Viking 2-E a další modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dzordzik

Re: Viking 2-E a další modýlky

#1021 Příspěvek od Dzordzik »

Nebo se trefí do auta, nebo ... Prostě to utneme s tím, že je třeba nedráždit zbytečně hada a když už, tak se tím nechlubit veřejně. Každý z nás je svéprávný a ví co smí a co ne a pokud jde za hranu, musí být připravený si to pak vyžrat.
sumik
Kontaktovat uživatele:

#1022 Příspěvek od sumik »

JMalik píše:Už je mi jedno, kde to je. Po SZ jsem Tě varoval, ať si dáváš na tyhle věci pozor, kvůli tomu videu (netvrdím, že jsi to byl Ty).
Pokud se situace zopakuje už nehnu prstem, abych to nějak korigoval, nechám tomu absolutně volný průběh.
Pokud dojde k incidentu, který se mě bude dotýkat, použiju tyhle grafy (nejen tvoje).
(Nečtu to tady jenom já, tak podle toho jednejte).
Neber to ve zlém, nic proti Tobě nemám, ale jedna srážka s modelem mi stačila, při další akci jsem rozhodnutý postupovat jinak.
O prokázaný incident s modelem si zavolej třeba Peterovi. (Vekamodel), ale je toho víc.

No teda ..... fuj hnus, jdu blejt velebnosti !
Jsem momentalne na dovolene, kde je 30-32 °C a mirny vitr i nad morem, tedy idealni podminky pro letani. Take se tesim domu na svoje poletuchy,az je provetram. Ale mam dojem, takhle z povzdali, ze vam chlapi z toho rozmaru pocasi trochu hrabe, tedy nekomu....
Cetl jsem si to dnes podruhe a plne souhlasim s reakci kovaca a grap15_junior.
Sakra, zkuste se zamyslet nad tim sloganem RiMra. "Modelari sobe". Neni to nadhera ?
Tak se uz neskarpete, pripravujte si sve milacky na 200%-ni technicky stav, kdyz je to osklive pocasi a potom bezte vsichni ,spolecne a bez zasti a zloby poletat na louku, pole, ci Bubakov.
Fakt me mrzi ta reakce a doufam, ze uz takovy hnus (sorry , ale jinak se to ani neda nazvat ) uz tady nikdy neuvidm.
Take nejsem svaty pri pouziti svych modelu, ale musim byt stejne rozumny, bez alkoholu apod. jako ridici na cestach.
JMalik

#1023 Příspěvek od JMalik »

sumik píše:....Už je mi jedno, kde to je. Po SZ jsem Tě varoval, ať si dáváš na tyhle věci pozor, kvůli tomu videu (netvrdím, že jsi to byl Ty).
Pokud se situace zopakuje už nehnu prstem, abych to nějak korigoval, nechám tomu absolutně volný průběh.
Pokud dojde k incidentu, který se mě bude dotýkat, použiju tyhle grafy (nejen tvoje).
(Nečtu to tady jenom já, tak podle toho jednejte).
Neber to ve zlém, nic proti Tobě nemám, ale jedna srážka s modelem mi stačila, při další akci jsem rozhodnutý postupovat jinak.
O prokázaný incident s modelem si zavolej třeba Peterovi. (Vekamodel), ale je toho víc)
.

No teda ..... fuj hnus, jdu blejt velebnosti !
..........Cetl jsem si to dnes podruhe a plne souhlasim s reakci kovaca a grap15_junior......
........Fakt me mrzi ta reakce a doufam, ze uz takovy hnus (sorry , ale jinak se to ani neda nazvat ) uz tady nikdy neuvidm.
Take nejsem svaty pri pouziti svych modelu, ale musim byt stejne rozumny, bez alkoholu apod. jako ridici na cestach.

1) Pokud nevíš o co jde, tak se na to napřed informuj (Graup15)
2) Svojí reakci tady považuji za velice umírněnou a pokud se ti to nezdá, budu příště při projednávání podobného incidentu mlčky přihlížet, nebudu se nijak zapojovat do korigování jak to řešit
3) Platí tady nějaké rozdělení vzdušného prostoru a já bych ho rád využíval jako pilot i jako modelář. Pokud má někdo jiný názor na to jak a proč je to tak rozdělené a vědomě létá jinde, musí počítat s tím, že za to ponese následky. Teď se tady ubírá diskuse směrem, že tedy se to bude řešit až se něco s něčím srazí. To je omyl. Jako pilota mě taky neřeší až se s něčím srazím, ale dostanu raketu už za narušení těch letových zón kde nemám co dělat.

