtel bych obraz prijimat pomoci Dominatoru s jejich integrovanym Rx, bude to kompatibilni ?

Nebude. Sú to iné frekvencie. Ale existuje na to riešenie - ovce (www.team-blacksheep.com) robia modul pre Dominator, ktorý "vie" aj frekvencie Boscamu. Naopak, má problémy s frekvenciami Airwave (to sú tie "štandardné" od tlstého žraloka / immersionRC). Ak si však zatiaľ 5,8GHz modul neobjednával, tak rovno zober ten "boskaňácky"...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
gardenroute

#221 Příspěvek od gardenroute »

Aha, mam nyni komplet soupravu 5.8 Boscam, a mimo pouzivani bryli Dominatora bych prave chtel zachovat i moznost pouziti externiho Rx od Boscamu (pro specialni pouziti, at uz pro exter. monitor, ci pro pres videolink pripojene Dominatory).

Takze pokud vezmu Fatshark Dominator bez origo integr. Rx, a doobjednam integr. Rx od "Ovce", mam to poresene ? Ale na to jejich webu jsem tento modul s fr. Boscamu pro Dominatora nenasel ? nemas prosim presny link ?
Upraveno - link jsem uz nasel :)

To zni dobre, a tak nejak jsem si to predstavoval :D
Naposledy upravil(a) gardenroute dne stř 29.05.2013 12:34, celkem upraveno 1 x.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od Dejfak »

Nemáte někdo porovnání Dominátor vs Attitude?
Koukal jsem že pár lidí si ty SD koupilo, tak jestli máte někdo srovnání.
Třeba ze sletu copterů nebo podobně.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
gardenroute

Re: Dominators integr. Rx a Tx od Boscam ?

#223 Příspěvek od gardenroute »

Jameson píše:...existuje na to riešenie - ovce (http://www.team-blacksheep.com) robia modul pre Dominator, ktorý "vie" aj frekvencie Boscamu....Ak si však zatiaľ 5,8GHz modul neobjednával, tak rovno zober ten "boskaňácky"...

Takze jeste jednou diky za tip, uz jsem s nimi komunikoval, maji bohuzel nyni pro totalni prepracovani a pretizeni jejich HK manufaktury zavreny web shop, ale po vzajemne komunikaci me to na chvili otevreli :) a umoznili to objednat. Zaplacene a zitra snad z HK posilaji, na to ze nekdo u nich ceka na dodavku jinych veci az mesic to vypada na male stesti. Asi se to akorat sejde s Dominatory, ktere jsou take na ceste.

Je zajimave, ze jsem asi nakonec udelal dobre, rikali me, ze Boscam Tx jsou zasadne kvalitnejsi vysilaci moduly pro FPV nez napr. Immersion ci original od Fatsharku, takze tato kombinace je pry nejvhodnejsi. Trochu jsem z te puvodni nekompatibility mel zamotanou hlavu, ale doufam, ze to bude chodit dobre.
cermii

#224 Příspěvek od cermii »

Sháním nějaké kvalitní brýle s video vstupem bez vysílače a přijímače videa (ty mam) jenom čistě brýle mohl by jste my někdo nějaké doporučit tak do 6000 kč
Toro,Mustang.Funcub,Quadcopter,Naza-m,Gopro 3 black,vysílačka Turnigy Open 9x
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od Walhalla »

cermii píše:Sháním nějaké kvalitní brýle s video vstupem bez vysílače a přijímače videa (ty mam) jenom čistě brýle mohl by jste my někdo nějaké doporučit tak do 6000 kč

predpoklada, ze toto zplnuji nejlepe FatShark Base SD... akorat s cenou si nejsem jisty...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“