Turnigy 9XR
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Re: Turnigy 9XR
Zmiňovali to již v minulosti, že ty díly budou dostupné.
Hlavně proto jsem nakonec svoji 9XR neprodal, nechal jsem ji dětem. Je jisté že se bude brzy nějaký díl hodit. Je jen škoda že to nedotáhli do konce, ten návrh desky jak mají, umožňuje jednoduchou změnou osazení několika součástek přidat dva analogové vstupy, dokonce jsou vyvedeny na konektor, bylo by tedy snadné prodávat verzi desky připravené pro telemetrii. Určitě to měli i v plánu, jinak by tam nedávali jeden integrovaný obvod navíc, který je tam teď naprosto zbytečný. Společně s M128 který nakonec do rádia dávají to mohl být krok vpřed. Bohužel tato úprava jde jinou cestou než klasický mod pro 9X a vzhledem k tomu jaký vztah si svým chováním s komunitou vybudovali se jim na to teď už každej vykašle.
Takto nějak to mělo vypadat
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UdofcIeQBHs[/youtube]
EDIT: Musím uznat že za ty prachy co se 9XR prodává je to odpovídající a použitelné rádio s programovacím konektorem. Ty dostupné díly jsou taky velké plus a díky za ně.
Hlavně proto jsem nakonec svoji 9XR neprodal, nechal jsem ji dětem. Je jisté že se bude brzy nějaký díl hodit. Je jen škoda že to nedotáhli do konce, ten návrh desky jak mají, umožňuje jednoduchou změnou osazení několika součástek přidat dva analogové vstupy, dokonce jsou vyvedeny na konektor, bylo by tedy snadné prodávat verzi desky připravené pro telemetrii. Určitě to měli i v plánu, jinak by tam nedávali jeden integrovaný obvod navíc, který je tam teď naprosto zbytečný. Společně s M128 který nakonec do rádia dávají to mohl být krok vpřed. Bohužel tato úprava jde jinou cestou než klasický mod pro 9X a vzhledem k tomu jaký vztah si svým chováním s komunitou vybudovali se jim na to teď už každej vykašle.
Takto nějak to mělo vypadat
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UdofcIeQBHs[/youtube]
EDIT: Musím uznat že za ty prachy co se 9XR prodává je to odpovídající a použitelné rádio s programovacím konektorem. Ty dostupné díly jsou taky velké plus a díky za ně.
www.opentx.cz
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Mhotar nevieš, aký čip je na tej náhradnej doske ja mám 9XR s tých prvých a mám
tam ešte Atmega 64. Za tie peniaze by sa to oplatilo vymeniť za Atmegu 128.
To by som do nej ešte investoval a na budúcu sezónu kúpim Taranis nakoľko je stále nedohľadne. Myslíš, že bude tá doska oživená? (flash)
tam ešte Atmega 64. Za tie peniaze by sa to oplatilo vymeniť za Atmegu 128.
To by som do nej ešte investoval a na budúcu sezónu kúpim Taranis nakoľko je stále nedohľadne. Myslíš, že bude tá doska oživená? (flash)
FrSky Tandem X20
Zkoušeli jste někdo měnit komplet ovládače na T9XR? Kniply mi připadají mechanicky znatelně horší než na mé starší 9X. Někde jsem zahlídl, že by snad mohly být použitelné kniply z Aurory 9...
http://www.lynxmotion.com/p-839-aurora-9-gimbal.aspx
http://www.lynxmotion.com/p-839-aurora-9-gimbal.aspx
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Vůbec nemám tušení jestli je ta náhradní desky s M128, jestli ano, tak je to opravdu lepší koupit celé než měnit čip, v některých zdejších elektro-obchodech jde koupit M128 i dráž. Zatím se v diskuzích žádné info neobjevilo, ale myslím že se to brzy dozvíme. jestli je už předprogramovaná je taky otázka, já myslím že bude, ale to je stejně jedno, protože jejich firmware M128 stejně neumí využít.
Jestli ji budeš objednávat, vem si k ní rovnou programátor.
Letošní sezónu taky vydržím s 9X, zrovna se chystám osadit M2561
Na Taranis se taky těším, vypadá to zatím dobře, a taky jsem trochu přiložil ruku k dílu.
Jestli ji budeš objednávat, vem si k ní rovnou programátor.
