Karas píše:Bastlení mi nevadí, kdyby byl návod jak to seřídit tak mi to nevadí, ale pořádně nevím co na co je, tak to je k ničemu. Jinak kupovat jsem to nechtěl, tohle vyjde levněji a je to modelařina.
Jenže bastlení v této oblasti není zdaleka jen pouhé spojování nějakých hardwarových součástí dohromady, ale je to z velké části i ve smyslu bastlířského shánění kusých informací, což k této oblasti v podstatě nedělitelně patří.
Pokud je někdo v této oblasti už hodně znalý tak to nemusí být problém, ale pokud není pak se za to holt někdy i značně platí časem a znechucením z chabého výsledku byť třeba i při relativně vysokém vynaloženém úsilí.
Je to mimo jiné i proto, že k tomu často není nic moc podrobného tj. žádný návod pro "neználky" většinou nelze očekávat. Problémy je případ od případu nutné řešit ve smyslu bastlířského shánění různých útržků informací po různých diskusích různě napříč Internetem a přitom je nezbytné počítat s tím, že žádný návod není naprosto dokonalý a často se tu či jinde něco opomene případně autor toho či onoho návodu jaksi předpokládá samozřejmou znalost toho či onoho a člověk, který to či ono nezná holt pak přitom tápe a ztrácí čas. Pokud by se to sečetlo tak to někdy v konečném důsledku časově vydá tolik, že i za minimální mzdu by si člověk za tu dobu i několikrát vydělal na hotovou a odladěnou multikoptéru jako je třeba ten Phantom a dávno už by s ní v pohodě poletoval s daleko lepšími výsledky.
Pokud se už člověk rozhodne do toho jít s tím, že si to hodlá všechno odladit sám a přitom se to vlastně teprve učit "za pochodu" pak by měl počítat s tím, že to může být běh po hodně dlouhé a klikaté trati tj. nestěžovat si na cestu, kterou si sám zvolil.