(Až si zjistíš, proč jsem to sem napsal, tak budeš vědět, že mi nejde o to, jestli někdo létá ve třech stovkách, místo ve dvou)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
RedAce

#1024 Příspěvek od RedAce »

JMalik píše:Až si zjistíš, proč jsem to sem napsal, tak budeš vědět, že mi nejde o to, jestli někdo létá ve třech stovkách, místo ve dvou

A co třeba normálně to napsat a nesnažit se za každou cenu bejt tajemnej jak hrad v Karpatech? Veřejně tady někoho osočuješ, vyhrožuješ, ale důvod k tomu je strašně tajnej a máme si ho nějak zjišťovat? Tak si to buď řeš soukromě nebo to tu napiš se vším všudy. :roll:
sramy
Kontaktovat uživatele:

#1025 Příspěvek od sramy »

Pro JMalika jak to dělají piloti ULL když se jim do cesty připlete třeba čáp či jiný velký opeřenec?
Oni žádné zóny neznají ani předpisy, létají jak je příroda naučila.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
klobouk

#1026 Příspěvek od klobouk »

Dovolil bych si upozornit, že výškové omezení je pro modely v tuto chvíli pouze doporučeno...
Takže to není zakázané ovoce, ale v podstatě ještě možnost...
Nevím sice přesně co znamená "doporučeno" v češtině, ale asi to není zcela přesně obdoba "Highly recommended"...
graup15

#1027 Příspěvek od graup15 »

sramy píše:Pro JMalika jak to dělají piloti ULL když se jim do cesty připlete třeba čáp či jiný velký opeřenec?
Oni žádné zóny neznají ani předpisy, létají jak je příroda naučila.

Skončí v lese, na stromě,ve zdi hotelu..a pod ...ostatně skoro každý týden je tam jeden..tímhle tempem za chvilku bude ULL rarita :-) :-)
Dzordzik

#1028 Příspěvek od Dzordzik »

1) Pokud nevíš o co jde, tak se na to napřed informuj (Graup15)
2) Svojí reakci tady považuji za velice umírněnou a pokud se ti to nezdá, budu příště při projednávání podobného incidentu mlčky přihlížet, nebudu se nijak zapojovat do korigování jak to řešit
3) Platí tady nějaké rozdělení vzdušného prostoru a já bych ho rád využíval jako pilot i jako modelář. Pokud má někdo jiný názor na to jak a proč je to tak rozdělené a vědomě létá jinde, musí počítat s tím, že za to ponese následky. Teď se tady ubírá diskuse směrem, že tedy se to bude řešit až se něco s něčím srazí. To je omyl. Jako pilota mě taky neřeší až se s něčím srazím, ale dostanu raketu už za narušení těch letových zón kde nemám co dělat.

Jirko, přesto že s tebou souhlasím, létajíc jak s modely, tak s PPG, tak možná stačilo ubrat na rétorice a říct totéž jenom jiným tónem a možná to klidně poslat jako SZ. Jsme tady všichni na jedné lodi a nikdo z nás určitě nechce aby se cokoli stalo a děláme pro to co jde. Je fakt, že zrovna ULL, pokud nepřiletí v malé výšce a na volnoběh, je slyšet dost zdaleka a je dost času se mu případně vyhnout, v tomhle jsou mnohem horší větroně.
graup15

#1029 Příspěvek od graup15 »

Vcelku jsi to trefil, ty ULL jsou slyšet široko daleko a na ty větroně si holt člověk musí dávat pozor.
Místo píčování , jsem si radši šel zalítat..sice až v 19.00, ale bylo to takové příjemné poklouzání. Podvečerní úžasné světlo, které díky asi 50km díře v dece, z které celý den chcalo bylo úžasné. V tom silueta Vikinga..prostě paráda.
Graf je politicky korektní a i kdyby nebyl,je mi to fakt jedno.
Přílohy
Podvecerni poletani.gif
RedAce

#1030 Příspěvek od RedAce »

To sou panečku stoupáky :D
M1
Kontaktovat uživatele:

#1031 Příspěvek od M1 »

graup15 píše:Vcelku jsi to trefil, ty ULL jsou slyšet široko daleko a na ty větroně si holt člověk musí dávat pozor.
Místo píčování , jsem si radši šel zalítat..sice až v 19.00, ale bylo to takové příjemné poklouzání. Podvečerní úžasné světlo, které díky asi 50km díře v dece, z které celý den chcalo bylo úžasné. V tom silueta Vikinga..prostě paráda.
Graf je politicky korektní a i kdyby nebyl,je mi to fakt jedno.

...ty voe koukám, že v těch 180m to vyloženě "bylo" :D a měl si holinky nebo kanoj :lol:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15

#1032 Příspěvek od graup15 »

RedAce píše:To sou panečku stoupáky :D

V 19.00 večer jsem se divil,že to vůbec mělo aspoň nulku :-)
petrajksner

#1033 Příspěvek od petrajksner »

nulka, bezvětří a člověk se kochá jak to letadlo dokáže letět v 5-timetrové výšce s minimální opadavostí, i to mě baví a nedokážu se na to vynadívat.
Robinsson

#1034 Příspěvek od Robinsson »

Taky jsem byl tak nějak. Možná ještě dýl. Už se vyjasnilo zapadající sluníčko svítilo po dlouhé době jsem si zalítal. :D Takže jsem spokojeny
graup15

#1035 Příspěvek od graup15 »

petrajksner píše:nulka, bezvětří a člověk se kochá jak to letadlo dokáže letět v 5-timetrové výšce s minimální opadavostí, i to mě baví a nedokážu se na to vynadívat.

Na to podvečerní cajdání po obloze bude ideální něco pomalého. A v případě rozbahněného letiště schopného takového přistání. :-) :-) Umím to i s Vikingem, ale né v bezvětří...to by nedopadlo dobře :-)
https://www.youtube.com/watch?v=lgJfjBg3glM
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“