Letošní sezónu taky vydržím s 9X, zrovna se chystám osadit M2561
Na Taranis se taky těším, vypadá to zatím dobře, a taky jsem trochu přiložil ruku k dílu.
www.opentx.cz
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Aký programátor? USB ASP už mám a mám nahratý Open 9x. Je treba niejaký iný?
Keď tam bude atm 128 tak ju zoberiem len som nedostal na HK odpoveď. Chcel som ten čip vymeniť, ale som sa neodvážil. Celá doska za tie peniaze super.
V čom je M2561 rozdiel oproti M128? To tam už budeš dávať tretí čip? V Taranis je
M 128 ?
Keď tam bude atm 128 tak ju zoberiem len som nedostal na HK odpoveď. Chcel som ten čip vymeniť, ale som sa neodvážil. Celá doska za tie peniaze super.
V čom je M2561 rozdiel oproti M128? To tam už budeš dávať tretí čip? V Taranis je
M 128 ?
FrSky Tandem X20
juraj.jurej píše:V Taranis je M 128 ?
Ne Taranis je úplně jiné kafe a má 32-bitový procesor STM32 ARM taktovaný na 60MHz. Datasheet k procesoru viz tento odkaz.
Zdroj viz tento odkaz.
...Processor: STM32 ARM Cortex M3 32-bit 60MHz...
Nene, USBASP je na atmely OKjuraj.jurej píše:Aký programátor? USB ASP už mám a mám nahratý Open 9x. Je treba niejaký iný?
M2561 má dvakrát tolik flash jako M128, což je asi jedno, ale má dvakrát tolik RAM jako M64/M128 a to se hodí pokud je potřeba více virtuálních spínačů, letových fází atd. Hlavně je to dobré na hraní, jinak to vůbec nepotřebuju
www.opentx.cz
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Na HK niekto písal, že na tej náhradnej doske je M 64, ako v 9X to by my bolo k ničomu. Uvidím ešte na iné reakcie čo jeden napísal ešte nemusí byť pravda. Kto by im to kupoval, keď sa do 9XR bežne dáva M 128, to by bol krok späť?
FrSky Tandem X20
juraj.jurej píše:Na HK niekto písal, že na tej náhradnej doske je M 64, ako v 9X to by my bolo k ničomu. Uvidím ešte na iné reakcie čo jeden napísal ešte nemusí byť pravda.
Ono není vyloučeno ani to, že se chtějí někde ze skladu zbavit starších desek ze začátku výroby 9XR, které byly osazeny ještě M64 a tak budou nějakou dobu dodávat tu samostatně prodávanou desku s M64 než ji vyprodají a teprve pak začnou prodávat desky s M128.
Faktem je, že Hobbyking jako tradičně nezklamal v tom jak je skoupý na byť jen trošku podrobnější informaci u nově uváděné věci v eshopu. Zřejmě, aby ušetřili na provozu tak jim nové produkty zařazují do eshopu naprostí diletanti bez toho, aby uvedli k produktu aspoň trochu podrobnější informaci a podle toho to taky potom v řadě případů i vypadá. Řada věcí i dlouhodobě po uvedení v eshopu nemá v popisu často uvedeny některé důležité informace a teprve z reakcí různých uživatelů se to pak dává dohromady. Buď je to záměrný úmysl neinformovat, aby si řada lidí to či ono koupila i když bude následně třeba zklamána a nebo je to jen z čiré neznalosti.
juraj.jurej píše:Kto by im to kupoval, keď sa do 9XR bežne dáva M 128, to by bol krok späť?
Tak i deska s M64 je funkční a pokud by si někdo odrovnal desku či procesor a nebyl tak zručný, aby si ji zvládl sám opravit tak se mu pořád vyplatí koupit si za cca 7 USD desku novou i kdyby byla s M64 a jednoduše ji vyměnit než kdyby měl kupovat komplet celou novou T9XR.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Súhlasím Drondys, sú to malý šikmooký špekulanti. Podla mňa to robia väčšinou zámerne.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej píše:Súhlasím Drondys, sú to malý šikmooký špekulanti. Podla mňa to robia väčšinou zámerne.
Šéf Hobbykingu australan Anthony Hand, který za to nese svou míru odpovědnosti, šikmooký rozhodně není a není zdaleka jediný.

Na ptákoviny ve stylu harlem shake, to jsou na Hobbykingu jako diví, ale napsat trošku lepší popis k nové položce v eshopu to je ani nenapadne.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dfkeeECoN2g[/youtube]